20.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο Θεός είναι ΑΕΚ!

To θαύμα έγινε! Η ΑΕΚ κατάφερε με τρίποντο του Σάκοτα 6'' πριν από το τέλος να κερδίσει την Μπαϊρόιτ με 83-81 στο ΟΑΚΑ και την ίδια ώρα η Στρασμπούρ κέρδιζε στην Τουρκία, η Βενέτσια την Εστουντιάντες και με αυτό το συνδυασμό αποτελεσμάτων η Ένωση περνά στους "16" του BCL ως τρίτη από τον όμιλό της! Απίστευτο! Η ΑΕΚ έχανε με 81-77 1,5 λεπτό πριν από το τέλος, αλλά και πάλι κατάφερε να επιστρέψει σε ένα παιχνίδι, που πολλές φορές φάνηκε ότι το είχε χάσει, όμως δεν παραδόθηκε ποτέ.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με διάθεση, αλλά και εμφανή αμυντικά κενά. Παρ' όλο που ο Χάρις μπήκε πολύ ορεξάτος, σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια, εντούτοις στα μετόπισθεν υπήρχε πρόβλημα, καθώς ο Χάντερ έχασε όλες τις μάχες από τον Σάιφερθ κι αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην Μπαϊρόιτ να προηγηθεί με 11-5. Όταν ο Χάντερ άρχισε να πατά καλύτερα στο γήπεδο και να βοηθά και στην επίθεση, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να περάσει μπροστά με 18-17 στο 8', ο Ντράγκαν Σάκοτα τον απέσυρε στον πάγκο και έβαλε στη θέση του τον Μαυροειδή, ο οποίος έπαιζε άμυνα με τα μάτια!

Αυτό έδωσε εύκολους πόντους στην Μπαϊρόιτ, η οποία προηγήθηκε με 21-18 λίγο πριν το τέλος του δεκαλέποτου, ωστόσο η ΑΕΚ με πρωταγωνιστές τους Χάρις και Βασιλόπουλο σε θέση σμολ φόργουορντ προσπάθησε να κάνει ένα ξέσπασμα στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και να ξεφύγει. Δεν μπόρεσε όμως να πάει πιο μακριά από το +3 (28-25). Η Μπαϊρόιτ αντέδρασε με μεγάλο όπλο της τα επιθετικά ριμπάουντ.

Η γερμανική ομάδα κέρδισε 14 επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην προβληματική άμυνα της ΑΕΚ κι αν ήταν πιο εύστοχη (15/40 δίποντα), θα είχε δημιουργήσει ακόμα περισσότερα προβλήματα στην Ένωση, η οποία πάντως μέχρι το 17' συμβάδιζε στο σκορ, παρότι ήταν κι αυτή άστοχη, ειδικά από την περιφέρεια. Στο τελευταίο τρίλεπτο, ωστόσο, και με αφετηρία ένα τρίποντο του Μπρουκς η Μπαϊρόιτ έτρεξε ένα σερί 7-1 και προηγήθηκε στο ημίχρονο με 40-33.

Tο δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για την ΑΕΚ, καθώς "ξύπνησε" από τον λήθαργο του πρώτου μέρους ο Γιορκ κι άρχισε να πυροβολεί κατά ριπάς. Ο Λαρεντζάκης τον έχανε συνεχώς από τα μάτια του κι αυτός εκτέλεσε με την ησυχία του τρία συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα, τα οποία σε συνδυασμό με την αστοχία των παικτών της ΑΕΚ ακόμα και σε λέι απ, έφεραν την Μπαϊρόιτ στο +14 σε χρόνο dt (52-38 στο 23').

Αυτό το σημείο ήταν κομβικό, διότι έβαλε αφόρητη πίεση στους παίκτες της ΑΕΚ, που άρχισαν τα... κολοκοτρωνέικα από κάποια στιγμή και μετά μήπως και μειώσουν. Ο Σάκοτα προσπάθησε κάτι να κάνει, όμως τη στιγμή που η διαφορά είχε πέσει στους 8 (50-58), ο Ντόρεθ έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο και η Μπαϊρόιτ διατήρησε τον έλεγχο. Ο Χάρις στη συνέχεια κάτι πήγε να κάνει κι αυτός, όμως η Μπαϊρόιτ ήταν πλέον στενά συνδεδεμένη με το καλάθι της ΑΕΚ, έβρισκε λύσεις ακόμα και με παίκτες υπεράνω υποψίας (Βαχάλσκι) και η διαφορά στο 30' ήταν στους 9 πόντους υπέρ της (66-57).

Στην τελευταία περίοδο ο Ντράγκαν Σάκοτα έπαιξε το τελευταίο του χαρτί χρησιμοποιωντας των Τζέιμς σε θέση "5" με παρτενέρ τον Ντούσαν στους ψηλούς. Η άμυνα έγινε αυτή που έπρεπε και στην επίθεση οι δυο τους έδωσαν τις λύσεις που έπρεπε και μαζί με ένα τρίποντο του Ξανθόπουλου η ΑΕΚ μείωσε στον πόντο (68-69) στο 34' κανοντας ένα σερί 11-0 και μπαίνοντας ξανά στο παιχνίδι.

Η Μπαϊρόιτ βρήκε ένα μεγάλο τρίποντο με τον Μπρουκς για το 68-74, αλλά ο Χάρις απάντησε αμέσως με τον ίδιο τρόπο (71-74 στο 36') και η ΑΕΚ, παρότι δεν απέφυγε κάποια λάθη, ειδικά από τον Γκριν, κατάφερε να πλησιάσει και πάλι στον πόντο με τον Χάρις, που μαζί με τους Τζέιμς και Ξανθόπουλο έδιναν... ρέστα στην άμυνα (75-76 στο 38').

Το παιχνίδι πήγαινε έτσι μέχρι και 1,5 λεπτό πριν από το φινάλε, οπότε ένα χαμένο αμυντικό ριμπάουντ της AEK έδωσε το δικαίωμα στον Λίνεχαρτ να εκτελέσει 3/4 βολές και στην Μπαϊρόιτ να προηγηθεί με 81-77.

Όμως και πάλι η ΑΕΚ δεν το έβαλε κάτω. Ο Βασιλόπουλος, που μπήκε στη θέση του Τζέιμς, έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο 40'' πριν από το τέλος κάνοντας το 80-81 και μετά το άστοχο σουτ του Λίνεχαρτ ο Ντούσαν Σάκοτα με νέο μεγάλο τρίποντο 6'' πριν από το φινάλε έκανε το 83-81. Σκορ που έμελλε να μείνει ως το τέλος, καθώς ο Γιορκ αστόχησε στο τελευταίο σουτ του αγώνα και η ΑΕΚ να ολοκληρώσει την ανατροπή και να πάρει μια μεγάλη νίκη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ