19.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο χαλαρός Προμηθέας υποτάχθηκε στην “λυσσασμένη” Νεπτούνας

Ο Προμηθέας έκλεισε με ήττα τους εντός έδρας αγώνες του για την φάση των ομίλων του Champions League και το 82-69 από την Νεπτούνας, που έπαιζε την ζωή της και έμεινε τελικά ζωντανή για την τελευταία αγωνιστική, σημαίνει εκτός... εξωπραγματικού σεναρίου, απώλεια του πλεονεκτήματος έδρας στην επόμενη φάση, των νοκ - άουτ αγώνων για τους Πατρινούς. Η εξασφαλισμένη πρόκριση από χθες το βράδυ μετά τη νίκη της Μπεσίκτας έμοιαζε να χαλάρωσε τους παίκτες του Μάκη Γιατρά, η εμφάνιση ήταν επιπόλαιη σχεδόν στο σύνολό της, με παιδικά λάθη και η ήττα ήρθε φυσιολογικά.

Ο Προμηθέας... δεν μπήκε στο γήπεδο στην έναρξη. Ανεξήγητη χαλαρότητα και στις δύο πλευρές του γηπέδου, έδωσε το δικαίωμα στους Λιθουανούς να σκοράρουν κατά βούληση, αντίθετα στην επίθεση χάνονταν θεωρητικά εύκολα καλάθια. Το 8-21 στο 8' είχε πρωταγωνιστή τον Κάιλ Ουίβερ με 10 πόντους, το δεκάλεπτο έληξε με 15-26 και στο δεύτερο τα πράγματα άρχισαν να γίνονται ακόμα χειρότερα. Ο Γκαϊλιους εκτελούσε από μακριά και έφτασε τους 13 πόντους με 3/3 τρίποντα στο 21-40 της Νεπτούνας στο 14'. 

Ο Προμηθέας έψαχνε τρόπο να αντιδράσει, ο Γιατράς φώναζε και σταδιακά οι παίκτες του άρχισαν να αφυπνίζονται. Ο Γκίκας ανέβασε ρυθμό σε όλη την ομάδα, η άμυνα... σουλουπώθηκε και το 39-48 του ημιχρόνου δημιουργούσε ξανά συνθήκες αγώνα. Το παινίδι της γάτας με το ποντίκι συνεχίστηκε στην τρίτη περίοδο, με τον Προμηθέα να πλαεύει με μικρά ξεπάσματα να μειώσει, αλλά την Νεπτούνας να κρατάει χωρίς ιδιαίτερο κόπο την υπέρ της διαφορά με το σκορ στην λήξη να είναι 50-60 και το παιχνίδι να κυλάει έτσι μέχρι το τέλος, με τους Λιθουανούς να... δαγκώνουν σίδερα για την πολύτιμη αυτή νίκη.

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ: Η Νεπτούνας είχε αρκετούς πρωταγωνιστές στην δάρκεια του αγώνα και πληθώρα λύσεων, όμως, ο Τζεράι Γκραντ έκανε σταθερά καλή δουλειά μέσα στις ρακέτες, κυριάρχησε έναντι των ψηλών του Προμηθέα και αποτέλεσε την σιγουρά για τους συμπαίκτες του που είχαν λιγότερα άγχη γα να κάνουν τα υπόλοιπα.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ηταν πολλές οι κακές στατιστικές επιδόσεις του Προμηθέα στον αγώνα, όμως τα 17 λάθη τα περισσότερα από τα οποία ήταν παιδαριώδη, μαρτυρούσαν την άσχημη πνευματική προσέγγιση του αγώνα από τους Πατρινούς.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ