22.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ο Αγκμπελέσε «φρέναρε» τον Προμηθέα που φωνάζει!

Ο Ντάνι Αγκμπελέσε πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με την φανέλα του Κολοσσού Ρόδου και σε ένα δραματικό παιχνίδι οδήγησε τους Ροδίτες σε μια σπουδαία νίκη επί του Προμηθέα Πάτρας με 73-70 και τους ξεκόλλησε από τον πάτο της βαθμολογίας (6-11). Αντιθέτως η ομάδα του Μάκη Γιατρά συνέχισε την προβληματική του απόδοση και έπεσε στο (11-6) χάνοντας πολύτιμο έδαφος για την διεκδίκηση της δεύτερης θέσης. Οργή επικρατεί στις τάξεις των Πατρινών, καθώς έχουν αρκετά παράπονα από τις διαιτητικές αποφάσεις, ιδιαίτερα από τον Γιώργο Πουρσανίδη, αλλά και τις τεχνικές ποινές που δέχθηκαν με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο Οκτάβιους Έλις από το δεύτερο δεκάλεπτο και να κριθεί από αυτές το παιχνίδι στα τελευταία δευτερόλεπτα. 

Τέλος σε ένα αρνητικό σερί τεσσάρων αγώνων έβαλε ο θηριώδης σέντερ Ντάνι Αγκμπελέσε (18π., 5ριμπ. 5ταπ.) δίνοντας μια σημαντική βαθμολογική ανάσα στον Κολοσσό απέναντι στον Προμηθέα (73-70). Οι γηπεδούχοι παρά τα κάκιστα ποσοστά από τη γραμμή του τριπόντου (1/17) δεν το πλήρωσαν και δείχνοντας ψυχικά αποθέματα στο τέλος αλλά και με το κρίσιμο καλάθι του Ζερμέιν Λοβ πήρε το ροζ φύλλο αγώνα. Καθοριστικός στην έκβαση του αγώνα ήταν και ο Λασανά Κρομά (15π.). Από την πλευρά των φιλοξενουμένων πάλεψαν περισσότερο οι Αγραβάνης (20π.) και Κασελάκης (19π.) ενώ ο Λίποβι έχασε διπλή ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση. 

Ο Κολοσσός Ρόδου μπορεί να χρειάστηκε περίπου τρία λεπτά για να πετύχει καλάθι αλλά εκμεταλλεύοντας την αστοχία των Πατρινών και με μπροστάρη τον Κρομά έτρεξε ένα σερί 7-0 (9-4, 5'). Κάπου εκεί μπλόκαρε ο Προμηθέας και ανέλαβε ο Αγκμπελέσε (8π.) για τους Ροδίτες εκτοξεύοντας τη διαφορά στο 20-9.

Τα καλάθια συνέχισαν να μπαίνουν με το σταγονόμετρο όμως ο Κασελάκης με τον Αγραβάνη ροκάνισαν τη διαφορά (22-19,14'). Η αποβολή του Έλις σε εκείνο το σημείο επηρέασε τους Πατρινούς στα ριμπάουντ και στην επίθεση με τον Αγκμπελέσε να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και στις δύο ρακέτες (4 τάπες) με αποτέλεσμα να κλείσει το ημίχρονο με 34-25 υπέρ των γηπεδούχων.

Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη σημείωσε με τον Κρόμα το πρώτο της τρίποντο στο παιχνίδι (1/10) αλλά οι Έλληνες παίκτες του Προμηθέα σοβάρεψαν και μείωσαν στο 37-34 (23'). Ο Προμηθέας συνέχισε να πιέζει και χάρις στα επιθετικά του ριμπάουντ πήρε ελαφρύ προβάδισμα (49-47, 28'). Εν τέλει με μια πολύ όμορφη φάση στο τέλος της τρίτης περιόδου ο Ντάνιελς διατήρησε μπροστά τους γηπεδούχους (55-52).

Τα λάθη και η αστοχία καλά κρατούσαν και από τις δύο πλευρές με τον Γκρίφιν να διατηρεί σε ρόλο οδηγού τους Ροδίτες (60-56, 35'). Το ματς έγινε ροντέο στο τέλος με την νευρικότητα να υπερισχύει δίνοντας τεχνικές ποινές και στις δύο πλευρές ενώ τα επιθετικά ριμπάουντ του Προμηθέα τον είχαν ζωντανό στο παιχνίδι (71-70). Το καλάθι στο τέλος του Λοβ ήταν η μαχαιριά στην καρδιά για τον Προμηθέα (73-70).

Ο ΗΡΩΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ: O Nτάνι Αγκμπελέσε ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και στις δύο ρακέτες του γηπέδου εκμεταλλευόμενος την αποβολή του Οκτάβιους Έλις και δείχνοντας τις εξαιρετικές αμυντικές του ικανότητες (5ταπ.) αλλά και τις επιθετικές του αρετές (18π.) ήταν ο πολυτιμότερος των γηπεδούχων. Όμως το καλάθι του νεοφερμένου Ζερμέιν Λοβ στο τέλος διαμόρφωσε το τελικό σκορ και έδωσε ώθηση στον Κολοσσό σε ένα σημείο που είχαν κολλήσει επιθετικά. Στην πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα των Ροδιτών μέτρησε 10 πόντους.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ήταν ένα ματς όπου και οι δύο ομάδες θα θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα από θέμα στατιστικών με τους γηπεδούχους να σημειώνουν 1/17 τρίποντα ενώ οι φιλοξενούμενοι 7/31 τρίποντα. Παράλληλα είχαν από 14 λάθη η κάθε ομάδα ενώ η καλύτερη ευστοχία των Ροδιτών στα δίποντα (28/60) έναντι το 23/70 των φιλοξενουμένων ήταν αυτό που έκρινε το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 20-9, 34-25, 55-52, 73-70

Δείτε την στατιστική του αγώνα ΕΔΩ

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ