17.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στην Κολομβία ο Τζέιμς!

Μετά την επιστροφή από το Ρίο παίκτες και προπονητές της ΑΕΚ απέκτησαν με το σπαθί τους το δικαίωμα να επαναπαυτούν για λίγο στις δάφνες τους και να πάρουν μια γερή δόση... ξεκούρασης. Όλοι; Όχι όλοι. Διότι υπάρχουν και οι Εθνικές ομάδες.

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, ενδεχομένως θα πιστεύατε ότι σε αυτή τη φάση η ΑΕΚ έχει έναν διεθνή. Από τη στιγμή που οι Σάκοτα, Γιαννόπουλος και Ματσιούλις δεν κλήθηκαν από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς της Εθνικής μας και της Λιθουανίας, ο δε Ράταν Μέις από τον Καναδά δεν ανήκει πια στην ομάδα, ποιος μένει; Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, που βρίσκεται στην Κρήτη και έχει ήδη συναντήσει τους άλλους διεθνίς στο Ηράκλειο.

Μόνο που υπάρχει κι άλλος διεθνής στην ΑΕΚ. Ο Ντελρόι Τζέιμς, ο οποίος έχει την ιθαγένεια της Γουιάνας! Και κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό της προπονητή για να βοηθήσει την ομάδα στην πρώτη προκριματική φάση του FIBA Americup 2021, η οποία θα διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα. 

Πρόκειται για ένα τουρνoυά, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην πόλη Τούνχα της Κολομβίας, με τη συμμετοχή, εκτός της οικοδέσποινας και της Γουιάνας, και των Παραγουάης, Βολιβίας. Όλοι θα παίξουν με όλους (η Γουιάνα θα παίξει την Παρασκευή με την Παραγουάη, το Σάββατο με την Κολομβία και την Κυριακή με τη Βολιβία) και ο νικητής μαζί με τον νικητή του άλλου τουρνουά, που θα φιλοξενηθεί στην Μπελίζε της Κεντρικής Αμερικής, θα κερδίσουν μια θέση στην προκριματική φάση του FIBA Americup, που θα αρχίσει τον επόμενο Νοέμβριο.

Όσο οι συμπαίκτες του στην ΑΕΚ θα ξεκουράζονται λοιπόν, ο Ντελρόι Τζέιμς θα κάνει προπονήσεις και θα δίνει αγώνες στη μακρινή Κολομβία. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον Λαρεντζάκη, αλλά αυτός τουλάχιστον θα φτάσει μέχρι το Μπάμπεργκ την Κυριακή.

Οι άλλοι παίκτες της ΑΕΚ θα επανέλθουν στις προπονήσεις το Σάββατο στο ΟΑΚΑ...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ