22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Χάντερ και ο “δύσκολος” Τούλσον

Μετά την απόκτηση του Παναγιώτη Βασιλόπουλου η ΑΕΚ φουλάρει στο κομμάτι των μεταγραφών προκειμένου να γίνουν οι αλλαγές εκείνες που επιθυμεί ο Ντράγκαν Σάκοτα ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη και ενισχυμένη στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου του Basketball Champions League και στον τελικό του Κυπέλλου. Η επόμενη κίνηση που θα γίνει αφορά την απόκτηση σέντερ, ο οποίος όλα δείχνουν ότι θα είναι ο Βινς Χάντερ (24, 2.03μ.)

Ο Αμερικανός, ο οποίος πρόπερσι έπαιξε για λίγα παιχνίδια στο τέλος της σεζόν με τον Παναθηναϊκό, έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από τους Μέμφις Γκρίζλις και συμφώνησε με τη Γαλατασαράι, αλλά λίγο πριν πάει στην Κωνσταντινούπολη, τραυματίστηκε ο Πρέλτζιτς και οι άνθρωποι της τουρκικής ομάδας αποφάσισαν να πάρουν έναν φόργουορντ αντί για σέντερ και ακύρωσαν τη μεταγραφή. Βρήκε λοιπόν ευκαιρία ο ατζέντης του να τον προτείνει στην ΑΕΚ και μετά από σύντομες διαπραγματεύσεις μαζί του επήλθε συμφωνία στο οικονομικό.

Για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, ωστόσο, μένει να γίνουν δύο πράγματα. Το ένα είναι η έγκριση του Ντράγκαν Σάκοτα, η οποία ακόμα δεν έχει δοθεί. Ο τεχνικός της Ένωσης θέλει να τσεκάρει κάποια πράγματα ακόμα ώστε να είναι απόλυτα βέβαιος ότι κάνει τη σωστή επιλογή και προς το παρόν περιμένει. Μάλλον, όμως, θα δώσει στο τέλος της συγκατάθεσή του, αφού έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις στην αγορά αυτό τον καιρό. Ούτε τα χρονικά περιθώρια για πολλή σκέψη.

Το δεύτερο που πρέπει να γίνει είναι και το πιο δύσκολο. Να λυθεί το συμβόλαιο του Τσινέμελου Ελόνου. Αποτελεί ειλημμένη απόφαση να φύγει ο Αμερικανός, αλλά θα πρέπει να συναινέσει κι αυτός. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κουβέντα μαζί του και είναι άγνωστο πώς θα αντιδράσει αυτός, όταν γίνει αυτή η κουβέντα. Θα βοηθούσε να έβρισκε μια ομάδα για να συνεχίσει και να απαλλάξει την ΑΕΚ από το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου του, αλλά δεν έχει βρεθεί ακόμα.

Φαίνεται πάντως πως εφόσον ο Σάκοτα αποφασίσει οριστικά να πάρει τον Χάντερ, η λύση του συμβολαίου του Ελόνου δεν θα αποτελέσει πρόβλημα. Λέγεται μάλιστα πως στόχος είναι ο Χάντερ να έρθει τη Δευτέρα στην Αθήνα και να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας, ώστε να κάνει το ντεμπούτο του στον αγώνα της πρεμιέρας του δεύτερου γύρου στα Τρίκαλα. Όπερ σημαίνει ότι ο Ελόνου θα είναι στη 12άδα τόσο στον αγώνα με την Κύμη όσο και στον κρίσιμο της Τρίτης με τη Στρασμπούρ για το BCL.

Τούλσον, αλλά πολύ δύσκολα...

Αν το θέμα του σέντερ έχει πάρει ένα δρόμο, αυτό του σουτέρ εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα. Ο Σάκοτα βρήκε στην Τουρκία δύο παίκτες που θα μπορούσαν να του κάνουν τη δουλειά, αλλά δεσμεύονται με συμβόλαιο κι αυτό δυσκολεύει πολύ τα πράγματα. Ο ένας είναι ο Ντουάιτ Χάρντι (31, 1.88), ο οποίος μετά από τρία πολύ παραγωγικά χρόνια στην Τραμπζονσπόρ πήγε φέτος στη Γαλατασαράι και παίζει επίσης εξαιρετικά έχοντας 13,4 πόντους με 49% στα τρίποντα στο Eurocup. Πριν από λίγο καιρό θέλησε να φύγει από τη Γαλατασαράι, διότι ήταν απλήρωτος και έπεσε... σήμα στην ΑΕΚ, όμως μέχρι να γίνει η κουβέντα μαζί του και να βρεθεί μια άκρη, η τουρκική ομάδα τον εξόφλησε και πλέον δεν μπορεί να φύγει.

Ο άλλος είναι ο Ράιαν Τούλσον (33, 1.93), τον οποίον πριν από δύο μήνες είχε προσπαθήσει ξανά να πάρει η ΑΕΚ μετά από εισήγηση του Σωτήρη Μανωλόπουλου. Εκείνος όμως τότε προτίμησε να πάει στην τουρκική Ισταμπούλ, παρότι είχε βρεθεί πολύ κοντά με την Ένωση. Στο μεταξύ, ωστόσο, φαίνεται ότι ο Αμερικανός δεν βρήκε αυτά που περίμενε στην Κωνσταντινούπολη και παρόλο που παίζει πολύ (32 λεπτά ανά αγώνα) και έχει πολύ καλές επιδόσεις, ειδικά στα τρίποντα (σουτάρει με ποσοστό 42% και πρόσφατα κλήθηκε να λάβει μέρος στον διαγωνισμό τριπόντων στο all star game της γείτονος), έχει εκδηλώσει τάσεις φυγής. Η ΑΕΚ το έμαθε και τις τελευταίες μέρες έκανε άλλη μία προσπάθεια να τον πάρει, έπεσε όμως πάνω στη διοίκηση της Ισταμπούλ, η οποία δεν δείχνει διατεθειμένη να αφήσει έναν παίκτη που παίζει 32 λεπτά, άρα τής είναι εκ των πραγμάτων πολύ χρήσιμος. Ζήτησε, λοιπόν, ένα πολύ υψηλό buy out, το οποίο η ΑΕΚ δεν μπορεί να καταβάλει και το θέμα έμεινε εκεί.

Το θέμα πάντως δεν έχει κλείσει οριστικά, διότι τα δεδομένα σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, όμως η αλήθεια είναι πως με βάση ό,τι ισχύει σήμερα, οι πιθανότητες να γίνει η δουλειά είναι ελάχιστες. Έτσι κι αλλιώς η ΑΕΚ συνεχίζει την αναζήτηση παίκτη κι αν τον βρει, θα τον πάρει και δεν θα περιμένει τον Τούλσον... Κι όταν τον βρει, θα διώξει τον Κέλσι Μπάρλοου, τον οποίον ο Σάκοτα έτσι κι αλλιώς δεν υπολογίζει ιδιαίτερα.

Αντι-Σι ο Βασιλόπουλος

Σε ό,τι αφορά την απόκτηση του Παναγιώτη Βασιλόπουλου, είναι αλήθεια πως πρόκειται για μια μεταγραφή που δεν βρισκόταν στο αρχικό πλάνο του Ντράγκαν Σάκοτα, αλλά προέκυψε ως ενδεχόμενο τις τελευταίες μέρες, όταν ο διεθνής φόργουορντ αποφάσισε να φύγει από τον Άρη. Η ΑΕΚ αποφάσισε να αδράξει την ευκαιρία με δεδομένο ότι εφόσον είχε μέχρι πρότινος στο ρόστερ της έναν παίκτη σαν τον Μπάντζα Σι, θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει με έναν πολύ καλύτερο. Ο Βασιλόπουλος προορίζεται να παίξει κυρίως στη θέση "3", αλλά θα βοηθά ανάλογα με τις περιστάσεις και στη θέση "4". Θα κάνει δηλαδή αυτό που τόσα χρόνια κάνει καλά στα γήπεδα, ενώ ο Σάκοτα περιμένει από αυτόν και καλή άμυνα, αλλά και βοήθεια στην ηγεσία της ομάδας τόσο στο παρκέ όσο και στα αποδυτήρια. Μέχρι να βρεθεί ο Αμερικανός σουτέρ, που αναζητείται, θα πάρει στη 12άδα τη θέση είτε του Άτιτς είτε του Μπάρλοου...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ