24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Τσάλμερς και τα πιτσιρίκια της Ορτέζ

Χωρίς προβλήματα παρατάσσεται η ΑΕΚ στο Παλέ ντε Σπορ του Πο στον αγώνα με την Ορτέζ για την πρώτη αγωνιστική του β' γύρου της κανονικής περιίδου στο BCL. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έχει στη διάθεσή του 13 παίκτες και "έκοψε" από την τελική 12άδα τον Βασίλη Τολιόπουλο, δίνοντας μία ακόμα ευκαιρία στον Μάριο Τσάλμερς να δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ. Ίσως την τελευταία, καθώς το μηνιαίο συμβόλαιο του Αμερικανού έχει λήξει και μετά το παιχνίδι θα πρέπει να ληφθεί η απόφαση για το αν θα μείνει ή όχι, με τις πιθανότητες να μην είναι με το μέρος του παίκτη.

Πάντως ο Τσάλμερς είναι πόλος έλξης για τους φίλους του μπάσκετ εδώ στο Πο κι είναι εύκολο να καταλάβει κανείς το γιατί. Οι Γάλλοι αγαπούν ιδιαιτέρως το ΝΒΑ και γνωρίζουν καλά ότι ο Αμερικανός έχει παίξει σε τέσσερις τελικούς των πλέι οφ έχοντας κατακτήσει δύο τίτλους στο πλευρό του ΛεΜπρόν Τζέιμς και του Ντουέιν Ουέιντ στους Μαϊάμι Χιτ. Είναι μακράν ο πιο αναγνωρίσιμος παίκτης της ΑΕΚ στην πόλη, μάλιστα λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή για το γήπεδο, επισκέφθηκε το ξενοδοχείο ένας Γάλλος φίλαθλος και περίμενε υπομονετικά μέχρι να κατέβει ο Τσάλμερς στο λόμπι. Τότε του ζήτησε να υπογράψει μερικά αυτόγραφα και να φωτογραφηθεί μαζί του και φυσικά ο Αμερικανός δεν το αρνήθηκε.

Για τον Τσάλμερς ρωτούσαν και οι άνθρωποι της Ορτέζ, οι οποίοι πάντως έχουν το δικό τους πόνο αυτό τον καιρό. Η ομάδα τους έχει πληγεί από σειρά σοβαρών τραυματισμών και παραπαίει όχι μόνο στο BCL, αλλά και στο γαλλικό πρωτάθλημα. Εκτός από τον Ντε Γιονγκ, που θα χάσει τη σεζόν, και τον Μποντζ, που θα επιστρέψει μετά από έξι εβδομάδες, τραυματίες είναι και οι Αμερικανοί Τάιρους Μακ Γκι και Τράβις Λέσλι, που ούτε αυτοί θα παίξουν κόντρα στην ΑΕΚ. Από αυτούς τους τέσσερις έχει καλυφθεί το κενό μόνο του Ντε Γιονγκ (από τον Ιμπέκουε), ενώ ο Ουσμάν Ντραμέ, που πρόκειται να αντικαταστήσει τον Μποντζ, ήρθε στο Πο την Κυριακή, έχει κάνει μόνο μία προπόνηση και δεν μπορεί να βοηθήσει.

Κατόπιν τούτου η Ορτέζ θα παρατάξει στον αποψινό αγώνα όλους κι όλους δέκα παίκτες, εκ των οποίων οι μισοί είναι άβγαλτοι πιτσιρικάδες! Κι όπως έλεγε παράγοντας της ομάδας... "δε νομίζω ότι έχουμε ιδιαίτερες πιθανότητες να κερδίσουμε". Άλλωστε πρόσθεσε ο ίδιος ότι εκείνο που πρωτίστως νοιάζει την ομάδα του είναι να κερδίσει το Σάββατο την Μπουλαζάκ, διότι βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού και ο βασικός της στόχος αυτή τη στιγμή είναι να παραμείνει στην κατηγορία και όχι να πετύχει κάποιες νίκες στο BCL.

Αυτό το ξέρουν και οι φίλαθλοι εδώ στο Πο, οι οποίοι έχουν γυρίσει την πλάτη τους στην ομάδα. Τρία τέταρτα πριν από το τζάμπολ το γήπεδο είναι τελείως άδειο, ενώ όπως έλεγε άνθρωπος της ομάδας, δεν αναμένεται να έρθουν πάνω από 500-600 άτομα!

Εκείνοι που έχουν έρθει πάντως είναι καμιά 100στή οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι ξεκίνησαν να έρθουν στο Πο από άλλα μέρη της Ευρώπης. Και ασφαλώς έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ