21.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πέταγε φωτιές η Αλμπα και με τον Ερυθρό Αστέρα (vid)

Η Αλμπα επέστρεψε στο σπίτι της με φόρα από το μεγάλο διπλό στο ΟΑΚΑ και πανηγύρισε την τρίτη νίκη της στην Ευρωλίγκα και δεύτερη συνεχόμενη, με το 92-80  επί του Ερυθρού Αστέρα τον οποίο άφησε στις δύο νίκες. Τα προβλήματα είναι πολλά για τους Σέρβους που δεν είχαν χθες το... ξένο σώμα Τζέιμς Γκιστ και οι μελλοντιές προοπτικές των δύο ομάδων στην διοργάνωση μοιάζουν εκ διαμέτρου αντίθετες.

Η Αλμπα κυρίαρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, στηριζόμενη εκεί όπου προσπάθησε μάταια να την χτυπήσει ο Αστέρας, στο τρίποντο. Οι Γερμανοί είχαν στο πρώτο μισό του αγώνα 7/14, οι Σέρβοι μόλις 1/8 ενώ ο Ρενέσες έβλεπε οι πρωταγωνιστές να διαδέχονται ο ένας τον άλλο, με Γκεντράιτις, Χέρμανσον, Γκιφέι και Σίκμα να δίνουν εκ περιτροπής τις λύσεις.

Το 46-34 του ημιχρόνου, μετά το 21-15 του δεκαλέπτου ήταν η απόλυτα δίκαιη απεικόνιση όσων είχαν διαδραματιστεί στο παρκέ. Η συνέχεια ήταν ανάλογη για την Αλμπα. Ο Λορένζο Μπράουν έκανε το... λάθος με τέσσερις προσωπικούς πόντους να ρίξει την διαφορά κάτω από τους δέκα στην έναρξη τουδεύτερου ημιχρόνου, 46-38, αλλά στην συνέχεια, το ίδιο καρέ πρωταγωνιστών της Αλμπα, με την ίδια ομαδική συνταγή και υπό τις ιαχές των ενθουσιασμένων για το θέαμα 8.000 φιλάθλων τους, ανέλαβαν δράση με το 67-54 του 30ου λεπτού να μην αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες για την πορεία του αγώνα μέχρι το φινάλε.

ΤΟ... ΓΟΝΙΔΙΟ: Η πρώτη σκέψη που σου έρχεται για Λιθουανό μπασκετμπολίστα είναι το σκόρερ, την έχουν την επίθεση στο γονίδιο. Ο Ρόκας Γκεντράιτις το δικαιολογεί, όπως και την θέση του στην Μπάγερν και ήταν ο ηγέτης στην άνετη νίκη με 22 πόντους και εντυπωσιακά ποσοστά.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οσα κι αν λένε για την άμυνα, στο μπάσκετ κερδίζεις αν βάζεις την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι και η Αλμπα το έκανε αυτό με πολύ μεγαλύτερη συνέπεια έχοντας 58,3% έναντι 45,8% στα δίποντα και 48 έναντι 40% στα τρίποντα.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ