21.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πανελλήνιο Παίδων: Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ (pics)

Ο ΠΑΟΚ στέφθηκε πρωταθλητής στους Παίδες! Παρά την ήττα από τον Ίκαρο Καλλιθέας στην σημερινή τελευταία αγωνιστική της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με 60-54, κατέκτησε τον τίτλο και το πανηγύρισε στο Μεσολόγγι!

Ο Ίκαρος κυνηγούσε το όνειρο (νίκη με +16 και πάνω), αλλά ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πιο δυνατά και βρέθηκε να προηγείται με 11-2 (4’). Οι παίκτες όμως του Γιάννη Διονυσόπουλου βελτίωσαν την αγωνιστική τους εικόνα και ισοφάρισαν (26-26 στο 16’).

Στην επανάληψη ο Ίκαρος που είχε σταθερά το προβάδισμα προσπάθησε να φτάσει στο +16. Το μόνο όμως που κατόρθωσε ήταν το +8 (41-49).

Το τελικό 54-60 βρήκε και τις δυο ομάδες να πανηγυρίζουν έξαλλα. Από την μία οι παίκτες του ΠΑΟΚ για τον τίτλο του πρωταθλητή παίδων 2016-17. Από την άλλη ο Ίκαρος εξασφάλισε την 2η θέση.     

Δεκάλεπτα: 18-14, 32-29, 41-46

Διαιτητές: Σαράπα, Κοζσλόφσκι Κουνελλές (Κύπρος)

ΠΑΟΚ (Ζαφειρούδης): Ταζόπουλος 11 (2), Τουλούπης 7 (1), Κλωνάρας 14 (1), Τσίρμπας-Αναγνώστου, Σολωμός, Χαριτόγλου 6 (2), Βακουφτσής 14 (4), Κωστίκας 2, Καραγεωργίου, Ιατρίδης, Κόνσουλας, Φίλιος.

Ίκαρος Καλλιθέας (Διονυσόπουλος): Ραγιάς 7 (1), Τάγκας, Ξένος, Καρκατσούλης 3 (1), Ιγνατίου, Μίσσας, Πουλικίδης 8, Γονίδης 2, Λογοθέτης 12, Κριζέας 7 (1), Λαναράς 13 (2), Ορφανουδάκης 8 (2).

Τι δήλωσαν ο προπονητής των πρωταθλητών και ο MVP της τελικής φάσης στο επίσημο σάιτ της ΕΟΚ.

Γιώργος Ζαφειρούδης : «Δεν κλείσαμε με τον καλύτερο τρόπο την σεζόν. Μάλλον όμως είμαι υπερβολικός. Θεωρώ ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα που έπαιξε κατά γενική ομολογία το ομορφότερο μπάσκετ. Αυτό δίνει αξία και στους ηττημένους. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. γιατί μάθαμε στην διάρκεια της σεζόν ν΄ αγαπάμε το παιχνίδι, τους συμπαίκτες τους ,αλλά και εμπιστεύονται τους προπονητής τους. Όλοι μαζί γίναμε μια μεγάλη οικογένεια. Περάσαμε και δύσκολες στιγμές. Πολλοί μας αμφισβήτησαν. αλλά εμείς δουλέψαμε, σκληρά και καταθέσαμε την ψυχή μας για την πρωτιά.»

Δημήτρης Κλωνάρας: «Μια ονειρεμένη σεζόν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, αφού κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Προσπαθήσαμε σκληρά όλοι μας για να φτάσουμε στην επιτυχία. Καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε σ’ όλες τις αντιξοότητες που συναντήσαμε στη διάρκεια της σεζόν. Η αμφισβήτηση που δεχθήκαμε τόσο στην Θεσσαλονίκη, όσο κι εδώ μας πείσμωσε και μας δυνάμωσε. Κάναμε τα πάντα για να φτάσουμε στην πρωτιά.»   

Ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης, ευχαρίστησε τους παράγοντες του δήμου για την βοήθεια τους στην άρτια τέλεση των αγώνων αλλά και όλους τους συμμετέχοντες.

Τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του τουρνουά (MVP) κατέκτησε ο Δημήτρης Κλωνάρας του ΠΑΟΚ. Στην καλύτερη πεντάδα ψηφίστηκαν επίσης οι Γιώργος Ταζόπουλος (ΠΑΟΚ), Ραφαήλ Λαναράς (Ίκαρος Καλλιθέας), Νίκος Ρογκαβόπουλος (ΑΣΕ Δούκα) και Δημήτρης Καραϊσκος (Προμηθέας).

Πρώτο σκόρερ στο τουρνουα αναδείχθηκε ο Θανάσης Τσούκας του Κεραυνού Αγ. Γεωργίου Γρεβενών.

Στην 6η ομάδα, τον Κεραυνό Αγ. Γεωργίου Γρεβενών, την απονομή έκανε ο Λάζαρος Σαββίδης (μέλος Δ.Σ. ΕΟΚ), στην 5η, ΑΟ Κύδων, ο Θεόδωρος Μυζίκος (μέλος Δ.Σ. ΕΣΚΑΒΔΕ), στην 4η, Προμηθέας, ο Άγγελος παπανικολάου (μέλος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ), στην 3η , ΑΣΕ Δούκα, ο Λάζαρος Σαββίδης (μέλος Δ.Σ. της ΕΟΚ), στην 2η, Ίκαρος Καλλιθέας, ο Κώστας Νικάκης (μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ). Ο κύπελλο του πρωταθλητή στον ΠΑΟΚ παρέδωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης.  

(Photos Ελληνική Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης)

Δούκας-Προμηθέας Π. 70-62

Ο Δούκας πήρε τη νίκη από τον Προμηθέα Πάτρας με 70-62. Αυτό που περιμένει πλέον είναι το αποτέλεσμα της αναμέτρησης ΠΑΟΚ- Ίκαρος Καλλιθέας (13.30) που θα κρίνει την τελική κατάταξη στις τρεις πρώτες θέσεις του 44ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων.

Ο Δούκας παρουσιάστηκε στα πρώτα λεπτά επηρεασμένος από την χθεσινή ήττα από τον ΠΑΟΚ, αλλά γρήγορα βρέθηκε μπροστά στο σκορ (20-11, 9'). Ο Προμηθέας ήταν εκεί για να αντιδράσει και να φτάσει στο 31-31 (17'). Το ίδιο σκηνικό το είδαμε σε... επανάληψη στο δεύτερο μισό με τον Δούκα να παίρνει ένα προβάδισμα και τον Προμηθέα να επιστρέφει. Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Δούκας είχε τον πρώτο λόγο, ο Προμηθέας μείωσε (65-60, 37'), αλλά το προβάδισμα έμεινε στα χέρια των παικτών του Ευριπίδη Μελετιάδη ως το τελικό 70-62.

Δεκάλεπτα: 22-13, 42-37, 52-45, 70-62

Διαιτητές: Συμεωνίδης, Πιτσίλκας, Ζαχαρής

ΑΣΕ Δούκα (Μελετιάδης): Καράμπελας 12 (1), Μπρατσιάκος, Βλάσιος 5, Πλευράκης 8 (2), Ρογκαβόπουλος 16 (2), Πολύζος 5, Σωτηρίου 11, Κάδρας, Τσουργιάννης 7, Κωστόπουλος 6, Ζερβός , Νεστερούλης .

Προμηθέας (Κεσαπίδης): Αλαφοδήμος, Δατσιάδης 7 (1), Λιόλιος 2, Καφέζας 12 (3), Γραμματικός 4, Ματαράς Κ., Αδαμόπουλος 5, Ματαράς Στ., Μοίραλης 2, Καραϊσκος 17, Ματαράς Σ., Κατσουλάκος 11 (1).

Kύδων-Κεραυνός Γρεβενών 66-64

Στο ντέρμπι των ουραγών, ο ΑΟ Κύδων πήρε με 66-64 την νίκη γοήτρου επί του Κεραυνού Γρεβενών στο τουρνουά της Τελικής Φάσης του 44ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος παίδων που ολοκληρώνεται, σήμερα, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

Το παιχνίδι είχε συναρπαστική εξέλιξη και κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Από το 58-58 στο 37’ και με σερί 8-4, το ροζ φύλλο πήγε στην ομάδα από την Κρήτη αφού στην τελευταία επίθεση (9’’) οι παίκτες του Κεραυνού έκαναν λάθος πάσα.

Δεκάλεπτα: 16-24, 43-36, 52-49,66-64

Διαιτητές: Κάροβιτς (Βοσνία Ερζεγοβίνη), Βελιάκοφ (Ρωσία), Τζιοπάνος.

Κύδων (Καρκανάκης): Προβατινάκης, Χριστοφορίδης 24 (1), Αντωνίου, Ιορδανίδης, Καπετανάκης 14 (1), Κουτουλάκης 11 (2), Μαγγελάκης 4, Μερμίγκης, Τσιράκης Στ. 8, Κουτζόγλου, Τζιόλας 5, Τσιράκης Η.

Κεραυνός Γρεβενών (Μπατσίλας): Δάδαλης, Μπατσίλας, Παπαδημητρίου 22 (1), Μαντζούκης, Ποραβός, Παπαλιούρας, Γκόλιας 3 (1), Κουκουτάρης, Τσούκας 34 (3), Βασδάρης 3, Ταμπακάκος 2, Ουζουνίδης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ