21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο Ζάρας «σκότωσε» τον Άρη

Με δύο τρίποντα του Θοδωρή Ζάρα στο τελευταίο δίλεπτο, ο ΠΑΟΚ νίκησε 66-65 τον Άρη στο «Nick Galis Hall» στο εξ αναβολής ντέρμπι της Θεσσαλονίκης που διεξήχθη στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League.

Αυτό το ροζ φύλλο εδραιώνει τον «Δικέφαλο του Βορρά» στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ οι ηττημένοι έπεσαν στο 6-13 κι έχουν μπλέξει για τα καλά στη μάχη του υποβιβασμού, καθώς ισοβαθμούν με τον Κόροιβο Αμαλιάδας, με μία νίκη περισσότερη από τον Πανιώνιο.

Νευρικό ήταν το ξεκίνημα του ντέρμπι και για τις δύο ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα πέντε λεπτά ο φωτεινός πίνακας του «Nick Galis Hall» έγραφε 8-3. Σιγά-σιγά πάντως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον ρυθμό και στο δεύτερο κομμάτι του πρώτου δεκαλέπτου «έτρεξαν» ένα επιμέρους σκορ 18-5 και ξέφυγαν με 21-13 με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να είναι πολύ «ζεστός» σε αυτό το κομμάτι της αναμέτρησης. 

Στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους, καθώς παρουσιάστηκαν πιο εύστοχοι πίσω από τη γραμμή των 6,75μ. Κάπως έτσι άρχισαν να μαζεύουν σιγά-σιγά τη διαφορά και πλησίασαν στον πόντο, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (36-37), με τον κόσμο να μπαίνει στην εξίσωση και να «σπρώχνει» την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Και το τρίτο δεκάλεπτο είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι οι «κίτρινοι» ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους στις λεπτομέρειες και μπόρεσαν να προηγηθούν με 52-50 στο 30', με τον Γιάννη Αθηναίου να είναι πολύ καλός ειδικά στην επίθεση. 

Με «όπλο» την άμυνα ο Άρης κυριάρχησε και στο τελευταίο δεκάλεπτο και στο 37' με επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι του Μούρτου, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με διαφορά επτά πόντων (62-55) και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ. Οι οδηγίες που έδωσε ο Έλληνας τεχνικός έπιασαν τόπο και με διαδοχικά τρίποντα των Γκος και δύο του Ζάρα στο τελευταίο δίλεπτο, οι φιλοξενούμενοι απέδρασαν με μία μεγάλη νίκη (66-65), με τον Γκάρι Μπελ να είναι ο μοιραίος του Άρη στην τελευταία επίθεση του αγώνα, αστοχώντας σε δύσκολο δίποντο.

Ο εκτελεστής του... πρώην: Ο Θοδωρής Ζάρας έπαιξε μόλις για 7'35'' κι αυτό το χρονικό διάστημα ήταν αρκετό για να εκτελέσει την παλιά του ομάδα. Ο έμπειρος «μπόμπερ» πήρε δύο προσπάθειες τριών πόντων στο τελευταίο δίλεπτο κι ευστόχησε σε αμφότερες, με τη δεύτερη να έρχεται στα 4,6'' πριν το φινάλε! Πέρα από τον κομβικό Ζάρα, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ήταν εξαιρετικός με 16 πόντους.  Για τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Αθηναίου (18 π.) και Τσαϊρέλης (16 π.), αλλά και οι δύο αστόχησαν σε κρίσιμες βολές στις οποίες αν είχαν ευστοχήσει η εξέλιξη του ντέρμπι θα ήταν διαφορετική.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη χάρη στα τρίποντα, αλλά έμεινε κοντά στο σκορ εξαιτίας του καλού ποσοστού του στα σουτ δύο πόντων (16/24, 66%). Οι θριαμβευτές έδωσαν 15 ασίστ για ισάριθμα λάθη, ενώ ο Άρης μόλις δέκα ασίστ, την ώρα που υπέπεσε σε 14 σφάλματα. Στα ριμπάουντ η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη υπέρ των γηπεδούχων (38-26), αλλά στο τέλος δεν έπαιξε ρόλο, ενώ στην κρίσιμη τελευταία επίθεση, η ομάδα του Παπαθεοδώρου πήρε μόλις το όγδοο επιθετικό της ριμπάουντ που έμελλε να κάνει και τη διαφορά.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε τη βαθμολογία της Stoiximan.gr Basket League ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ