24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ρεκόρ στον Καναδά, σφυρίζουν… αδιάφορα οι Αμερικανοί

Οι τελικοί του ΝΒΑ ταξίδεψαν φέτος για πρώτη φορά επί καναδικού εδάφους, γεγονός που εκτόξευσε την τηλεθέαση στη χώρα της Βόρειας Αμερικής. Δεν συνέβη το ίδιο, όμως, και στις ΗΠΑ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, καναδική ομάδα εξασφάλισε την παρουσία της στους τελικούς του ΝΒΑ. Οι Τορόντο Ράπτορς, μάλιστα, συσπείρωσαν τους συμπατριώτες τους, καθώς όχι μόνο οι κάτοικοι του Οντάριο -που είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό επαρχία της χώρας- αλλά και των υπόλοιπων πόλεων είδαν, από την τηλεόραση, το συγκρότημα του Νικ Νερς να κερδίζει τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στον πρώτο τελικό. Υπολογίζεται πως 7,4 εκατ. τηλεθεατές, δηλαδή το 20% του πληθυσμού, παρακολούθησε την πρώτη αναμέτρηση στη «Scotiabank Arena».

Στις ΗΠΑ, πάντως, η τηλεθέαση σημείωσε αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας, με τον κομισάριο Άνταμ Σίλβερ να προσπαθεί να εξηγήσει το μειωμένο ενδιαφέρον των συμπατριωτών του, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Υπάρχει ένας ρεαλισμός σε αυτά τα νούμερα. Τα προσέχω. Προσέχω και τα νούμερα του Καναδά, όπου κάναμε ρεκόρ τηλεθέασης όλων των εποχών. Αναγνωρίζω ότι αλλάζει ο χάρτης της τηλεθέασης. Ξέραμε ότι θα πέσουμε με το να μην έχουμε δύο αμερικανικές ομάδες και είχαμε, επίσης, οκτώ χρόνια να στερηθούμε το Λεμπρόν Τζέιμς».

Συγκεκριμένα, ο πρώτος τελικός έπιασε ποσοστό τηλεθέασης στις ΗΠΑ μόλις 10.1%, δηλαδή 18% χαμηλότερο εν συγκρίσει με πέρυσι, οπότε είχαμε και πάλι τη χαμηλότερη τηλεθέαση από το 2013. Υπολογίζεται πως τον παρακολούθησαν 10,7 εκατ. Αμερικανοί, τη στιγμή που πέρυσι το αντίστοιχο πρώτο ματς των τελικών είχαν δει 13,6 εκατ. τηλεθεατές, πρόπερσι 15,7 εκατ. τηλεθεατές και το 2016 19,2 εκατ. τηλεθεατές. Θα πρέπει να πάμε πίσω στο 2009 για να δούμε ποσοστό αντίστοιχο του φετινού, με το Λος Άντζελες Λέικερς-Ορλάντο Μάτζικ, να σημειώνει τότε μόλις 8,9%. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ