14.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ρήγας Παπαργυρόπουλος στο Basketa: «Είμαι δεμένος με τον Έσπερο»

Ο Έσπερος Λαμίας συνεχίζει και στο 2019 την... επέλαση του φινάλε του 2018, περνώντας από το Στρατώνι, και ο Ρήγας Παπαργυρόπουλος μίλησε στο Basketa.gr για το «διπλό» υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, τη μεταγραφή στην Νίκη Αμαρουσίου που εξελίχθηκε σε... επιστροφή στον Έσπερο και τη σχέση ζωής με το σύλλογο.

Μια ιδιαίτερη αποστολή περίμενε τον Έσπερο Λαμίας, όπως και κάθε φιλοξενούμενη ομάδα στην... κουτσουρεμένη εξ' αναβολής 12η αγωνιστική, στο Βορρά της Β' Εθνικής. Η ομάδα της Φθιώτιδας έπαιζε με αντίπαλο την «Υπατία» και το διψασμένο Στρατώνι και στο τέλος ο αγώνας έγραψε «διπλό». Ένα εξαιρετικό διάστημα, που διανύουν αγωνιστικά οι παίκτες του Γιάννη Σοφογιάννη, συνεχίζεται και αυτή τη στιγμή δείχνουν να κερδίζουν το στοίχημα της καθιέρωσης στην απαιτητική τρίτη τη τάξει κατηγορία.

Η πορεία αυτή, βέβαια, δεν είναι παρά η συνέχεια μιας επιτυχημένης «συνταγής» οκτώ ετών, όσων δηλαδή υπάρχει ο σύλλογος αυτός, με τα τέσσερα εξ αυτών στις εθνικές κατηγορίες και την άνοδο να κατακτάται πανάξια στην περσινή Γ' Εθνική και το 2ο όμιλο. Σε αυτή τη «συνταγή», ένα από τα υλικά είναι οι παίκτες, που συνδέουν το όνομά τους με αυτό του συλλόγου. Και ένα από αυτά, είναι ο Ρήγας Παπαργυρόπουλος, που μετά από μια γεμάτη καριέρα, δείχνει πως... χώρια με αυτή την ομάδα δεν μπορεί.

Ο πολύπειρος φόργουορντ μίλησε στο Basketa.gr για το θρίαμβο του Εσπέρου στο Στρατώνι και την ταλαιπωρία, μέχρι η ομάδα του να φτάσει σε μια ιδιαίτερη επιτυχία. Παράλληλα, αναφέρεται στο ξεχωριστό δεσμό, που ενώνει τον ίδιο και το σύλλογο, την πρόκληση όπου πρέπει να ανταποκριθεί και τη μεγάλη ευκαιρία που έχει μπροστά του το μπάσκετ της Λαμίας, δηλώνοντας έτοιμος να συμβάλει με κάθε του δύναμη.

Ρήγα, τι σας έκανε να βγάλετε για 30 λεπτά, εκτός της τρίτης περιόδου δηλαδή, μια τόσο κυρίαρχη εμφάνιση στο Στρατώνι;

Το παιχνίδι το θέλαμε πολύ. Χρειαζόμαστε να κάνουμε τέτοιες νίκες, για να ξεπεράσουμε το άσχημο ξεκίνημα που κάναμε στο πρωτάθλημα και μπήκαμε αποφασισμένοι για την νίκη. Λόγω του ψύχους στο χθεσινό γήπεδο, βέβαια, βοήθησε και το πολύ καλό ζέσταμα του γυμναστή μας, Κώστα Κοτόπουλου.

Θα ήθελες να μιλήσεις για την ταλαιπωρία που υπήρξε τις τελευταίες ημέρες με τα καιρικά φαινόμενα, που λογικά επηρέασαν και το δικό σας ταξίδι;

Δυστυχώς, όλες οι ομάδες που έπαιξαν χθες, ταλαιπωρήθηκαν από τα χιόνια και το κρύο. Εμείς ζήσαμε με αυτό και το βγάλαμε από το μυαλό μας. Καλό, ομως, είναι σε αντίστοιχη περίπτωση να υπάρχει πιο άμεση απόφαση για τη διεξαγωγή των παιχνιδιών και την τοποθεσία, γιατί την ίδια μέρα αναβλήθηκαν τρεις αγώνες, ο δικός μας άλλαξε τοποθεσία διεξαγωγής την ώρα που βρισκόμασταν στο δρόμο και άλλες δύο ομάδες αποκλείστηκαν εκεί, όπου έπαιζαν.

Πώς εξηγείς την εξαιρετική αγωνιστική άνοδο που έχει τελευταία η ομάδα;

Η ομάδα ξεπέρασε τα προβλήματα, που είχε στην αρχή του πρωταθλήματος, και βρήκε την αγωνιστική της ταυτότητα στην καινούργια περιπέτεια που λέγεται… Β’ Εθνική Βορρά. Αυτό είναι, κατά τη γνώμη μου, που άλλαξε τα δεδομένα.

Με δεδομένη την πρώτη παρουσία της ομάδας στην κατηγορία, θεωρείς πως πριν βγάλει αυτό το πρόσωπο χρειάστηκε μια προσαρμογή σε διαφορετικά δεδομένα;

Φυσικά! Η Β’ Εθνική έχει πολύ μεγάλη διαφορά από τη Γ' Εθνική. Είναι, ίσως, και η πιο δύσκολη κατηγορία κατά τα λεγόμενα των παικτών, πόσο μάλλον αν είναι και η πρώτη φορά της ομάδας σε αυτήν και οι άνθρωποι στον Εσπερο Λαμίας τώρα μαθαινουν τα δεδομένα της. Η εμπειρία απο παιχνίδι σε παιχνίδι που κερδίζουμε σαν ομάδα, συνεπώς, μας βοήθησε στην αγωνιστική μας βελτίωση.

Παίζατε πέρυσι στον Νότο και φέτος στο Βορρά. Ποια είναι η διαφορά στην νοοτροπία των ομάδων σε κάθε μεριά; Θεωρείς πως σας δυσκόλεψε αυτό το στοιχείο;

Εχω παίξει και στους δύο ομίλους και μπορώ να πω, ότι στο Βορρά το παιχνίδι είναι πιο σκληρό και πιο πολύ μέσα στη ρακέτα. Αυτό μας αποσυντόνισε σαν ομάδα στην αρχή, αλλά προσαρμοστήκαμε και βελτιωθήκαμε.

Βρέθηκες ξανά στην ομάδα, ενώ για λίγο καιρό το καλοκαίρι είχες συμφωνήσει με την Νίκη Αμαρουσίου. Τι συνέβη ακριβώς εκείνο το διάστημα;

Για εκείνο το διάστημα, με έχουν ρωτήσει πολλοί τι έγινε. Αυτό, που έχω να πω, είναι ότι όσο μεγαλώνουμε, παίρνουμε κάποιες αποφάσεις, που επηρεάζουν πολλούς τομείς της ζωής μας. Δυστυχώς, έτσι και εγώ έπρεπε να αλλάξω σελίδα στη ζωή μου και να προχωρήσω, αφού τα πράγματα δεν ήρθαν, όπως τα περίμενα το καλοκαίρι. Έφυγα, λοιπόν, από την Νίκη και, αφού έμεινα ελεύθερος, ο Εσπερος είχε τον πρώτο λόγο. Τα βρήκαμε και ξαναγύρισα.

Βρίσκεσαι εδώ και αρκετό καιρό στην ομάδα. Θεωρείς πως έχεις κι εσύ υποχρέωση από της δική σου πλευρά να στηρίξεις μια προσπάθεια που εκφράζει γενικά το μπάσκετ της Λαμίας;

Είναι η τρίτη χρονιά μου στον Εσπερο. Εχω δεθεί με αυτή την ομάδα και έχω μάθει να ζω με τα καλά της και τα κακά της. Εννοείται, ότι νιώθω πως έχω βάλει κάτι μεγαλύτερο από ένα λιθαράκι αυτά τα χρόνια και για αυτό το λόγο, νομίζω πως το ξέρουν, ότι τους στηρίζω στην προσπάθεια τους να έχουν το μπάσκετ της Λαμίας μέσα στον χάρτη των εθνικών κατηγοριών. Φυσικά, δε θα το έκανα, αν δεν έβλεπα πόσο προσπαθούν για αυτό όλοι στο σύλλογο. Απο τον πρόεδρο κ. Αργύρη μέχρι τον τελευταίο.

Έχεις πει σε παλιότερες δηλώσεις σου, ότι το μπάσκετ της Λαμίας βρίσκεται σε καλά χέρια. Θα θέλαμε να μας πεις, αρχικά αν νιώθεις δικαίωση για αυτή την φράση και στη συνέχεια τι εννοούσες με αυτή τη δήλωση.

Νιώθω παραπάνω από δικαίωση για αυτή τη δήλωση και αυτό, το δείχνει η παρουσία μου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Λαμία. Εννοούσα, ότι στον Εσπερο Λαμίας υπάρχουν άνθρωποι, που αγαπούν την ομάδα και… ματώνουν για αυτή. Εχουν μάθει να ειναι δίπλα στους παίκτες και όχι απέναντι. Επειδή, λοιπόν, είναι καλοί άνθρωποι και ακομη… «ρομαντικοί», ξέρεις πως στο τελος θα τα καταφέρουν. Οπότε, ναι, είναι σε καλά χέρια.

Τι πρέπει να κάνει η ομάδα, για να πετύχει το στόχο της καθιέρωσης όχι μόνο φέτος, αλλά και μακροπρόθεσμα;

Η ομάδα πρέπει να συνεχίσει απλά αυτό, που έχει ήδη ξεκινήσει. Προχωρά με αργά και σταθερά βήματα, από την πρώτη χρονιά, που είπαν ότι θα πάνε για το κάτι παραπάνω. Δεν υπάρχει ο μεγαλομέτοχος, που θα βάλει ενα μεγάλο μπάτζετ τύπου Κύμης στο παρελθόν και θα ανέβουν τις κατηγορίες τη μια μετά την άλλη. Είναι μια παρέα ανθρώπων, που ζουν για αυτό και πετυχαίνουν την καθιέρωση με τη σταθερότητά τους. Η ομάδα βρίσκεται, ήδη, στην τέταρτη χρονιά της στις εθνικές κατηγορίες με μια άνοδο μέσα σε αυτά τα χρόνια.

Θεωρείς σταυροδρόμι την αναμέτρηση με τον Φαίακα, με δεδομένο και ότι έχετε δεύτερο παιχνίδι μέσα σε διάστημα λίγων ημερών και με ταλαιπωρία στο ταξίδι του Στρατωνίου;

Είναι πολύ κομβικό παιχνίδι, αυτό της Κυριακής. Εννοείται, ότι υπάρχει κούραση, αλλά παίκτες καλαθοσφαίρισης είμαστε και θα κουραστούμε. Τίποτα δε θα καταφέρουμε, χωρίς να υπάρξουν θυσίες και κούραση. Πρέπει να ξεπερνάμε τα προβλήματά μας και να μην ψάχνουμε δικαιολογίες μέσα από αυτά. Θα δουλέψουμε για το παιχνίδι μέσα στο λίγο χρόνο, που έχουμε και θα παρουσιαστούμε στο γήπεδο έτοιμοι για το θετικό αποτέλεσμα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ