21.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

“Ξεπερνά και την επιστημονική φαντασία”!

Η εξέλιξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο χρόνο με το χρόνο είναι τρομακτική. Τόσο ώστε στο ΝΒΑ τον θεωρούν πλέον έναν από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος! Το Sports Illustrated δημοσίευσε μια λίστα με τους κορυφαίους παίκτες για τη σεζόν 2017-18 και το όνομα του Γιάννη φιγουράρει στην 9η θέση! Ναι, καλά διαβάζετε. Στην 9η θέση! Πιο ψηλά από αυτόν (και από το 1 ως το 8) βρίσκονται μόνον οι: ΛεΜπρόν Τζέιμς, Κέβιν Ντουράντ, Στεφ Κάρι, Κάουι Λέοναρντ, Τζέιμς Χάρντεν, Ράσελ Ουέστμπρουκ, Κρις Πολ και Άντονι Ντέιβις. Όλοι οι υπόλοιποι-και μπορούν να έρθουν άμεσα στο μυαλό σας διάφορα ονόματα-είναι κάτω από τον Γιάννη.

Ακόμα πιο μεγάλο ενδιαφέρον, πάντως, έχει η αιτιολόγηση που δίνει το Sports Illustrated στην επιλογή του να τοποθετήσει τον Γιάννη στο νο 9 της λίστας με τους καλύτερους εν ενεργεία παίκτες του ΝΒΑ:

"Το μεγαλύτερο ερώτημα σχετικά με τον Αντετοκούνμπο ήταν αρχικά το "Είναι αληθινός;" και μέσα σε 12 μήνες άλλαξε σε "Ποιος μπορεί να τον σταματήσει"; Ο πιο βελτιωμένος παίκτης του ΝΒΑ έκανε ένα εκπληκτικό ξεπέταγμα τη σεζόν 2016-17, πετυχαίνοντας ρεκόρ καριέρας σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Παρόλο που δεν έχει αξιόπιστο σουτ τριών πόντων ούτε τόσο μεγάλη βοήθεια από τους υπόλοιπους στο Μιλγουόκι, ο Αντετοκούνμπο εξελίχθηκε σε ένα φαινόμενο που δεν έχει αντίπαλο, ξεδιπλώνοντας το εξωπραγματικό μάκρος του και τη δημιουργικότητά του στο ανοικτό γήπεδο και βελτιώνοντας το χειρισμό της μπάλας στο μάξιμουμ. Στο πέρασμα του χρόνου οι συγγραφείς επινόησαν τη Νάρνια, το εργοστάσιο σοκολάτας του Γουόνκα και τη χώρα του Οζ, όμως η επιστημονική φαντασία δεν παρήγαγε τίποτα τόσο μαγικό όσο ο διασκελισμός του Αντετοκούνμπο από το κέντρο του γηπέδου και μόνο έναν αμυντικό να στέκεται μεταξύ αυτού και του καλαθιού.

Χάρη στην ικανότητά του να κάνει τα πάντα στην επίθεση και την άμυνα, ο Αντετοκούνμπο, που έγινε μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας του ΝΒΑ και της δεύτερης καλύτερης αμυντικής πεντάδας, ήταν αναμφίβολα ο καλύτερος all around παίκτης στην ήττα των Μπακς από τους Ράπτορς στον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Παρ' όλα αυτά, οι εμφανίσεις του στα πλέι οφ αντανακλούν την προσδοκία ότι πολλά ακόμα πρόκειται να έρθουν. Ο Κόμπι Μπράιαντ προκάλεσε τον 22χρονο Αντετοκούνμπο να κερδίσει τον τίτλο του MVP για το 2018, ένας πολύ υψηλός στόχος πράγματι, όμως υπάρχουν άλλα σπουδαία και εφικτά κουτάκια που περιμένουν να συμπληρωθούν. Για να σταθεροποιήσει τη θέση του ανάμεσα στα 10 κορυφαία ταλέντα του ΝΒΑ, ο Αντετοκούνμπο πρέπει να αναπτύξει καλύτερο τρίποντο, να βελτιώσει την άνεση και τις αποφάσεις του στο πικ εν ρολ, να οδηγήσει το Μιλγουόκι στις δέκα καλύτερες επιθέσεις του πρωταθλήματος, να διεκδικήσει το πλεονέκτημα έδρας στην Ανατολή και φυσικά να κερδίσει μια σειρά πλέι οφ για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Αν πετύχει αυτούς τους στόχους και ο ΛεΜπρόν πάει του χρόνου στη Δύση, o κόσμος του μπάσκετ θα αναγκαστεί να σκεφτεί σοβαρά ένα νέο ερώτημα τον Αύγουστο του 2018: "Είναι ο Αντετοκούνμπο ο καλύτερος παίκτης της Ανατολικής Περιφέρειας";



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ