16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ξέσπασε με κατοστάρα στην Γκραν Κανάρια

Μετά την κακή εμφάνιση και την ήττα στο Μόναχο, ο Παναθηναϊκός συνήλθε και νίκησε πολύ εύκολα στο ΟΑΚΑ την Γκραν Κανάρια με 102-87.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ανέβηκαν στο 2-1, ενώ οι αντίπαλοί τους έπεσαν στο 1-2. Πλέον αμφότεροι οι αντίπαλοι θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους στα εγχώρια πρωταθλήματα, για τα οποία έχουν υποχρεώσεις το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Νωθρός ήταν στο ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Γκραν Κανάρια. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με έξι πόντους διαφορά στο 6’ (12-6) και ο Τσάβι Πασκουάλ κάλεσε εξαγριωμένος τάιμ άουτ. Η αντίδραση ήταν άμεση και στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με επιιμέρους σκορ 15-2, οι «πράσινοι» ήταν μπροστά με 21-14.

Το «τριφύλλι» είχε ανεβάσει αισθητά τον ρυθμό του και μάλιστα τον είχε επιβάλλει, καθώς κυριαρχούσε στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Η διαφορά αυξανόταν όλο και περισσότερο κι έφτασε μέχρι και τους 16 πόντους (47-31), με τρίποντο του Νίκου Παππά στο 18’. Οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 50-36, έχοντας ως κορυφαίους τον Λεκαβίτσιους και τον Παπαπέτρου.

Στο τρίτο κομμάτι του αγώνα ήταν η ώρα για να ανεβάσει την απόδοσή του και ο Νικ Καλάθης. Ο ηγέτης της ελληνικής ομάδας παρά το γεγονός ότι εκτελεστικά δεν τα πήγαινε καλά, ήταν εξαιρετικός στην οργάνωση και μοιράζοντας έξι ασίστ βοήθησε τους συμπαίκτες του να είναι παραγωγικοί και η διαφορά είχε σταθεροποιηθεί στους 18 πόντους (58-40, 64-46, 68-50, 72-54), ενώ στο 30’ ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 74-55.

Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει στην τελευταία περίοδο της αναμέτρησης η οποία πλέον είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους δύο προπονητές να δοκιμάζουν πρόσωπα και σχήματα. Η διαφορά δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με τις δύο άμυνες να έχουν χαλαρώσει και η κόρνα της λήξης βρήκε τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 102-87 , προβληματίζοντας στα τελευταία λεπτά, καθώς χαλάρωσε περισσότερο απ’ όσο έπρεπε.

Οι ανεβασμένοι: Τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού διεκδικούν τον τίτλο του πιο ανεβασμένου... Ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 15 πόντους κι επτά ριμπάουντ ήταν πολύ καλός, ενώ και ο Λούκας Λεκαβίτσιους ήταν εξαιρετικός με 16 πόντους. Πολύ καλός και ο Ντεσόν Τόμας που βοήθησε πολύ με δώδεκα πόντους, τους δέκα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Σταθερά καλός ο Κιθ Λάνγκφορντ με 16 πόντους, ενώ για τους ηττημένους Ερικσον και Έβανς σημείωσαν από 15.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Ο Παναθηναϊκός εκτέλεσε πολλά περισσότερα δίποντα από τρίποντα, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την υπεροπλία στη ρακέτα του. Οι «πράσινοι» είχαν 37/58 δίποντα και μόλις 3/12 τρίποντα, ενώ ήταν εξαιρετικοί και στις βολές με 19/21. Μοίρασαν 15 ασίστ κι έκαναν δέκα λάθη τα περισσότερα στην τελευταία περίοδο. Παράλληλα κυριάρχησαν στα ριμπάουντ με 35-29.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ