15.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο ΓΛ Φάρος πάει Λήμνο!

Το έβαλε στο μυαλό του ο Παντελής Μπούμπουρας, από τότε που ανακατεύτηκε με το μπάσκετ, και έχει βαλθεί να το κάνει πράξη. Η Λήμνος, η γενέτειρά του, ένα ακριτικό νησί που δεν έχει ιδιαίτερη παράδοση στον αθλητισμό υψηλού επιπέδου, να μπει στον αθλητικό χάρτη και να φιλοξενήσει μια ομάδα της Stoiximan.gr Basket League! Το τελευταίο διάστημα ασχολείται πολύ ζεστά με την μετακόμιση του ΓΛ Φάρου από τη Λάρισα στην Λήμνο και δείχνει ότι έχει αρκετές πιθανότητες να τα καταφέρει. Υπάρχουν, ωστόσο, εμπόδια και είναι σημαντικά.

Πρώτα απ’ όλα αφορά το γήπεδο. Στο νησί υπάρχει κλειστό γυμναστήριο, το οποίο όμως είναι μικρό και δεν πληροί τις προδιαγραφές που θέτει ο ΕΣΑΚΕ. Για τον Παντελή Μπούμπουρα αυτό δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα, διότι είναι ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας και μπορεί να αναλάβει όλες τις εργασίες ανακαίνισης και επέκτασης χωρίς σημαντικό κόστος. Το πρόβλημα είναι ποια περιθώρια υπάρχουν για να γίνει αυτό το γήπεδο κατάλληλο για την Α1.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γενικός διευθυντής του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Κονδύλης, θα μεταβεί την Τετάρτη αυθημερόν στη Λήμνο, προκειμένου να επιθεωρήσει τις εργασίες, που έχουν ήδη αρχίσει, και να δώσει την αναφορά του στη Λίγκα.

Από εκεί και πέρα, βέβαια, υπάρχουν και άλλα ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν. Το νοσοκομείο του νησιού δεν διαθέτει μαγνητικό τομογράφο, κάτι που είναι απαραίτητο για οποιαδήποτε πόλη φιλοξενεί αγώνες της Α1. Αεροδρόμιο υπάρχει, αλλά τα δρομολόγια δεν βολεύουν σε σχέση με τις μέρες και ώρες που διεξάγονται οι αγώνες της Basket League. Υπάρχουν τέλος και νομικά ζητήματα, που αφορούν τον τρόπο που θα μετακομίσει ο ΓΛ Φάρος στη Λήμνο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι έτσι κι αλλιώς μια ΚΑΕ που έχει προκύψει από μια ιδιότυπη συγχώνευση του Φάρου Κερατσινίου και ενός… τμήματος του ΓΣ Λάρισας. Πώς θα πάει τώρα στη Λήμνο; Με νέα συγχώνευση; Με απλή αλλαγή έδρας; Και πόσο εφικτά είναι αυτά με βάση το νομοθετικό πλαίσιο;

Αυτό που είναι βέβαιο για την ώρα είναι ότι ο Παντελής Μπούμπουρας και οι συνεργάτες του εργάζονται πυρετωδώς προς την κατεύθυνση της μετακόμισης στη Λήμνο και το προσεχές διάστημα θα φανεί αν θα τα καταφέρουν ή όχι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ