24.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Προολυμπιακό: Στόν δρόμο της Ελλάδας ο Ολίνικ

O Kέλι Ολίνικ και ο Καναδάς στέκονται εμπόδιο στον δρόμο της Εθνικής για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Η Εθνική θα αντιμετωπίσει τον Καναδά και την Κίνα στον όμιλο του προολυμπιακού τουρνουά και ο 30χρονός ψηλός των Χιούστον Ρόκετς -πλέον- δηλώνει έτοιμος για την πρόκληση.

Ο Ολίνικ έχει πατήσει πλέον τα 30 και όπως φαίνεται διανύει την πιο παραγωγική περίοδο της καρίερας του. Αγωνίζεται πλέον με την φανέλα των Ρόκετς ύστερα απο ανταλλαγή με τους Χίτ και στο Χιούστον μετρά 17.6 πόντους και 8.1 ριμπάουντ. Το καλοκαίρι γίνεται free agent και φαίνεται πως κυνηγά με τις εμφανίσεις του ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. Όμως η free agency δεν είναι το μοναδικό πράγμα που έχει στο μυαλό του ο Καναδός ψηλός καθώς το καλοκαίρι αγωνίζεται στο προολυμπιακό τουρνουά απέναντι στην Εθνική μας για μια θέση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Ο Ολίνικ έχει ένα έξτρα κίνητρο καθώς είχε χάσει το Παγκόσμιο κύπελλο του 2019 και είναι σίγουρα πως επιθυμεί να εκπροσωπήσει την χώρα του σε μια μεγάλη διοργνάνωση.

Αναλύτικά όσα δήλωσε:«Είναι προφανές πως είναι στόχος μου να παίξω στο προολυμπιακό, παίζω με τον Καναδά περισσότερα χρόνια απ' όσα βρίσκομαι στο ΝΒΑ. Πάντα ήθελα να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο υψηλότερο επίπεδο. Ελπίζω πως θα το καταφέρουμε φέτος, ελπίζω πως θα έχω αυτή την ευκαιρία».

Ο Καναδάς είναι μια υπολογίσιμη δύναμη η οποία μάλιστα έχει την δυνατότητα να «κατέβει» με μια 12αδα απο ΝBAερς με τους Ολίνικ, Αρ Τζέι Μπάρετ και τον γνώριμο για το πέρασμα του απο τον Ολυμπιακό Κέμ Μπέρτς να ξεχωρίζουν. Θυμίζουμε πως ο Καναδάς θα στερηθεί τις υπηρεσίες του σούπερσταρ του Τζαμάλ Μάρεϊ ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού. Ο αγώνας των Καναδών με την εθνική μας ομάδα θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου, στις 02:05 τα ξημερώματα της 30ης Ιουνίου στην Ελλάδα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ