16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σκέφτονται την ακύρωση στην Ιταλία

Αλλαγή σκηνικού στην Ιταλία, με τη διοργανώτρια αρχή της Lega Basket Serie A να σκέφτεται πλέον την οριστική αναβολή της, χωρίς την ανάδειξη πρωταθλητή.

Ιταλικά δημοσιεύματα υποστήριζαν τις τελευταίες ημέρες πως το πρωτάθλημα μπορεί να συνεχιστεί υπό προϋποθέσεις. Η «Gazzetta dello Sport» όμως, αφού πήρε υπ’ όψιν όλα τα δεδομένα και συμβουλεύτηκε και «πηγές» εντός της LBA, κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι αγώνες δεν πρόκειται να επαναρχίσουν.

Με την κατάσταση στη γείτονα χώρα να είναι τραγική, αφού έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία του κορονοϊού, το συμπέρασμα που βγαίνει βάσει των δεδομένων -έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί- είναι πως το πρωτάθλημα θα διακοπεί οριστικά. Παρά την επιθυμία των δεκαεφτά ομάδων, που ζητούν τη συνέχισή του όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, οι αξιωματούχοι της λίγκας προσανατολίζονται πλέον στο «λουκέτο» και την ακύρωση της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020, χωρίς να αναδειχθεί πρωταθλητής.

Η απόφαση φαντάζει ειλημμένη, με την LBA να καταστρώνει ήδη τα πλάνα της για την καινούρια σεζόν 2020-2021, και σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα θα ανακοινωθεί μόλις η κυβέρνηση διευρύνει τα μέτρα πρόληψης κατά της ραγδαίας εξάπλωσης του COVID-19. Σοκαριστικά είναι τα νούμερα στη γείτονα χώρα, καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 86.000 και περισσότεροι από 9.100 είναι μέχρι στιγμής τα θύματα, με ολόκληρη την Ιταλία να έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ