24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προμηθέας Πατρών και… πάσης Ευρώπης

Η ευρωπαϊκή εμπειρία έχει γλυκάνει τον Προμηθέα και θέλει να την επιμηκύνει όσο μπορεί. Το έδειξε με εμφατικό τρόπο με το εντός έδρας 77-64 επί του ισχυρού Στρασβούργου στην Πάτρα, αποτέλεσμα που ουσιαστικά του σφραγίζει την πρόκριση στους "16" του Champions League. Οι Πατρινοί έφτασαν τις 8 νίκες, δύο παραπάνω από τους Γάλλους αλλά καλύπτοντας και την διαφορά και έχοντας πλεονέκτημα σε ισοβαθμία και έναντι των Βέλγων και με δύο αγώνες να μένουν, μόνο το πλασάρισμά τους περιμένουν να μάθουν και τον αντίπαλο στην επόμενη μεγάλη πρόκληση. Πλήθος πρωταγωνιστών είχε ο Προμηθέας, με Γκίκα, Χολ και Μέιερ στα πιο κρίσιμα σημεία, πολύ μυαλό και άριστη τακτική από τον Μάκη Γιατρά.

Ο Προμηθέας έκανε την εντυπωσιακή εκκίνηση στο ματς και προηγήθηκε με 7-0 στο 2'30'' με τον Χολ να δίνει ρυθμό, αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική. Οι Γάλλοι με τον θηριώδη Φαλ να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια και να δημιουργεί χώρους, με τον Κόλινς να σκοράρει ακατάπαυστα και με έλεγχο των ριμπάουντ, προσπέρασαν με 13-9, έκλεισαν το δεκάλεπτο με 24-22 και ξέφυγαν με 38-31 στο 17', αφού και ο Τραορέ κυριαρχούσε στα ψηλά.
Ο Γιατράς το πάλευε με συνεχείς αλλαγές, η κατάσταση στα ριμπάουντ που ήταν 2-10 στο 12' βελτιώθηκε με καλύτερη ομαδική δουλειά, ο Γκίκας είχε δώσει καλύτυερο ρυθμό και κυρίως όποιος πατούσε παρκέ κάτι πρόσφερε και έτσι με σερί 8-0 ο Προμηθέας έκανε το 39-38, αλλά τα ημίχρονο έληξε 39-4 1 με τρίποντο της Στρασμπούρ στην εκπνοή, όμως η ζημιά είχε γίνει εκ των έσω, της ρακέτας, με 15/20 δίποντα και 25 πόντους από κοντά για τους Γάλλους.

Ο Προμηθέας αφού κρατήθηκε στο πρώτο ημίχρονο, έψαχνε και ένα δικό του ξέσπασμα. Ο Μέιερ με τρίποντα τον βοήθησε να πατήσει στα πόδια του και να ρποηγηθεί με 45-44, ο Ελις με την ευελιξία του και τρία συνεχόμενα καρώματα τον έφερε στο 51-44 στο 25'. Μεγάλο ρόλο φυσικά έπαιξαν τα καλά μπλοκ άουτ που σταμάτησαν την πληγή των επιθετικών ριμπάουντ της Στρασμπούρ και συνολικά η δυνατή άμυνα που οδηγούσε σε λάθη και βεβιασμένες επιλογές τους Γάλλους. Το +9 στο 27', 53-44 με επιμέρους σκορ 14-3 επιβεβαίωνε τον ρυθμό που είχε πάρει ο Προμηθέας, ο οποίος  έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενος με 55-51 και έχοντας δεχτεί μόλις δέκα πόντους στην περίοδο!

Το 10-0 σε 2'30'' έφερε τον προμηθέα στο +14, 65-51, με την άμυνα να είναι εντυπωσιακή και τον Μπράουν να βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι, ο Προμηθέας έπαιζε με μυαλό και σωστές επιλογές και κράτησε αυτό που ήθελε πολύ, δικαιούταν και πανηγύρισε με την ψυχή του.

ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ: Ο αγαπημένος "κοντός" των συμπαικτών του, αποδείχθηκε και θαυματουργός στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς... μέχρι το επόμενο. Ο Νίκος Γκίκας ήρθε από τον πάγκο, άλλαξε τον ρυθμό, έβαλε 16 πόντους, πήρε και 6 ριμπάουντ και ήταν τα σίγουρα χέρια του Προμηθέα στην μεγάλη αυτή επιτυχία.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οτι ο Προμηθέας κατάφερε από τα 2-10 ριμπάουντ στο 12ο λεπτό, απέναντι στον πύργο Φαλ και τους δυνατους ψηλούς της Στρασμπούρ, να τελειώσει με 39-35 και 15 επιθετικά ήταν το βασικό συστατικό της επιτυχίας και δείχνει την άριστη τακτική και το μυαλό της ομάδας.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ