19.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη «μάχη» κατά του κορονοϊού και ο Νοβίτσκι

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι δεν αγωνίζεται πλέον στο ΝΒΑ, αλλά εξακολουθεί να μένει στο Ντάλας μαζί με την οικογένειά του. Οι ΗΠΑ είναι από τις χώρες που βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο του κορονοϊού και ο παλαίμαχος φόργουορντ δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος.

Ο Γερμανός, μέσω του ιδρύματός του το οποίο ίδρυσε το 2001, έκανε δωρεά ύψους 100.000 δολαρίων, με τα χρήματα να προορίζονται για όσους νόσησαν από τον ιό COVID-19 στο Βόρειο Τέξας. Συνολικά, αναμένεται να διατεθούν περισσότερα από 14.000 γεύματα στους ασθενείς και τις οικογένειές τους, που βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ άλλα 25.000 δολάρια προσφέρθηκαν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, για την ανακούφιση των πληγέντων και επιπλέον 10.000 θα δοθούν για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού.

Παράλληλα, ο 41χρονος Νοβίτσκι μαζί με άλλους παλαίμαχους παίκτες των Ντάλας Μάβερικς συμφώνησαν να διαθέσουν χρήματα ώστε να αγοραστούν γεύματα και δείπνα σε τοπικά εστιατόρια για όσους εργάζονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, στο Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης του Ντάλας. Επισημαίνεται πως ο κορονοϊός έχει αρχίσει να εξαπλώνεται ραγδαία και στις ΗΠΑ, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να πλησιάζουν πλέον τα 190.000, ενώ περισσότερα από 4.000 είναι μέχρι στιγμής τα θύματα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ