16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο «βασιλιάς» Καλάθης έκλεισε ραντεβού με την «βασίλισσα»

Ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να είναι απών από το ραντεβού του με τα πλέι οφς της Ευρωλίγκας, στα οποία βρίσκεται συνεχώς από το 2011, και έτσι ολοκλήρωσε το εξαιρετικό του ντεμαράζ, φτάνοντας στο 87-67 απέναντι στην Μπουντούτσνοστ, και με 7 νίκες στα 8 τελευταία παιχνίδια, ολοκληρώνοντας την κανονική περίοδο στην 6η θέση και ανανεώνοντας το ραντεβού του με την Ρεάλ Μαδρίτης για μια θέση στο φάιναλ φορ που θα διεξαχθεί στην χώρα των Βάσκων.

Κυριαρχική μορφή ο Νικ Καλάθης, ο οποίος έμεινε στο παρκέ για 37 λεπτά και έφτασε σε ένα εμφατικό triple-double έχοντας, 11 πόντους, 11 ριμπάουντ και 18 ασίστ και 29 βαθμούς αξιολόγησης, ενώ εξαιρετικός ήταν ο Τζέιμς Γκιστ ο οποίος βγήκε μπροστά, έχοντας  23 πόντους με 6/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο και και 30 βαθμούς αξιολόγησης. Ο Ντε Σον Τόμας είχε 17 πόντους, ενώ 12 πόντους είχε ο Παπαπέτρου, ο οποίος μάζεψε και 8 ριμπάουντ, με τον Ρικ Πιτίνο να γίνεται σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Παναθηναϊκού.

Για την ομάδα του Γιασμίν Ρέπεσα άλυτο πρόβλημα ήταν στα πρώτα 13 λεπτά, και ως ότου να χρεωθεί με τρία φάουλ ο Γεωργιανός ψηλός, Γκόγκα Μπιτάντζε, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ 14 πόντους είχε ο Νόρις Κόουλ (6/12 δίποντα, 7 ασίστ, 6 κλεψίματα).

Το παιχνίδι

Με μπόλικο άγχος και δυσκολία στην αντιμετώπιση του Μπιτάτζε ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, με την Μπουντούτσνοστ να εκμεταλλεύεται αυτό το γεγονός και να προσπερνάει με 10-13 στο 5’ με καλάθι του Κλαρκ. Πιτίνο και Ρέπεσα μάτσαραν τους Παπαγιάννη με τον Μπιτάτζε και τον Βουγιούκα με τον Μπάροβιτς, με τους «πράσινους» να παίρνουν δυο τρίποντα από Λάνγκφορντ και Γκιστ και να φτάνουν στο 23-15 στο 2’04’’. Σε εκείνο το σημείο ο Ρικ Πιτίνο θέλησε να δώσει κάποιες ανάσες στον Καλάθη, με αποτέλεσα οι Μαυροβούνιοι να πάρουν συνεχόμενους πόντους από τον Νίκολιτς και μέσα σε 110 δευτερόλεπτα να τρέξουν ένα σερί 6-0, με το δεκάλεπτο να κλείνει με 23-21 και τον Μπιτάτζε να έχει 10 πόντους και 15 βαθμούς αξιολόγησης.

Ο Καλάθης επέστρεψε αλλά παρά τα τρία φάουλ του Μπιτάτζε στο 12’, η ομάδα του Γιασμίν Ρέπεσα έβρισκε συνεχόμενους πόντους από τον Κόουλ (πέτυχε 8 μαζεμένους) και προσπέρασε με 30-32 στο 15’. Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις με τον Γκιστ στην θέση πέντε (είχε 14 πόντους και 17 βαθμούς αξιολόγησης) και τρέχοντας ένα σερί 13-0, έφτασε στο 47-34, με την Μπουντούτσνοστ να βρίσκει καλάθι μετά από 4 λεπτά, και να μειώνει στα 26’’ με λει απ του Γκόρντιτς. Το ημίχρονο έκλεισε με κερασάκι στην τούρτα την γνωστή θεαματική συνεργασία Καλάθη με Γκιστ, με τον γκαρντ του Παναθηναϊκού να ολοκληρώνει το πρώτο ημίχρονο με 7 πόντους, 11 ασίστ και 20 αξιολόγηση.

Η εξαιρετική αμυντική παρουσία των «πρασίνων» συνεχίτηκε και στο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, και παρά τους πρώτους πόντους του Τζάκσον στο παιχνίδι (49-39), έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 9-2, και έφτασε τη διαφορά στο +17 (58-41) με βολές του Τομάς στο 25’. Ωστόσο από εκείνο το σημείο άρχισε ένα ρεσιτάλ λαθών, με τους Μαυροβούνιους να βρίσκουν ρυθμό και με 2/2 μαζεμένα τρίποντα από τον Γκόρντιτς και ένα χουκ του Μπάροβιτς έτρεξαν ένα γρήγορο σερί 8-0, μειωνοντας σε 58-49, και αναγκάζοντας τον Ρικ Πιτίνο να πάρει άρων άρων τάιμ άουτ. Έτσι παίρνοντας 4 πόντους από τον Γκιστ, η διαφορά έφτασε και πάλι στο +13 (64-51), με το δεκάλεπτο να κλείνει με 66-56 με φόλοου του Παπαπέτρου, και τον Καλάθη να βρίσκεται στο παρκέ 28 λεπτά.

Από εκεί και πέρα το τέταρτο δεκάλεπτο έδειξε να έχει τυπική σημασία, με τον κόσμο να περιμένει καρτερικά το triple-double του Καλάθη, με τον διεθνή γκαρντ του Παναθηναϊκό να αποθεώνεται από τον κόσμο στο γήπεδο, ειδικά κατά την αποχώρηση του στο 1’12’’ πριν το τέλος. Το τελικό 87-67 και την πρόκριση σφράγισε ο Μήτογλου...

Πρώτο triple-double μετά τον Βούισιτς : Όπως ήταν λογικό ο Νικ Καλάθης έκλεψε την παράσταση, φτάνοντας στο triple-double με 11 πόντους, 11 ριμπάουντ και 18 ασίστ και 29 βαθμούς αξιολόγησης, μένοντας στο παρκέ για 37 αγωνιστικά λεπτά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός της επίδρασης του στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, που στα 2 λεπτά που δεν αγωνίστηκε η ομάδα του δέχθηκε ένα 6-0 και δεν είχε δημιουργία στην επίθεση. Μοναδικό μείον οι χαμένες βολές, με την ομάδα του Ρικ Πιτίνο να έχει 21/29.

Για να δείτε το στατιστικό κάντε κλικ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ