23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πήγε, είδε… έχασε (vid)

Χωρίς να παίξει καλά και εμφανίζοντας και πάλι τις γνωστές αδυναμίες της, η ΑΕΚ πάλεψε αρκετά στην Πάνορμο, αλλά η Μπάνβιτ αποδείχθηκε πολύ σκληρή για τα δόντια της. Η τουρκική ομάδα νίκησε με 78-71 και υποχρεώνει πλέον την ελληνική ομάδα να προσέξει πολύ στα επόμενα παιχνίδια για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στους "16" του Basketball Champions League. Η ήττα δεν είναι καταδικαστική, απλώς της στερεί τη δυνατότητα να διεκδικήσει την πρώτη θέση του ομίλου. Θα πρέπει όμως στη συνέχεια η Ένωση να κερδίσει οπωσδήποτε τα δύο παιχνίδια που έχει στην έδρα της και σίγουρα ένα από αυτά που θα παίξει με Ρόζα Ράντομ και Ολίμπια Λ. εκτός.

Η ΑΕΚ μπήκε στον αγώνα κουβαλώντας τις... παιδικές ασθένειές της, αυτές που κατά κόρον έχουμε επισημάνει, ειδικά στην άμυνα. Ο Ντράγκαν Σάκοτα έδωσε μία ευκαιρία στον Ελόνου ξεκινώντας τον στην αρχική πεντάδα, αλλά αυτός ήταν και πάλι στον κόσμο του. Έχανε συνεχώς τον Βίντμαρ, στην επίθεση ήταν ανύπαρκτος και άντεξε μόλις 3':46'' στο παρκέ. Ο Σάκοτα τον απέσυρε κάνοντάς του έντονες παρατηρήσεις και στη θέση του πέρασε ο Μαυροειδής, ο οποίος ήταν καλύτερος, αλλά κι αυτός εμφάνισε τις γνωστές αμυντικές αδυναμίες του. Στην επίθεση η Ένωση ήταν πολύ άστοχη και τα περίμενε όλα από τον Χάρις, που κι αυτός όμως δεν είχε καλά ποσοστά, έτσι όταν οι παίκτες της Μπάνβιτ "ζεστάθηκαν", αυτή άρχισε να ξεφεύγει.

Με τρίποντα των Τέιλορ, Τόμας και Ράουτινς η τουρκική ομάδα προηγήθηκε με 18-7 στο 7' και έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη με 24-13. Το μόνο καλό νέο για την ΑΕΚ αυτό το διάστημα ήταν ότι ο Βίντμαρ φορτώθηκε γρήγορα με δύο φάουλ και ο Φιλιπόσκι τον απέσυρε και δεν τον χρησιμοποίησε καθόλου στη δεύτερη περίοδο. Κι έγινε καλύτερο αυτό το νέο από τη στιγμή που το σχήμα με τους Κούλιγκ και Καλοϊάρο κάτω από τα καλάθια δεν απέδωσε στο πρώτο μέρος. Θεωρητικά ήταν επικίνδυνο για την Ένωση, δεδομένου ότι και οι δύο σουτάρουν καλά από την περιφέρεια και αν άρχιζαν κι αυτοί να τα βάζουν, δεν θα μπορούσαν οι ψηλοί της να τους κυνηγούν, όμως δεν τα έβαλαν. Δεν έβγαλαν σουτ καν, οπότε η ΑΕΚ δεν κινδύνεψε από αυτούς.

Κι ήταν αυτός ένας βασικός λόγος, για τον οποίον στο δεύτερο δεκάλεπτο μείωσε σημαντικά την εις βάρος της διαφορά. Ο άλλος λόγος ήταν οι αλλαγές που έκανε ο Φιλιπόσκι για να κρατήσει φρέσκια την ομάδα του. Ξεκίνησε τη δεύτερη περίοδο χωρίς τους Τέιλορ και Τόμας και αποδείχθηκε ότι η Μπάνβιτ δεν έχει ιδιαίτερα βαθύ πάγκο. Οι αντικαταστάτες τους δεν στάθηκαν στο ίδιο ύψος και όταν βγήκε κάποια στιγμή και ο Ράουτινς, που ήταν "ζεστός", το παιχνίδι πήρε άλλη τροπή. Ο Ντούσαν Σάκοτα δήλωσε παρών στην επίθεση, η ΑΕΚ έτρεξε ένα σερί 9-0 μεταξύ 14' και 16' και μείωσε 33-30. Προ του κινδύνου να χαθεί ο έλεγχος, ο Φιλιπόσκι επανέφερε τους Τέιλορ και Τζόρνταν, ειδικά ο πρώτος έδωσε κάποιες λύσεις, όμως και για την Ένωση αφυπνίστηκε ο Χάρις, έτσι το ημίχρονο έληξε με την τουρκική ομάδα να προηγείται με 41-36 και την ΑΕΚ να ακολουθεί από κοντά, παρόλο που είχε ήδη χάσει 8 αμυντικά ριμπάουντ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Ράουτινς να συνεχίζει το... βιολί του πυροβολώντας διαρκώς έξω από τα 6,75μ. και με δύο δικά του τρίποντα η Μπάνβιτ ξέφυγε και πάλι με 49-38 στο 22'. Όμως η ΑΕΚ δεν έχασε την ψυχραιμία της. Ο Γκριν ανέβασε αισθητά την απόδοσή του και βοήθησε πολύ στην επίθεση όχι μόνο με τα καλάθια που πέτυχε, αλλά και παίρνοντας το τρίτο φάουλ του Τέιλορ. Ο Φιλιπόσκι τον απέσυρε ξανά για να τον προφυλάξει και η Μπάνβιτ αντιμετώπισε και πάλι προβλήματα χωρίς τον βασικό της πόιντ γκαρντ. Προβλήματα τα οποία εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ, που με τον Καββαδά σε θέση σέντερ (πήρε κι αυτός το τρίτο φάουλ του Βίντμαρ) έπαιξε καλύτερη άμυνα, ήταν και τυχερή, καθώς η Μπάνβιτ είχε 1/6 βολές στα μισά της τρίτης περίοδου, έτσι σταδιακά πλησίασε σε απόσταση αναπνοής. Καθώς στο τελευταίο δίλεπτο της τρίτης περιόδου ο Σάκοτα έβαλε τον Τζέιμς σε θέση "5" και η άμυνα έγινε ακόμα καλύτερη, η Ένωση μείωσε 57-56 στο 28'.30'' και είχε δύο ευκαιρίες να περάσει μπροστά. Τις σπατάλησε όμως και ο Τόμας με ένα τρίποντο στο τέλος της περιόδου έκανε το 61-56 για την Μπάνβιτ.

H AEK μείωσε και πάλι 61-58 με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, αλλά στο μεταξύ είχε επανέλθει στην πεντάδα της Μπάνβιτ ο Τέιλορ και έκανε και πάλι τη διαφορά. Η Ένωση δεν είχε λύση στο μαρκάρισμά του και η τουρκική ομάδα ξέφυγε και πάλι με 67-58 στο 33'. Κατάφερνε μάλιστα να διατηρεί τον έλεγχο, παρότι στη συνέχεια "κόλλησε" κάπως επιθετικά, καθώς η ΑΕΚ δεν κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα στη δική της επίθεση και δεν είχε καλές επιλογές, ενώ ο Μαυροειδής δεν μπορούσε, καίτοι προσπαθούσε, να πάρει το πέμπτο φάουλ του Βίντμαρ. Ο Βίντμαρ έκανε το πέμπτο φάουλ στο 39' τελικά, αλλά είχε προηγηθεί ένα ακόμα τρίποντο του ασταμάτητου Ράουτινς στο 36', που είχε επαναφέρει τη διαφορά σε διψήφια τιμή (72-62).

Αποδείχθηκε πως αυτό ήταν ένα σουτ κρίσιμο για την εξέλιξη του αγώνα, καθώς η ΑΕΚ επιχειρούσε μια τελική αντεπίθεση, η οποία όμως έμεινε στη μέση. Τα πόδια των παικτών της κόπηκαν μετά από αυτό το σουτ, οι επιλογές τους, κυρίως από τους Γκριν και Σάκοτα, δεν ήταν καλές, ο Μαυροειδής ήταν άστοχος κι έτσι η Μπάνβιτ, που κι αυτή πάντως ήταν εξίσου άστοχη στη συνέχεια, διατήρησε το προβάδισμα και τον έλεγχο. Η αποβολή με πέντε φάουλ του Βίντμαρ δεν της κόστισε και έφτασε στη νίκη, στερώντας ουσιαστικά από την ΑΕΚ τη δυνατότητα να διεκδικήσει την πρώτη θέση στον Γ' όμιλο.

ΤΟ... ΠΟΛΥΒΟΛΟ ΚΑΙ Ο... ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ: Ήταν μία από αυτές τις βραδιές που ο Άντι Ράουτινς απλώς ξεχνούσε να αστοχήσει. Είναι καλός σουτέρ, όμως σε αυτό το παιχνίδι όλοι οι θεοί του μπάσκετ ήταν μαζί του, γι' αυτό και είχε 7/8 τρίποντα και τελείωσε με 23 πόντους. Όμως την ΑΕΚ δεν την "σκότωσε" αυτός, αλλά ο Τόνι Τέιλορ. Όχι μόνο με τους 19 πόντους και τις 5 ασίστ του, αλλά με την επίδραση που είχε στο παιχνίδι της Μπάνβιτ. Στην πραγματικότητα η ΑΕΚ μείωνε και αναθαρρούσε όσο καθόταν αυτός στον πάγκο. Μόλις έμπαινε στο παιχνίδι αποκαθιστούσε αμέσως την τάξη υπέρ της ομάδας του.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μπάνβιτ πέτυχε κάτι πραγματικά πολύ σπάνιο. Είχε ακριβώς ίδιο αριθμό προσπαθειών, εύστοχων και συνολικά, τόσο στις βολές όσο και στα τρίποντα! 11/23 βολές και 11/23 τρίποντα!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ