20.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Στα ημιτελικά και ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός με «όπλο» την άμυνά του νίκησε 76-68 στην Πάτρα τον αποδεκατισμένο λόγω τραυματισμών Προμηθέα, στον τελευταίο χρονικά προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μετά την Κύμη, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, οι πρωταθλητές Ελλάδας έγιναν εκείνοι που συμπλήρωσαν την τετράδα που θα παλέψει για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν τις απουσίες που είχαν οι γηπεδούχοι και τους ανάγκασαν να μείνουν χαμηλά στην επίθεση. Για τους γηπεδούχους δεν έπαιξε ο Οκτάβιους Έλις, ενώ στο πρώτο ημίχρονο χτύπησε ο Λάνγκστον Χολ, ενώ δεν έπαιξε στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα και ο Λίποβι ο οποίος είχε ταλαιπωρηθεί από τράβηγμα. Από την πλευρά των νικητών, δεν αγωνίστηκε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο λόγω ενός μικροτραυματισμού στο γόνατο.

Πλέον ο Προμηθέας στρέφει το ενδιαφέρον του στο παιχνίδι της Τετάρτης (7/11) με τη Στρασμπούρ στη Γαλλία, στο οποίο θα έχει και πάλι αρκετές απουσίες, ενώ αύριο (6/11) θα ταξιδεύει όλη την ημέρα, καθώς θα πετάξει για τη Φρανκφούρτη κι από εκεί θα μεταβεί με πούλμαν στη γαλλική πόλη. Από την άλλη, το «τριφύλλι» θα κοντραριστεί την Παρασκευή (9/11) με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.

Στο πρώτο ημίχρονο και μέχρι το 15' οι παίκτες του Μάκη Γιατρά έδειξαν ότι μπορούσαν να κοιτάξουν στα μάτια τους αντιπάλους τους. Παρ' όλα αυτά σιγά-σιγά η διαφορά μεγάλωσε για τον Παναθηναϊκό και το ημίχρονο έκλεισε με 46-39. Η τρίτη περίοδος ήταν κι αυτή στην οποία επί της ουσίας κρίθηκε ο προημιτελικός. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έφτασε να προηγείται ακόμα και με 15 πόντους (58-43) και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω, καθώς παρά την μικρή παραγωγικότητα στο τελευταίο δεκάλεπτο, δεν απειλήθηκε ποτέ πραγματικά και πήρε την πρόκριση με 76-68.

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ Ο... ΑΠΡΟΣΜΕΝΟΣ: Ο Νικ Καλάθης ήταν για μία ακόμα φορά ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού και τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους και πέντε ασίστ. Δώδεκα πόντους πρόσθεσε ο Ντεσόν Τόμας και δέκα ο Στεφάν Λάσμε. Από την άλλη, ο Τερέλ Παρκς λίγο πριν αποχωρήσει από τον Προμηθέα έβαλε σε σκέψεις τους ανθρώπους του συλλόγου, καθώς κυριάρχησε στις δύο ρακέτες με double double (14 π., 11 ριμπ).

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Προμηθέας ήταν καλύτερος από τον Παναθηναϊκό στις βολές αλλά και στα τρίποντα, όμως υστέρησε σημαντικά στα σουτ δύο πόντων. Παράλληλα, οι Πατρινοί μάζεψαν και πέντε περισσότερα ριμπάουντ (39-34). Σημαντική η διαφορά στα λάθη, καθώς οι γηπεδούχοι υπέπεσαν σε δέκα, την ώρα που οι πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν μόλις τέσσερα σε ολόκληρο τον αγώνα.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ