16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο Κλάντον και η άμυνα έκλεισαν το ραντεβού με τον Αρη

Με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο με όπλο την άμυνα και τον Κίθ Κλάντον να τον οδηγεί εκ του ασφαλούς, ο ΠΑΟΚ επικράτησε και στο Λαύριο (78-68) κλείνοντας το παραδοσιακό ραντεβού με τον Αρη (αρχής γενομένης από το Σάββατο στο Αλεξάνδρειο) για μία θέση στην τετράδα της Basketleague.

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου έκανε έτσι το 2-0 εξασφάλισε θέση στην εξάδα και πλέον θα παίξει με τον Αρη με μειονέκτημα έδρας αλλά έπαθλο την είσοδο στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος.

Για το Λαύριο η χρονιά τελείωσε μέσα σε αποθέωση (και την 8η θέση στην τελική κατάταξη) με το μήνυμα από τα μεγάφωνα του κλειστού γυμναστηρίου της πόλης να δίνει το μήνυμα για την επόμενη σεζόν: "Και του χρόνου πιο ψηλά" !

Και όμως οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη μπήκαν με το πόδι στο γκάζι στο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενοι και το νωθρό ξεκίνημα των φιλοξενουμένων που μάλλον σκέφτονταν το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης χωρίς όμως ακόμα να το έχουν εξασφαλίσει !  Ετσι το σκορ εκτοξεύτηκε στο 23-9  μόλις στο ένατο λεπτό του αγώνα με τον Γκρέι να είναι ο ηγέτης των γηπεδούχων, μέχρι και το ημίχρονο όπου και το Λαύριο παρέμενε σταθερά μπροστά στο σκορ (39-34).

Απλά ο ΠΑΟΚ είχε βγάλει αντίδραση (πήρε με 19-14 το δεύτερο δεκάλεπτο) που συνεχίστηκε  στο τρίτο δεκάλεπτο (οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με 62-56 στο 30') και ολοκληρώθηκε στην τελευταία περίοδο  με εμφατικό τρόπο. Καθώς εκεί η άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν για σεμινάριο, το Λαύριο  σε επτάμισι περίπου λεπτά σημείωσε μόλις δύο καλάθια και το επιμέρους σκορ (14-4) έφερε τον Δικέφαλο στο άνετο +16 (76-60) και την εξασφάλιση της νίκης.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Με 15 πόντους και απόλυτη ευστοχία στα δίποντα (6/6) αλλά και με εννέα ριμπάουντ συγκομιδή ο Κίθ Κλάντον ήταν ο παίκτης που σήμανε το σάλπισμα για την αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, σημειώνοντας μάλιστα πέντε πόντους πάνω από τον μέσο όρο του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Στο πρώτο μέρος το Λαύριο είχε 18 ριμπάουντ έναντι 10 του αντιπάλου του και αυτό βοήθησε τους παίκτες του Χρήστου Σερέλη να έχουν σταθερά το προβάδισμα, ενώ αντίθετα στο δεύτερο εικοσάλεπτο ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν πιο δυνατός κάτω απο τα καλάθια με τις δύο ομάδες να μαζεύουν τελικά από 34 ριμπάουντ συνολικά (24-10 ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο). Επίσης οι φιλοξενούμενοι σούταραν με 58% στα δίποντα (23/39).

 

 Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ:

 

Photo Credits: Eurokinissi.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ