15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σφαιρόπουλος: «Τελευταία στιγμή για Μάντζαρη, Πρίντεζη»

Η Ευρωλίγκα επανέρχεται με διπλή αγωνιστική και ο Ολυμπιακός αναχώρησε την Δευτέρα (23/10) για το Ισραήλ, όπου θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ (24/10, 21:05).

Κατά την αναχώρηση των Πειραιωτών, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σχολίασε την βελτίωση της ομάδας του Νέβεν Σπάχια στην φετινή σεζόν ενώ επισήμανε πως η συμμετοχή των Μάντζαρη και Πρίντεζη θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή των "ερυθρόλευκων":

«Η Μακάμπι είναι πιο ομαδική φέτος. Έχουν ρόλους και χημεία και παίζουν εντελώς διαφορετικό μπάσκετ. Στηρίζονται στην αθλητικότητα και το ταλέντο, αλλά πασάρουν περισσότερο και παίζουν καλύτερα. Πρέπει να έχουμε υπομονή και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Είναι μια ομάδα που μπορεί σε 2-3 λεπτά με το ρυθμό που βρίσκει να σε βγάλει εκτός αγώνα, αλλά και το αντίστροφο αν της κόψεις τον ρυθμό».

Για τις απουσίες του Ολυμπιακού: «Δεν είναι εύκολο όμως δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Είναι μία πραγματικότητα. Κάθε εβδομάδα βάζουμε κάποια πράγματα, προσπαθούμε να τους έχουμε όλους και στα μίτινγκ και στις προπονήσεις που κάνουμε ώστε να κατανοούν την τακτική και όσα κάνουμε σε άμυνα και επίθεση έτσι ώστε όταν είναι ετοιμοπόλεμοι να τα εφαρμόσουν στην επίθεση και στην άμυνα. Σίγουρα η ομάδα όσο περνάει ο καιρός θα βελτιώνεται. Είμαστε καινούρια ομάδα, έχουμε και τους τραυματισμούς που μας καθυστερούν στο να παίξουμε καλά και σε διάρκεια. Έχουμε καλά διαστήματα από τώρα αλλά θέλουμε διάρκεια. Όσο περνάει ο καιρός θα είμαστε καλύτερα».

Για τον Σπανούλη και τους τραυματίες: «Ο Βασίλης δεν θα είναι μαζί μας. Μένει στην Αθήνα για θεραπείες και ατομικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης. Θα δούμε πότε θα μπει. Ανάλογα με την πορεία του ποδιού του θα δούμε. Και ο Μάντζαρης και ο Πρίντεζης είναι μαζί μας, θα δούμε τελευταία στιγμή για αυτούς. Στο προηγούμενο παιχνίδι ο Μάντζαρης είχε παίξει με ένεση. Το ίδιο και ο Πρίντεζης. Ακόμα δεν ξέρουμε. Ευελπιστούμε ότι θα παίξουν».

Για τις πτήσεις τσάρτερ: «Είναι πολύ σημαντικό. Ευχαριστώ τους προέδρους γιατί τα 6 τσάρτερ δίνουν μεγάλη ευκολία στην ομάδα σε θέματα αποκατάστασης και πρόληψης της κούρασης. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό που μπαίνουν αυτά σε διπλά παιχνίδια όπως αυτή την εβδομάδα. Οι πρόεδροι δίνουν πλεονέκτημα στην ομάδα να είναι ξεκούραστη. Το τσάρτερ μειώνει την ταλαιπωρία».

Για την αντικατάσταση του Τιλί: «Δεν βιαζόμαστε, κοιτάμε προσεκτικά την αγορά χωρίς κινήσεις πανικού. Αν υπάρχει κάποια περίπτωση που θα αξίζει να είναι στο επίπεδο του Ολυμπιακού θα το συζητήσουμε με τη διοίκηση. Από τη στιγμή που έχουμε εναλλακτικές λύσεις και έχουμε παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν στη θέση αυτή δεν έχουμε άμεση πίεση στο να αποκτήσουμε έναν παίκτη. Το πιο σημαντικό είναι να βρούμε έναν καλό παίκτη, όχι απλά να πούμε πως πήραμε έναν παίκτη. Όταν έχει αρχίσει η χρονιά αυτό είναι δύσκολο. Δεν θέλουμε να κάνουμε λάθος επιλογή. Θέλουμε έναν παίκτη που να ταιριάζει στο επίπεδο του Ολυμπιακού και τη φιλοσοφία. Δεν θέλει βιαστικές κινήσεις».

Photo credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ