24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Πράσινο» εξπρές και στο Μόναχο…

Ένας εξαιρετικός και απόλυτα σοβαρός Παναθηναϊκός πέρασε εμφατικά από την έδρα της Μπάγερν Μονάχου επικρατώντας 87-75 και πετυχαίνοντας δεύτερη διαδοχική νίκη μακριά από την έδρα του στη 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Με αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα, οι πρωταθλητές Ελλάδας ανέβηκαν στο 6-4 κι εδραίωσαν τη θέση τους στην πρώτη οκτάδα του βαθμολογικού πίνακα, ενώ οι Βαυαροί υποχώρησαν στο 4-6.

Στα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι το παιχνίδι θα είναι ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα. Ωστόσο μετά το κάρφωμα του Παπαγιάννη για το 10-10, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν και στις δύο πλευρές του παρκέ κι έχοντας μπροστάρη τον Γκρεγκ Μονρό ο οποίος σκόραρε και μάζευε διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ, προηγήθηκαν 24-16 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Η δεύτερη περίοδος βρήκε τους παίκτες του Γιώργου Βόβορα να βγάζουν αντίδραση στο παρκέ του «Audi Dome». Με την άμυνα να είναι σαφώς βελτιωμένη και τους παίκτες που μπήκαν από τον πάγκο να βοηθούν σημαντικά, οι «πράσινοι» μπήκαν ξανά στο παιχνίδι και με τον Τζίμερ Φριντέτ να φτάνει τους δέκα πόντους, προηγήθηκε 36-35 στο ημίχρονο.

Το τρίτο δεκάλεπτο έμοιαζε βγαλμένο από τα... όνειρα όλων όσων βρίσκονται στον Παναθηναϊκό ή υποστηρίζουν τους πρωταθλητές Ελλάδας. Το 39-38 στο 22' μετατράπηκε σε 39-58 μ' ένα εκπληκτικό σερί 20-0 των «πράσινων» οι οποίοι είχαν επιβάλλει το νόμο τους στο παρκέ. Ωστόσο οι Βαυαροί δεν τα παράτησαν και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 53-65.

Παρά το γεγονός ότι το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς ήθελε να μπει στο κόλπο και μείωσε σε 58-67 στις αρχές της τελευταίας περιόδου, ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε σωστά την αναμέτρηση και η κόρνα της λήξης τον βρήκε νικητή με 87-75.

«ΟΡΧΗΣΤΡΑ»: Για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι ο Γιώργος Βόβορας έκανε εξαιρετική διαχείριση του έμψυχου δυναμικού του. Και οι δώδεκα παίκτες πάτησαν παρκέ, με μοναδικούς άποντους στο φινάλε της αναμέτρησης, τους Νίκο Παππά και Ίαν Βουγιούκα. Πέντε διψήφιοι για το «τριφύλλι», οι Ράις, Τόμας, Καλάθης, Φριντέτ και Παπαπέτρου. Για τους ηττημένους έμεινε να παλεύει μόνος του ο Πολ Τσίπσερ με 23. Την ίδια ώρα στις εξέδρες του αγώνα οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν στήσει το δικό τους πάρτι στις εξέδρες του γηπέδου, βοηθώντας την ελληνική ομάδα

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός είχε εντυπωσιακή αναλογία ασίστ/λαθών με 21/5, ενώ ήταν απόλυτα εύστοχος από τη γραμμή των βολών με 13/13 και σούταρε εξαιρετικά και πίσω από τη γραμμή του τριπόντου με 12/26 και ποσοστό 46,1%. Με αυτά τα νούμερα δεν θα περνούσε μόνο από το Μόναχο, αλλά και από πολύ πιο δύσκολες έδρες. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ