18.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο ελληνικός απολογισμός στο NCAA

Το NCAA διακόπηκε οριστικά πριν από τη March Madness, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, έτσι δεν θα έχουμε πρωταθλητή φέτος στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Έλληνες παίκτες αγωνίστηκαν όχι μόνο στην πρώτη κατηγορία, αλλά και στη δεύτερη και την τρίτη, με το Basketa.gr να ρίχνει μια ματιά στο τι έκαναν φέτος στα αμερικανικά παρκέ…

Πρώτη κατηγορία

Στράτος Καλογεριάς: Σε 26 αναμετρήσεις με το Νόρφολκ Στέιτ είχε κατά μέσο όρο 3,2π. και 2,4 ριμπάουντ σε 17’. Συνολικά, είχε ακόμα δεκαεφτά ασίστ, δώδεκα κοψίματα και εφτά κλεψίματα.
Τάσος Καματερός: Σε δεκατρία παιχνίδια με το Σάουθ Ντακότα είχε κατά μέσο όρο 2,6π. και 1,5 ριμπάουντ σε 6’.
Δημήτρης Κλωνάρας: Με το Καλιφόρνια αγωνίστηκε σε 20 παιχνίδια κι είχε, συνολικά, 14π., εννέα ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ κι ένα κλέψιμο σε μ.ό. 3,6’.
Άρης Σωτηρίου: Έπαιξε με το Τέξας Α&Μ Κόρπους Κρίστι σε έξι αγώνες κι είχε κατά μέσο όρο 1,5 ριμπάουντ σε 5.3’. Συνολικά, είχε εννέα ριμπάουντ, τέσσερις πόντους, δύο ασίστ κι ένα κόψιμο.

Τα αδέρφια
Νίκος Χουγκάζ: Εξαιρετική ήταν η πρώτη χρονιά του στο Νόρθουεστερν Στέιτ, τελειώνοντας με κατά μέσο όρο 9,2π., 7,2 ριμπάουντ, 1,2 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 24.6’, σε 29 παιχνίδια.
Ρόμπερτ Χουγκάζ: Η παρουσία του ήταν σαφώς πιο περιορισμένη, στην ίδια ομάδα. Σε δώδεκα παιχνίδια είχε κατά μέσο όρο 1,4π. σε 4.3’ και, συνολικά, 17π., πέντε ριμπάουντ και δύο ασίστ.

Οι συμπαίκτες
Αλφρέδος Πιλάβιος: Σε 24 ματς με το Ολντ Ντομίνιον είχε κατά μέσο όρο 0,8π. (συνολικά 0/2 βολές, 5/13 δίποντα, 3/15 τρίποντα)) σε 6.7’, μαζί με συνολικά δέκα ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και δύο κλεψίματα.
Δημήτρης Καραΐσκος: Στην πρώτη του χρονιά πάτησε παρκέ για μόλις πέντε ματς, έχοντας συνολικά ένα ριμπάουντ, μία ασίστ κι ένα κλέψιμο σε κατά μέσο όρο ένα λεπτό συμμετοχής.

Οι άποντοι
Φίλιππος Γκόγκος: Σε εφτά παιχνίδια με το Μαϊάμι είχε, συνολικά, 0/3 δίποντα, τρία ριμπάουντ κι ένα κλέψιμο σε μ.ό. 2’.
Γιώργος Χριστόπουλος: Αγωνίστηκε σε τέσσερα παιχνίδια με το Τούλσα, έχοντας περιορισμένη παρουσία. Είχε, συνολικά, 0/1 δίποντα, 0/1 τρίποντα, ένα κόψιμο κι ένα λάθος σε μ.ό. 2’.

Δεύτερη κατηγορία

Εφτά Έλληνες παίκτες αγωνίστηκαν στη δεύτερη κατηγορία του NCAA. Αναλυτικά…

Αντώνης Πεφάνης: Σε 27 παιχνίδια με το Φλόριντα Τεκ είχε κατά μέσο όρο 5π., 2,8 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ σε 18,4’.
Σάββας Γεωργιάδης: Έπαιξε σε 28 παιχνίδι με το Ντέλτα Στέιτ κι είχε κατά μέσο όρο 3,2π., 2,9 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ σε 19.4’.
Νίκος Καζάκου: Έπαιξε σε οκτώ ματς με το Σλίπερι Ροκ, ενώ στην πρώτη χρονιά του είχε δώσει το παρών σε 29, έχοντας κατά μέσο όρο φέτος 1,9π. και 1,1 ριμπάουντ σε 8’.
Αντώνης Προίσκος: Σε οκτώ αναμετρήσεις με το Κλάφιν είχε συνολικά 7π., ισάριθμα ριμπάουντ και τρεις ασίστ σε μ.ό. 8,5’.
Γιώργος Μόσιαλος: Σε δεκαέξι αγώνες με το Ουέστερν Νιου Μέξικο και σε κατά μέσο όρο 6,8’ είχε 1,9π. και, συνολικά, οκτώ ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, ένα κόψιμο κι ένα κλέψιμο.
Γιώργος Κωστίκας: Με το Σπρινγκ Χιλ Αλαμπάμα πάτησε παρκέ πέντε φορές φέτος, έχοντας κατά μέσο όρο 2π. και δύο ριμπάουντ σε 8,4’.
Φάνης Σταμούλης: Είχε φέτος μεγαλύτερη παρουσία με το Κλάφιν, καθώς έπαιξε σε δέκα ματς, αλλά περιορίστηκε σε συνολικά 3π., ένα ριμπάουντ, μία ασίστ κι ένα κλέψιμο σε μ.ό. 2,2’.

Τρίτη κατηγορία

Πέντε ελληνικές παρουσίες είχαμε στην τρίτη κατηγορία του NCAA, οι δύο εξ αυτών ήταν στην ίδια ομάδα.

Γιάννης Χατζηβέρογλου: Η δεύτερη χρονιά του με το ΜΙΤ συνδυάστηκε με καλές εμφανίσεις. Σε 23 ματς είχε κατά μέσο όρο 10,5π. και 5,4 ριμπάουντ σε 27’.
Κώστας Τάτσης: Συμμετείχε σε 23 παιχνίδια του Λέσλεϊ, έχοντας κατά μέσο όρο 12,2π., εννέα ριμπάουντ και 2,3 ασίστ σε 23.8’.
Δημήτρης Μαργέλης: Σε δώδεκα αναμετρήσεις με το Σίμπσον είχε κατά μέσο όρο 1,7π. και 1,3 ριμπάουντ σε 3,8’.

Οι συμπαίκτες
Στέφανος Ψαρράς: Σε 24 παιχνίδια με το Μπαρντ είχε κατά μέσο όρο 12,6π., 5,3 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ και ένα κλέψιμο σε 33,1’.
Σταμάτης Κουλούρης: Επίσης έπαιξε σε 24 ματς, έχοντας κατά μέσο όρο 11,6π., έξι ριμπάουντ και 2,6 ασίστ σε 31,7’.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ