17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ξόρκισε τον δαίμονα (vid)

Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε αρκετά στο ΣΕΦ απέναντι στην Μπάμπεργκ, όπως συνήθως συμβαίνει όταν τη βρίσκει απέναντί του, όμως την κέρδισε με 87-79. Και χάρη σε αυτή τη νίκη του βλέπει τη θέση του στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ να είναι σχεδόν εξασφαλισμένα, αφού στις πέντε αγωνιστικές που απομένουν, θα πρέπει να "αυτοκτονήσει" για να τα χάσει. Σπανούλης και ψηλοί έκαναν τη διαφορά, αποθεώθηκε ο Ντάνιελ Χάκετ στην επιστροφή του στο ΣΕΦ.

Ο Βασίλης Σπανούλης ξεκίνησε ορεξάτος και κουβάλησε στις πλάτες του τον Ολυμπιακό. Προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της Μπάμπεργκ όχι μόνο με τις πάσες του, αλλά και φθείροντας τους προσωπικούς του αντιπάλους με φάουλ. Χάρη σε αυτόν οι "ερυθρόλευκοι" πήραν από την αρχή το προβάδισμα, καθώς οι Μιλουτίνοφ και Πρίντεζης εκτελούσαν σωστά, ωστόσο δεν μπορούσαν να ξεφύγουν, γιατί η άμυνά τους δεν ήταν καλή. Η Μπάμπεργκ παίζοντας με ταχύτητα έβρισκε πολλές λύσεις από τους Χίκμαν και Ράιτ και έμενε κοντά στο σκορ μέχρι το τελευταίο δίλεπτο της πρώτης περιόδου, οπότε ο Ολυμπιακός βγάζοντας καλές άμυνες και σκοράροντας κυρίως με βολές ανέβασε τη διαφορά στους 10 πόντους (27-17 στο 9').

Η αντίδραση της Μπάμπεργκ, όμως, ήταν άμεση. Μέσα σε 4 λεπτά είχε ισοφαρίσει 29-29 τρέχοντας σερί 12-2, με τον Ράιτ να κάνει την αρχή, τον Λο να έρχεται από τον πάγκο και να βάζει δύο σερί τρίποντα και τον Μπάνκι να αλλάζει συνεχώς τα σχήματά του, εναλλάσσοντας ψηλά και χαμηλά σχήματα και μπερδεύοντας την άμυνα του Ολυμπιακού. Η ελληνική ομάδα δεν βοηθήθηκε ούτε από το ροτέισον του Σφαιρόπουλου, που κάποια στιγμή απέσυρε τους Σπανούλη και Πρίντεζη, καθώς ειδικά στην περιφέρεια κανείς δεν μπόρεσε να αντικαταστήσει επάξια τον αρχηγό. Ούτε ο Μπράουν, που έπαιξε για λίγο μαζί του περνώντας μάλλον απαρατήρητος.

Αντίθετα ο Τιλί τα πήγε μια χαρά αντί του Πρίντεζη, μάλιστα με δύο δικά του συνεχόμενα τρίποντα ο Ολυμπιακός ξέφυγε και πάλι με 38-31 στο 15', αλλά δεν μπόρεσε ούτε αυτή τη φορά να διατηρήσει το προβάδισμα. Η Μπάμπεργκ με τον Χάκετ να κάνει πολλή "βρώμικη" δουλειά και τον Λο μεγάλη ζημιά στην έτσι κι αλλιώς κακή "ερυθρόλευκη" άμυνα, πέρασε μπροστά με 40-38 ενάμισι λεπτό πριν από το τέλος του ημιχρόνου, το οποίο τελικά έληξε ισόπαλο με 42-42.

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός βελτίωσε σημαντικά την άμυνά του κι αυτό ήταν το κλειδί για να ξεφύγει. Έκλεισε καλά τη ρακέτα του, είχε καλές περιστροφές στα μις ματς, δεν δέχθηκε εύκολα καλάθια και εξουδετέρωσε πολλούς από τους κινδύνους που αντιμετώπιζε στο πρώτο μέρος. Στην επίθεση ο Σπανούλης συνέχιζε να οργανώνει μαεστρικά, ο Μιλουτίνοφ έκανε μεγάλο παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ κι όταν μπήκε και ο Πρίντεζης ξανά στην εξίσωση, η διαφορά ανέβηκε στους 13 πόντους (62-49 στο 27'). Στο τέλος του δεκαλέπτου, πάντως, οι "ερυθρόλευκοι" ήταν μπροστά με μονοψήφια διαφορά (69-61)κι αυτό γιατί αφενός ήταν άστοχοι στα τρίποντα κι αφετέρου ο Ντορέλ Ράιτ ήταν ο μόνος παίκτης της Μπάμπεργκ που εξακολουθούσε να κάνει μεγάλη ζημιά στην άμυνά τους.

Η γερμανική ομάδα μείωσε στην έναρξη της τελευταίας περιόδου στους 6 πόντους (69-63), αλλά δεν μπόρεσε να πλησιάσει περισσότερο, παρ' όλο που ο Ολυμπιακός χωρίς τον Σπανούλη, που είχε καθήσει στον πάγκο για να πάρει ανάσες, δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός επιθετικά. Στην άμυνα, ωστόσο, παρέμενε στιβαρός, ενώ ακόμα κι όταν η Μπάμπεργκ χαμήλωσε και πάλι το σχήμα της και ο Λο τής έδωσε κάποιες λύσεις με το σουτ του, έβρισκε τρόπους κυρίως με τον Μακ Λιν να σκοράρει και να συντηρεί το προβάδισμά του. Στο 36' η διαφορά απέκτησε και πάλι διψήφια τιμή (84-74) και το παιχνίδι κρίθηκε, αφού η Μπάμπεργκ δεν είχε τον τρόπο ούτε και τις δυνάμεις για να απειλήσει ξανά.

ΨΗΛΟΙ ΓΙΑ ΦΙΛΗΜΑ: Ο Βασίλης Σπανούλης κρατούσε την μπαγκέτα, αλλά αυτοί που εκτελούσαν ήταν οι ψηλοί. Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, Μακ Λιν και Τιλί σκόραραν μαζί 54 από τους 87 πόντους της ομάδας και έδιναν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα σταθερό σκοράρισμα μέσα από τη ρακέτα διατηρώντας την ισορροπία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε ίδιο αριθμό προσπαθειών για τρίποντο (23) η Μπάμπεργκ πέτυχε τα διπλάσια από τον Ολυμπιακό (10 έναντι 5). Όμως ο Ολυμπιακός εκτέλεσε τις τριπλάσιες βολές (32 έναντι 11), με πολύ καλό ποσοστό μάλιστα΄(88%), κι αυτή η διαφορά αντισταθμίστηκε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ