16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στο ΟΑΚΑ δεν αστειεύεται

Ο Παναθηναϊκός «λύγισε» την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ με 76-70 και την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα, έπειτα από πέντε διαδοχικές επιτυχίες στην Ευρωλίγκα.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας με αυτή τη νίκη ανέβηκαν στο 5-3, φτάνοντας τους «μπλαουγκράνα» οι οποίοι έχουν τις ίδιες νίκες και ήττες, έπειτα από οκτώ αγωνιστικές.

Πλέον οι «πράσινοι» θα παίξουν με την Μπασκόνια στη Βιτόρια, ενώ η Μπάρτσα θα φιλοξενήσει την Αρμάνι Μιλάνο.

Ο αγώνας από το ξεκίνημά του είχε τον χαρακτήρα ντέρμπι, καθώς οι φιλοξενούμενοι έρχονταν από ένα εντυπωσιακό σερί 5-0, μετά το αρχικό 0-2. Οι δύο αντίπαλοι ήταν φανερά άστοχοι στην αρχή του παιχνιδιού και κάπως έτσι στο 10' ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά με 13-10, έχοντας παίξει καλή άμυνα, αλλά παρουσιάζοντας αστοχία στην επίθεση.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν άλλαξε δραματικά κάτι στην εικόνα της αναμέτρησης. Οι «πράσινοι» είχαν απενεργοποιήσει τα βασικά επιθετικά όπλα των Καταλανών και κατόρθωσαν να ξεφύγουν με διαφορά έντεκα πόντων, ενώ στην ανάπαυλα πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα εννιά πόντων (34-25), χάρη σε buzzer beater του Κιθ Λάνγκφορντ.

Η αντεπίθεση της Μπαρτσελόνα ήρθε στην τρίτη περίοδο όπου το 42-32 μετατράπηκε σε 42-42 πολύ γρήγορα, χάρη σε μεγάλα σουτ του Κούριτς ο οποίος είχε βρει ρυθμό. Παρ' όλα αυτά ήταν η σειρά των γηπεδούχων να «τρέξουν» ένα δικό τους σερί 9-0 για το 51-42. Οι φιλοξενούμενοι δεν θα τα παρατούσαν εύκολα και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 55-50, με τον Λάνγφκορντ να βρίσκει ξανά στόχο στην εκπνοή.

Το τελευταίο δεκάλεπτο πάντως ανήκε στον Παναθηναϊκό ο οποίος βρίσκοντας λύσεις από πολλούς παίκτες κατάφερε να διατηρήσει τους αντιπάλους του σε απόσταση ασφαλείας και να πάρει τελικά τη νίκη με 76-70. 

Ο «ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ο Ντεσόν Τόμας απέδειξε τους λόγους για τους οποίους αποκτήθηκε καθώς ήταν ο πιο σταθερός παίκτης του Παναθηναϊκού στην επίθεση και τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους. Σπουδαία εμφάνιση από τον Στεφάν Λάσμε ο οποίος πρόσφερε και στις δύο πλευρές του παρκέ. Κομβικός ο ρόλος και του Ντίνου Μήτογλου ιδιαίτερα στο φινάλε όταν σκόραρε κρίσιμους πόντους. Σημαντικό στοιχείο και ο πλουραλισμός της ελληνικής ομάδας, καθώς σκόραραν και οι δώδεκα παίκτες του Πασκουάλ. Για τους ηττημένους ο Κάιλ Κούριτς σημείωσε 17 πόντους, ενώ 15 πρόσθεσε ο Κέβιν Σεραφέν.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο βασικός λόγος της νίκης του Παναθηναϊκού ήταν η κυριαρχία του στον τομέα των ριμπάουντ. Οι «πράσινοι» ακόμα και στα σημεία που δυσκολεύτηκαν στην εκτέλεση είχαν δεύτερες ευκαιρίες μέσω των επιθετικών «σκουπιδιών» που μάζεψαν και δεν επέτρεπαν στους «μπλαουγκράνα» να γίνουν ακόμα πιο απειλητικοί. Παράλληλα υποχρέωσαν την Μπάρτσα σε περισσότερα λάθη από ασίστ. 

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ