23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Προμηθέας… άργησε να πάει στην ρεβάνς και αποκλείστηκε

Το παρθενικό ευρωπαϊκό ταξίδι της ιστορίας του Προημθέα τελείωσε σε... ταξιδιωτικό προορισμό, αλλά με άδοξο τρόπο. Η έδρα της πρώτης κατόχου του BCL Τενερίφης αποδείχθηκε πολύ δυνατή για να μπορέσει η ελληνική ομάδα να υπεραπιστεί το +12 που είχε από τον αγώνα της Πάτρας, οι Ισπανοί νίκησαν με 79-57 και πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσουν την Χάποελ Ιερουσαλήμ. Ο Προμηθέας μπήκε ανεξήγητα διστακτικός και φοβισμένος στο γήπεδο, έχασε ένα ολόκληρο ημίχρονο και μαζί με αυτό την διαφορά, την ψυχραιμία του και εν τέλει την πρόκριση παρότι δεν παράτησε ποτέ το ματς και επιχείρησε δύο φορές την μεγάλη ανατροπή.

Η Τενερίφη μπήκε στο γήπεδο για να πιάσει... από τον λαιμό τον Προμηθέα και... το έκανε. Η πίεησ σε όλο το γήπεδο πανικόβαλε τους παίκτες της ελληνικής ομάδας, τους οδήγησε σε λάθη και κυρίως σε συνεχόμενα χαμένα εύκολα καλάθια και το ματς πήρε από νωρίς άσχημη τροπή.

Στο δεκάλεπτο οι Ισπανοί είχαν ήδη καλύψει την διαφορά της ήττας τους στην Πάτρα κατά έναν πόντο, με το σκορ να είναι στο 27-14, στο 18' η διαφορά εξπέρασε για πρώτη φορά τους 20 πόντους, 42-20 και το ημίχρονο έληξε με 44-23. Αντί πολλών λεπτομερειών, αρκεί μια παράθεση αριθμών. Αφ' ενός ο Προμηθέας είχε δεχτεί ήδη 44 πόντους ενώ σε όλο το πρώτο ματς είχε δεχτεί 57, αφ' ετέρου σούταρε με 8/28 (28,5%) εντός πεδιάς ενώ είχε και 5/10 βολές. 

Ο Προμηθέας επιχείρησε στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου να πιέσει αυτός, όμως η Τενερίφη είχε πατήσει γερά στα πόδια της, οι λύσεις βρίσκοντας εύκολα, η διαφορά ανέβαινε διαρκώς φτάνοντας μέχρι και το +25, 53-38 στο 25' και όλα έμοιαζαν τελειωμένα. Ο Προημθέας δεν τα παράτησε και στο τελευταίο τρίλεπτο του δεκαλέπτου βρήκε κάποιες επιθετικές λύσεις και μείωσε στους 15, 56-41 στο 29', όμως ο Προμηθέας.... κατάφερε να δεχτεί ένα 8-0 στο λεπτό που απέμενε και το 64-41 στην λήξη της περιόδου, με τρίποντο του Ριτσότι από το κέντρο, του "έκοψε τα πόδια".

Ο Προμηθέας έκανε την ύστατη προσπάθεια αντεπίθεσης, μείωσε εκ νέου στους 17, 66-49 στο 33', αλλά η Τενερίφη ήταν ψύχραιμη μέχρι τέλους και κράτησε την διαφορά και την πρόκριση.

ΑΦΑΝΤΟΣ: Ηταν πολλοί οι παίκτες του Προμηθέα που δεν πλησίασαν καν τις απαιτήσεις του αγώνα, αλλά ο Λάνγκστον Χολ αναμενόταν με... λαχτάρα μετά την απουσία του στο πρώτο ματς, το ότι μπόρεσε να παίξει δημιούργησε προσδοκίες όμως φάνηκε τελείως εκτός κλίματος και με τους 4 πόντους που πρόσφερε ( οι τρεις με βολές στο τελευταίο δίλεπτο), ουσιαστικά και απόψε ήταν απόντας.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι μόλις 8 ασίστ, με 14 λάθη μάλιστα, έδειξαν την δημιουργική δυσπραγία του Προμηθέα στο ματς. Τα στατιστικά του έδειξαν και την παραγωγική. Το μεγάλο πρόβλημα όμως ήταν τα 12 περισσότερα ριμπάουντ των Ισπανών, 37-25, αφού στοίχισαν και εύκολους πόντους σε κρίσιμα σημεία.

  Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ