14.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Περνάει με 1/2 ο Παναθηναϊκός, αβέβαιος και με 2/2 ο Ολυμπιακός

Ολική ανατροπή στη βαθμολογική θέση των δύο ελληνικών ομάδων δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.

Όταν ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος της regular season και ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό με 79-65, οι Πειραιώτες είχαν προβάδισμα τριών νικών από τον «αιώνιο» αντίπαλό τους, αλλά και την πιθανή ισοβαθμία με το μέρος τους.

Οι Πειραιώτες πάντως το τελευταίο δίμηνο απογοητεύουν, ενώ οι «πράσινοι» έχουν φτάσει τις έξι σερί νίκες. Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός είναι έβδομος και ο Ολυμπιακός ένατος.

Δείτε πως περνάει η κάθε ελληνική ομάδα

Ο Παναθηναϊκός ακόμα κι αν χάσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης θα χρειάζεται νίκη επί της αδύναμης Μπουντούτσνοστ στο ΟΑΚΑ την τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί. Επί της ουσίας με το διπλό στο «Παλαντέζιο» εξασφάλισε την πρόκρισή του. Αν χάσει και τα δύο παιχνίδια θα μείνει εκτός, αλλά αυτό μοιάζει απίθανο. Με 2/2 οι «πράσινοι» θα θέλουν μία ήττα της Μπασκόνια στα δύο τελευταία παιχνίδια της (με Εφές μέσα και ΤΣΣΚΑ έξω) για να την προσπεράσουν και να τερματίσουν έκτοι.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε πιο δεινή θέση. Αν Αρμάνι (Φενέρμπαχτσε μέσα και Εφές έξω), Παναθηναϊκός (Ρεάλ μέσα και Μπουντούτσνοστ μέσα) και Μπασκόνια (Εφές μέσα και ΤΣΣΚΑ έξω) νικήσουν όλους τους αγώνες του, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ θα μείνει εκτός ακόμα κι αν νικήσει τη Ζαλγκίρις και την Νταρουσάφακα στο ΣΕΦ.

Αν οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν 2/2 θα περιμένουν μία ήττα από τις ομάδες που βρίσκονται μπροστά τους για να πάρουν το εισιτήριο. Φυσικά υπάρχουν και τα σενάρια των πολλαπλών ισοβαθμιών, καθώς μαθηματικές ελπίδες έχουν ακόμα οι Ζαλγκίρις, Μπάγερν Μονάχου και Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός δεν κάνει 2/2 τότε κατά πάσα πιθανότητα θα παρακολουθήσει τα πλέι οφ από την τηλεόραση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ