20.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο Μήτογλου έσωσε τον προβληματικό Παναθηναϊκό

Μ' ένα ξέσπασμα στο τελευταίο δίλεπτο και πρωταγωνιστή τον Ντίνο Μήτογλου, ο Παναθηναϊκός νίκησε δύσκολα και παίζοντας κακό μπάσκετ την Νταρουσάφακα στο ΟΑΚΑ με 75-67.

Πλέον οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν ρεκόρ 6-6, ενώ οι Τούρκοι «έπεσαν» στο 1-11 και παραμένουν ουραγοί, παρά το γεγονός ότι εμφανίστηκαν ανταγωνιστικοί.

Φουριόζος ξεκίνησε τον αγώνα ο Παναθηναϊκός ο οποίος προηγήθηκε γρήγορα με διαφορά εννιά πόντων (15-6) κι έδειξε διάθεση να «καθαρίσει» νωρίς-νωρίς τον αγώνα και να έχει ένα ήσυχο βράδυ. Παρ' όλα αυτά η Νταρουσάφακα αντέδρασε και μείωσε 18-14, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται τελικά με 22-16, με τον Τσάβι Πασκουάλ να έχει ορισμένα παράπονα από τους παίκτες του για το αμυντικό κομμάτι.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο, αλλά ένα κάρφωμα του Τζέιμς Γκιστ ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά στους έντεκα πόντους (37-26) και ο Σελτσούκ Ερνάκ κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ. Τίποτα ιδιαίτερο δεν άλλαξε στην εικόνα του αγώνα μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου το οποίο και τελείωσε με 43-32.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν κάκιστη στην τρίτη περίοδο. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Νταρουσάφακα η οποία κατάφερε να κυριαρχήσει στις δύο πλευρές του παρκέ, να μπει από νωρίς στο μπόνους των βολών λόγω ομαδικών φάουλ και με τον Μακ Κάλουμ να καρφώνει δυναμικά στο καλάθι της ελληνικής ομάδας μείωσε 57-53. Αυτό ήταν και το σκορ που έγραφε ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ στο 30'.

Το παιχνίδι από το... πουθενά έγινε ντέρμπι και ο Μακ Κάλουμ μείωσε σε 57-55 στο 31', ο Καλάθης με τέσσερις σερί πόντους διαμόρφωσε το 61-55 αλλά ο Ογκούζ Σαβάς μείωσε στο 33' σε 61-60. Ο Μπράουν ισοφάρισε σε 65-65 στο 36' με τυχερό τρίποντο. Ο Παναθηναϊκός είχε «κολλήσει» άσχημα στην επίθεση και το μομέντουμ έδειχνε να είναι με την πλευρά των φιλοξενούμενων. Ένα καλάθι του Μήτογλου, δύο βολές του Γκιστ και ένα λέι απ του Καλάθη διαμόρφωσαν το 71-65 στο 39' και φάνηκε να γέρνει η πλάστιγγα προς την πλευρά του «τριφυλλιού». Τίποτα δεν άλλαξε στο τέλος και οι «πράσινοι» νίκησαν 75-67, απογοητεύοντας πάντως με την απόδοσή τους.

Ο... ΣΩΤΗΡΑΣ: Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν ο άνθρωπος του αγώνα για τον Παναθηναϊκό. Κυριάρχησε και στις δύο πλευρές του παρκέ με είκοσι πόντους και έξι ριμπάουντ και με κάποιες πολύ σημαντικές άμυνες στο φινάλε. Καλή εμφάνιση και από τον Τζέιμς Γκιστ ο οποίος πέτυχε 15 πόντους και «κατέβασε» πέντε ριμπάουντ. Για τους ηττημένους, ο Τόνεϊ Ντάγκλας προσπάθησε με 15 πόντους, αλλά στο τέλος δεν έδωσε τις απαραίτητες λύσεις.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Και οι δύο ομάδες ήταν τραγικές έξω από τη γραμμή των 6,75μ. Ο Παναθηναϊκός σούταρε μόλις 3/12 και οι Τούρκοι 3/13. Σαφώς ανώτερη η «Ντάρου» στα ριμπάουντ με 35 έναντι 25 των γηπεδούχων, ενώ της κόστισε η αναλογία των ασίστ με τα λάθη. Έδωσε δώδεκα τελικές πάσες και υπέπεσε σε 18 σφάλματα, την ώρα που τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 19-8 για τους παίκτες του Πασκουάλ.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ