21.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ραγδαίες οι εξελίξεις στον Αστακό

Ο Αίολος Αστακού κατάφερε τα τελευταία χρόνια να αποτελέσει το στολίδι της μικρής κωμόπολης της Αιτωλοακαρνανίας, και να κερδίσει σταδιακά την άνοδο του από τις τοπικές κατηγορίες της ΕΣΚΑΒΔΕ ως και την Α2, αλλά και τα πλέι οφς ανόδου.

Ο χρηματοδότης της Αποστόλης Πανταζής, κατάφερε ξοδεύοντας αρκετά χρήματα να φέρει την ομάδα το 2014 στις Εθνικές κατηγορίες, ενώ κέρδισε με άνεση τα πρωταθλήματα σε Γ' και Β' Εθνική. Μάλιστα σε αυτά αγωνίστηκε στο κλειστό της Βόνιτσας, καθώς το μικρό κλειστό που υπήρχε στον Αστακό δεν πληρούσε τους κανόνες διεξαγωγής παιχνιδιών σε Εθνική κατηγορία.

Η φετινή ήταν η χρονιά της καταξίωσης, με την ομάδα να γίνεται γνωστή σε όλη την Ελλάδα, και να πετυχαίνει τρομερές νίκες, κερδίζοντας μεταξύ άλλων δυο φορές τον Ηρακλή. Εκτός αυτού, με χρήματα του προέδρου η ομάδα  μετακόμισε στο καινούριο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αστακού του Δήμου Ξηρομέρου, αποτελώντας ίσως την μοναδική ομάδα που σε τέτοια εποχή δημιούργησε νέο γήπεδο.

Ωστόσο μετά και το τέλος της συνεργασίας με τον Μιχάλη Κουταλιανό, τα δεδομένα αλλάζουν και πάλι. Ο Αίολος θα στραφεί στο τοπικό στοιχείο, δίνοντας έμφαση σε νεαρά παιδιά, ενώ θα ρίξει αρκετά το μπάτζετ. Μάλιστα υπάρχει σοβαρή σκέψη η ομάδα να ακολουθήσει τον δρόμο της οικειοθελούς αποχώρησης από την Α2 Ανδρών, και να αγωνιστεί στην Γ' Εθνική, μένοντας πιστή στο νέο πλάνο που επιθυμεί η διοίκηση της να χαράξει.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ