21.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Διαμαντίδης χαίρεται που θα τον περάσει ο Σπανούλης (vid)

Έτοιμος να γράψει ιστορία είναι ο Βασίλης Σπανούλης, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση του πίνακα των παικτών με τις περισσότερες ασίστ στην Ευρωλίγκα.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού χρειάζεται δώδεκα τελικές πάσες για να ξεπεράσει το Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος έκλεισε την καριέρα του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου με 1.255. Είναι θέμα χρόνου, πλέον, να τον προσπεράσει στο νούμερο ένα και για αυτό ο παλαίμαχος γκαρντ δεν αισθάνεται καθόλου… στενοχωρημένος, που θα υποχωρήσει στη δεύτερη θέση. Ίσα ίσα, όπως δήλωσε στην Ευρωλίγκα: «Το αξίζει. Είναι σπουδαίος παίκτης, ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Είμαι χαρούμενος για εκείνον και είμαι χαρούμενος που στην πρώτη θέση θα ανέβει ένας άλλος Έλληνας παίκτης. Είναι 35 χρονών και παραμένει ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του. Αυτό δείχνει πως είναι ακόμα σπουδαίος. Ο Ολυμπιακός με τον Μπίλι έχει κάνει πολλές επιτυχίες. Θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για εκείνον».

Ο Βασίλης Σπανούλης, από την πλευρά του, ανέφερε: «Σίγουρα, θα είναι ωραίο να ανέβω στην πρώτη θέση. Το σημαντικότερο για εμένα είναι να μπορώ να μοιράζω ασίστ, για να βοηθάω την ομάδα. Με ασίστ, πέρα από τον εαυτό μου, κάνω και κάποιον άλλον χαρούμενο». Ο 35άχρονος γκαρντ μίλησε και για τη σημαντικότερη ασίστ, της καριέρας του, συμπληρώνοντας: «Εγώ και ο Δημήτρης Διαμαντίδης είμαστε στην κορυφή μιας τόσο ξεχωριστής λίστας, εκείνης των παικτών με τις περισσότερες ασίστ. Η ασίστ που μου έρχεται πρώτα στο μυαλό, όταν τις σκέφτομαι όλες, είναι εκείνη που έδωσα στο Γιώργο Πρίντεζη και μας χάρισε τον ευρωπαϊκό τίτλο. Δεν μπορείς να ξεχάσεις μια τόσο σημαντική ασίστ».

Στο γεγονός πως οι δύο κορυφαίοι πασέρ στην ιστορία της Ευρωλίγκας είναι Έλληνες στάθηκε ο Νικ Καλάθης, o οποίος ηγείται φέτος στις ασίστ, υποστηρίζοντας: «Κατά τη γνώμη μου είναι οι δύο κορυφαίοι πλέι μέικερ που έχουν παίξει στην Ευρώπη. Είναι ξεχωριστό να βλέπεις αυτούς τους δύο στην κορυφή της κατάταξης. Η θέση τους δείχνει πολλά για το ελληνικό μπάσκετ».

Ο Γιώργος Πρίντεζης επίσης μίλησε, στην κάμερα της Ευρωλίγκας, λέγοντας: «Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι πολύ κοντά στο να γίνει θρύλος. Η δίψα για διακρίσεις είναι αυτή που κάνει διαφορετικό τον Μπίλι. Έχει κίνητρο είτε παίζει σε φιλικό είτε σε τελικό. Είναι το ίδιο για εκείνον. Σε κάθε παιχνίδι είναι 100% συγκεντρωμένος». Δηλώσεις έκανε και ο Βαγγέλης Μάντζαρης: «Είναι από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Θεωρώ πως είναι πολύ καλό και πως οι Έλληνες είναι υπερήφανοι που δύο συμπατριώτες μας, ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης, είναι στις ισάριθμες πρώτες θέσεις της κατάταξης». Μιλώντας ειδικότερα για το συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, επεσήμανε: «Αντλεί το κίνητρό του από την αφοσίωσή του στο μπάσκετ. Δεν σκέφτεται κάτι άλλο, μονάχα πώς θα κερδίσει, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο ή τη σημασία του ματς. Σε κάθε παιχνίδι προσπαθεί να δώσει το καλύτερο παράδειγμα σε όλους τους συμπαίκτες του».

https://www.youtube.com/watch?v=_wZpYEUCHsg



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ