17 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Ερυθρός Αστέρας όρθιος στον κλεφτοπόλεμο

Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα με τη Ζαλγκίρις. Πέρασε μέσα από τη Zalgirio Arena με 61-59 και έδωσε τέλος στο σερί τριών ηττών του, επεκτείνοντας παράλληλα εκείνο των Λιθουανών που έχασαν και τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τους και είναι πλέον στο 3-7, ρεκόρ που έχουν πλέον και οι Σέρβοι.

 

Ηταν ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από τις σκληρές άμυνες και τα πολύ χαμηλά ποσοστά ευστοχίας των δύο ομάδων που επιδόθηκαν σε μία διαρκή εναλλαγή προβαδισμάτων από την αρχή ως το τέλος του αγώνα.

 


Η Ζαλγκίρις επιχείρησε να βάλει από νωρίς τους κανόνες του παιχνιδιού προηγούμενη με 10-4 και 18-11, για να κλείσει την πρώτη περίοδο με προβάδισμα πέντε πόντων (21-16). Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επιχείρησε να ξεφύγει (25-18 στο 13') όμως εκείνη του Άντριγια Γκαβρίλοβιτς αντέδρασε, πλησίασε και προσπέρασε (27-28 στο 17' με σερί 2-10). Στο τέλος του ημιχρόνου ο Ερυθρός Αστέρας είχε μικρό προβάδισμα (31-33) χάρη στην αποτελεσματικότητα της άμυνας του, αφού δέχτηκε μόλις πέντε πόντους στα τελευταία λεπτά της δεύτερης περιόδου.

 


Το παιχνίδι συνέχισε να είναι “κλειστό” και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ζαλγκίρις προσπάθησε να βγάλει σκληράδα στο παιχνίδι της και με παθητικό έξι πόντων στα πρώτα πέντε λεπτά της τρίτης περιόδου, ήταν και πάλι μπροστά (40-39). Ήταν φανερό όμως ότι ο Ερυθρός Αστέρας δεν θα εγκατέλειπε την προσπάθεια. Στο τέλος της τρίτης περιόδου οι Σέρβοι ήταν ξανά μπροστά με 47-46 παρά την αδυναμία τους να βρουν λύσεις από μακριά, κάτι που όμως χαρακτήριζε και το παιχνίδι των Λιθουανών.

 

 

 

Στην τέταρτη περίοδο ο Ερυθρός Αστέρας άνοιξε δύο φορές την “ψαλίδα” μέχρι τους πέντε (46-51 στο 31' και 48-53 στο 33') όμως τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε η Ζαλγκίρις με σερί 8-0 βρέθηκε μπροστά (56-53). Στα 54'' υπήρχε νέα ισοπαλία (58-58) με καλάθι του Ουλανόβας και βολές του Φαγιέ αλλά μετά από μία άστοχη επίθεση, η Ζαλγκίρις έχασε και ένα αμυντικό ριμπάουντ για να γράψει ο Μπράουν το 58-60 στα 15,1''. Στα 6,4'' ο Γκριγκόνις είχε 1/2 βολές (59-60) και τον μιμήθηκε στα 4,4'' ο Μπάρον (59-61). Η Ζαλγκίρις είχε μία τελευταία ευκαιρία όμως το τρίποντο του Λεκάβιτσιους στην εκπνοή ήταν άστοχο.

 


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Λορένζο Μπράουν ήταν παραγωγικός για τα δεδομένα του παιχνιδιού ενώ πέτυχε και το μεγάλο καλάθι στα 15,1'' που έβαλε μπροστά τον Ερυθρό Αστέρα.

 


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Το θέαμα πήγε περίπατο στο Κάουνας. Οι δύο ομάδες εξάντλησαν την ενέργεια τους στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού, είχαν χαμηλά ποσοστά ευστοχίας και μοιραία περιορίστηκαν σε έναν... κλεφτοπόλεμο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Οι δύο ομάδες έκαναν φιλότιμη προσπάθεια να... κατεδαφίσουν τα καλάθια με τα μακρινά τους σουτ. Έκαναν έναν άτυπο διαγωνισμό αστοχίας από την περίμετρο αφού η Ζαλγκίρις τελείωσε το ματς με 3/21 τρίποντα και ο Ερυθρός Αστέρας με 3/24.

 

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ