20.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο… τριαντάρης Τζέιμς έβγαλε νοκ άουτ τους Σέρβους

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας «ζορίστηκε» για ένα ημίχρονο στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα για την 25η αγωνιστική της Euroleague, αλλά τελικά επικράτησε με 86-81 παραμένοντας στην 4η θέση, με ρεκόρ 17-8, και «ψαλίδισε» παράλληλα τις ελπίδες των Σέρβων, που υποχώρησαν στο 10-15, για να προλάβουν την οκτάδα.

Το ματς από την αρχή χαρακτηρίστηκε από «σκληρές» άμυνες και μεγάλη αστοχία από τις περιφέρειες των δύο ομάδων, με καμία να μην ξεφεύγει στο σκορ και το πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει μπροστά τους γηπεδούχου με 17-16. Στο δεύτερο μέρος ένα μικρό «ξέσπασμα» της ΤΣΣΚΑ, την έφερε στο +6 (28-22), το οποίος με τα δεδομένα που υπήρχαν στο ματς έμοιαζε... βουνό, αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις, με τον Λορένζο Μπράουν να σηκώνει το επιθετικό βάρος και πήραν κεφάλι στο σκορ (34-32) με ένα μικρό σερί, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στο +1 (37-36) για το ημίχρονο. 

Τα δύο γρήγορα τρίποντα από Χάκετ και Τζέιμς στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου άλλαξαν τον μομέντουμ του αγώνα, ειδικά από τη στιγμή που η ρωσική ομάδα είχε ευστοχήσει, μόλις σε ένα σουτ έξω από τα 6,75 μ. σε ολόκληρο το πρώτο μέρος. Ο Χίλιαρντ καθοδηγούσε την επίθεση εξαιρετικά και κάπως έτσι η ΤΣΣΚΑ οικοδόμησε προβάδισμα οκτώ πόντων (53-45), ενώ μπήκε στην τελευταία περίοδο με το σκορ 60-53 υπέρ της και παρά τις προσπάθειες του Ερυθρού Αστέρα διατήρησε διαφορά ασφαλείας ως το τέλος του αγώνα φτάνοντας στη νίκη. 

Ο... ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ: Ο Μάικ Τζέιμς αποτέλεσε σημείο αναφοράς της ομάδας του σε όλες τις κρίσιμες στιγμές του ματς με μεγάλα καλάθια, παρά τις πολλές προσπάθειες που πήρε. Σημαντικό το γεγονός ότι είχε χέρι... αλφάδι από τη γραμμή των βολών, από την οποία ήρθαν και οι 14 από τους 29 πόντους που πέτυχε.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΤΣΣΚΑ κυριάρχησε στη μάχη των ριμπάουντ και με 36 αντί 24 των γηπεδούχων πήρε σημαντική βοήθεια για να φτάσει στο διπλό.

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ