17.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Ο αγαπητός και άτυχος Τερέλ Παρκς που… νίκησε τον χρόνο

Ο πιο… μακρύς μήνας που έχει εντοπιστεί ποτέ είναι αυτός της διάρκειας του συμβολαίου του Τερέλ Παρκς με τον Προμηθέα. Στο εσωτερικό της ομάδας, έχει αποκτήσει διαστάσεις θρύλου και διασκέδασης το πήγαινε – έλα του συμπαθή Αμερικανού σέντερ. Κάτι κατάλαβαν και οι απ’ έξω με το αυθόρμητο ομαδικό φατούρο με το οποίο τον φιλοδώρησαν οι συμπαίκτες του μετά την εντυπωσιακή του εμφάνιση στην Κλαϊπέντα, όπου ήταν ο πρωταγωνιστής της αντεπίθεσης στην τρίτη περίοδο, όταν και δημιουργήθηκαν οι συνθήκες για την τελική επικράτηση.

Τα περίεργα στην ιστορία μας είναι πολλά. Διότι στον Προμηθέα συνειδητά τον επέλεξαν και με ένα καλοπληρωμένο συμβόλαιο, αναγνωρίζοντας την ποιότητά του ως παίκτη, συνειδητά έκαναν μηνιαίο το συμβόλαιο και με οψιόν ανανεώσεων γνωρίζοντας την ευπάθειά του και με βαριά καρδιά έφτασαν δυο – τρεις φορές μέχρι τώρα στην απόφαση να λύσουν την συνεργασία μαζί του, αφού πρόκειται για καλό άνθρωπο και επαγγελματία, με τις συγκυρίες τελικά να τους κρατούν μαζί μέχρι νεωτέρας. Οι συγκυρίες και ο Μάκης Γιατράς που δεν είναι άνθρωπος ο οποίος συνηθίζει να λειτουργεί «κυνικά» και χωρίς συνάισθημα…

Ο 27χρονος Παρκς έχει συνδέσει την καριέρα του με την Κύπρο και… με την ατυχία. Το 2014-15 αγωνιζόταν στον Κεραυνό και είχε τον πρώτο σοβαρό τραυματισμό του. Η ομάδα τον πρόσεξε, μερίμνησε για την επέμβασή του, αλλά επιστρέφοντας στις ΗΠΑ είδε τον ατζέντη του να σταματάει να ασχολείται μαζί του και με την οικονομική κρίση που υπήρχε στην Κύπρο να έχει πλέον και θέματα επιβίωσης.

Το 2015-16 επιστρέφει στο νησί για να δείξει ότι έχει αναρρώσει, υπογράφει ανοιχτό συμβόλαιο με την Αναγέννηση Γερμασόγεια και μόλις στον πρώτο αγώνα βγάζει τον ώμο του, σε έναν ματς εναντίον της ΕΘΑ. Η αποκατάστασή του γίνεται επί ελληνικού εδάφους, στην Λάρισα όπου μένει για πέντε μήνες για προπονήσεις και φυσιοθεραπείες και προς το τέλος της σεζόν πάει στην Σλοβενία, στην Σεντζούρ όπου σε δέκα ματς δείχνει… αγριεμένος και πανέτοιμος.

Στις αρχές της σεζόν 2016-17 υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τον Κόροιβο, τελικά επιλέγει τον Κεραυνό στην Κύπρο και… τραυματίζεται. Μένει εκτός για ένα 20ήμερο, απογοητεύεται και θέλει να τα παρατήσει, τον κρατούν οι άνθρωποι της ομάδας και βγαίνουν όλοι κερδισμένοι. Επανέρχεται σε τρομερή κατάσταση, ο Κεραυνός παίρνει πρωτάθλημα μετά από δέκα χρόνια, με τον Παρκς να έχει μέσους όρους 15 πόντων, 14 ριμπάουντ και 4 κοψιμάτων ανά αγώνα! Βγαίνει MVP και καλύτερος ξένους του πρωταθλήματος, ανανεώνει την συνεργασία του εκεί παρότι υπήρχαν καλύτερες προτάσεις, αλλά ήθελε να αναγνωρίσει στους ανθρώπους του Κεραυνού το πόσο του στάθηκαν.

Τον περασμένο Μάρτιο, υπάρχει μια πρώτη κρούση από τον Προμηθέα, αλλά αρνείται να τον αφήσει ο Κεραυνός επειδή διεκδικούσε στόχους. Το καλοκαίρι όμως, οι Πατρινοί επανέρχονται και η συνεργασία είναι γεγονός. Με το ξεκίνημα κιόλας… τα γνωστά. Ο Παρκς παρουσιάζει υγρό στο γόνατο, αλλά ο Γιατράς του δείχνει εμπιστοσύνη και περιμένει την αποθεραπεία του.

Κάποια στιγμή, είχε φτάσει η ώρα των αποφάσεων. Το μηνιαίο συμβόλαιο έληγε, ο Προμηθέας είχε αποφασίσει να πάρει τον Τζεϊβόν Πίνκστον, ο Παρκς ενημερώθηκε ότι δεν θα συνέχιζαν μαζί και μάζεψε τις βαλίτσες του. Παραμονές του αγώνα κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, κόβεται με συνοπτικές διαδικασίες ο Πίνκστον που ήταν ανέτοιμος και ο Γιατράς ρωτάει τον Παρκς αν είχε διάθεση να βοηθήσει. Αυτός… πετάει από την χαρά του. Μπαίνει, ελλείψει και του Ελις που ήταν τραυματίας, παίζει όντας ουσιαστικά στον «αέρα» από πλευράς συμβολαίου, το κάνει και στο Στρασβούργο και στην Κλαϊπέντα και… πάει λέγοντας. Εντός παρκέ επιβεβαιώνει ότι είναι ένας πολύ καλός παίκτης, εκτός παρκέ έχει συμπεριφορά που έχει ωθήσει τον Μάκη Γιατρά να τον εγκωμιάσει δημοσίως και κάπως έτσι, στον Προμηθέα ζουν μια περίεργη κατάσταση. Με έναν παίκτη που αγαπούν, που νιώθουν ότι εντάχθηκε στην οικογένεια, αλλά που κουβαλάει πάνω του ένα ερωτηματικό με την ευπάθειά του και θεωρητικά είναι ο πάντα αναλώσιμος όταν χρειαστεί κάποια αλλαγή.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ