15.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Σουλτάνος στην Πόλη !

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου υποχρέωσε την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε να υποκλιθεί στην ανωτερότητα της και επέστρεψε με εντυπωσιακό τρόπο στις νίκες επικρατώντας με 90-83 στην παράταση.

Με...τρίγωνο του διαβόλου τους εκπληκτικούς Ρόμπερτς, Στρέλνιεκς και (ιδιαίτερα στην παράταση) Πρίντεζη οι Ερυθρόλευκοι παρά τις τάσεις αυτοκτονίας στην κανονική διάρκεια (όπου και ισοφαρίστηκαν με σερί 15-4 της Φενέρ στο τελευταίο τρίλεπτο από 60-71, σε 75-75)  έδειξαν απίστευτη συγκέντρωση και στο έξτρα πεντάλεπτο. Αποτέλεσμα να πάρουν τη μεγαλύτερη νίκη μέχρι στιγμής στη σεζόν με τρόπο που θα ανεβάσει στα ύψη την ψυχολογία τους.

Καθώς 9/10 φορές, ο γηπεδούχος που γυρίζει σχεδόν χαμένο ματς στο τέλος και το πάει στην παράταση, το κερδίζει κιόλας.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου (ο οποίος τους προετοίμασε εξαιρετικά) άγγιξαν το τέλειο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, με εξαίρεση το τελευταίο τρίλεπτο της κανονικής περιόδου.

Οι Ερυθρόλευκοι που έχαναν 47-37 στο ημίχρονο (επίσης με κακό τελείωμα) ξεκίνησαν με ένα σερί τριπόντων του Ρόμπερτς (ξεκίνησε με 3/3 και έφτασε τα 5/5 κάποια στιγμή !), ο Στρέλνιεκς ήταν εκεί σε κάθε καθοριστικό σούτ, ενώ ο Πρίντεζης έκανε μακράν την κορυφαία εφετινή του εμφάνιση.

Το καλό για τον Ολυμπιακό ήταν ότι και οι υπόλοιποι παίκτες του δεν ήταν θεατές, όπως για παράδειγμα ο Παπανικολάου που έκανε μια απίστευτα μεστή εμφάνιση (7 πόντους 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 4 κλεψίματα) !

Ο Ολυμπιακός με την άμυνά του βραχυκύκλωσε τη Φενέρ παίρνοντας σημαντικές διαφορές  (58-67 στο 34' και 60-71 στο 37') αλλά εκεί ήρθε η αντίδραση των γηπεδούχων με τρίποντα, πίεση και μια λάθος πάσα του Παπανικολάου που επέτρεψε στον Βέσελι να κερδίσει αργότερα φάουλ και με δύο βολές να στείλει το ματς στην παράταση (75-75).

Εκεί μίλησε η κλάση του υπαρχηγού που κυρίως με την προσφορά του και στο έξτρα πεντάλεπτο κέρδισε τον τίτλο του mvp.

Ανθρωπος του αγώνα: Ο  Γιώργος Πρίντεζης με τους έξι σερί πόντους στην παράταση κερδίζει στις λεπτομέρειες τον Μπράιαν Ρόμπερτς που πάντως δείχνει να έχει πάρει μπρος.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Η χειρότερη ομάδα μέχρι στιγμής στη δημιουργία στην Ευρωλίγκα, είχε χθες 20 ασίστ (!) και 11 κλεψίματα και αυτό ήταν το κλειδί και δείχνει την πνευμαρική συγκέντρωση.

 Τα δεκάλεπτα: 17-18, 40-30, 53-57, 75-75, (παρ.) 83-90

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:  

 

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ