18.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Συνέχεια μόνο με πλέι οφ

Με την πανδημία ακόμα να "θερίζει" στις ΗΠΑ δεν μπορεί να γίνει σοβαρή κουβέντα για τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορέσει κάποια στιγμή να αρχίσει ξανά και να ολοκληρωθεί η σεζόν στο ΝΒΑ, παρά τη δεδομένη και εκπεφρασμένη από τον Άνταμ Σίλβερ επιθυμία να μην υπάρξει οιριστική διακοπή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν κάποια στιγμή αρχίσουν οι αγώνες, θα γίνουν σε άδειες κερκίδες. Από εκεί και πέρα όλα είνα ρευστά.

Το ΝΒΑ επεξεργάζεται διάφορα σενάρια και απ' ό,τι φαίνεται, αν ξαναρχίσει η σεζόν, τα παιχνίδια θα γίνουν σε μία πόλη και σε ένα γήπεδο, που θα έχει κοντά του ξενοδοχεία, έτσι ώστε οι ομάδες και τα μέλη τους να είναι συγκεντρωμένα σε ένα σημείο και να μικρύνει ο κίνδυνός τους έκθεσης στον ιό. Σύμφωνα, μάλιστα, με την εκτίμηση του δημοσιογράφου Sams Charania, μια πόλη που πληροί αυτές τις προϋποθέσεις είναι το Ορλάντο και η Disney World, η οποία φαντάζει να έχει τις περισσότερες πιθανότητες για έναν επιπλέον λόγο: όλη αυτή η περιοχή, που περιλαμβάνει το γήπεδο και τα ξενοδοχεία, είναι ιδιόκτητη, άρα η αστυνόμευσή της και ο έλεγχος του ποιος μπαίνει και βγαίνει από αυτήν είναι πιο εύκολος.

Από εκεί και πέρα, άγνωστο παραμένει ακόμα με ποιον τρόπο θα τελειώσει η σεζόν, αν ξαναρχίσει. Όσο περνά ο καιρός, το σενάριο να γίνουν όλοι ή κάποιοι από τους αγώνες της κανονικής περιόδου (θυμίζουμε ότι κάθε ομάδα έχει να δώσει ακόμα 17-18 παιχνίδια) και να ακολουθήσουν ελαφρώς συντετμημένα πλέι οφ, μοιάζει όλο και πιο ανεδαφικό. Όχι μόνο επειδή είναι μεγάλος ο αριθμός των αγώνων που πρέπει να γίνουν, αλλά κυρίως επειδή δεν έχει νόημα να μαζευτούν σε ένα μέρος και να δώσουν αγώνες ομάδες, οι οποίες δεν έχουν καμία απολύτως πιθανότητα να προλάβουν τα πλέι οφ. Από τη στιγμή μάλιστα που εκλείπει και το οικονομικό κίνητρο των εισιτηρίων στα εντός έδρας παιχνίδια (αφού θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών), δεν έχουν κανένα λόγο οι Ουόριορς, για παράδειγμα, να πουν στον Στεφ Κάρι να παίξει. Τσάμπα η ταλαιπωρία δηλαδή...

Κατόπιν τούτου δείχνει να είναι όλο και πιο πιθανό το σενάριο να διακοπεί οριστικά η κανονική περίοδος και να γίνουν μόνο τα πλέι οφ. Να προκριθούν, δηλαδή, οι ομάδες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις οκτώ πρώτες θέσεις της Ανατολής και της Δύσης και να πάμε στα πλέι οφ με τη σημερινή κατάταξη. Βέβαια, έτσι αδικούνται κάποιες ομάδες που έχουν πιθανότητες στα εναπομείναντα παιχνίδια της κανονικής περιόδου να προλάβουν τα πλέι οφ, όμως αυτή είναι μια έκτακτη κατάσταση και μόνο με έκτακτα μέτρα μπορεί να αντιμετωπιστεί. Άλλωστε-κι αυτή είναι μια παράμετρος-κλειδί στις όποιες αποφάσεις ληφθούν- δεν κόβονται εισιτήρια, επομένως οι ομάδες δεν έχουν οικονομικό κίνητρο για να αγωνιστούν από εδώ και στο εξής.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ