23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αφεντικό ο αφυπνισμένος ΠΑΟΚ

Με ηγέτη τον Λάκι Τζόουνς, αλλά και παίκτη-κλειδί (καθοριστικό στα τελευταία κρίσιμα λεπτά) τον Λινο Χρυσικόπουλο ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Αρη 63-57  στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και εκτός από βαθμολογική ανάσα κέρδισε και χρόνο. Καθώς σε ένα κακό ξεκίνημα εφέτος σε περίπτωση νέας αποτυχίας η γκρίνια για τον Ηλία Παπαθεοδώρου και τους παίκτες του θα ήταν μεγάλη  από τον κόσμο και όχι μόνο.

Μπορεί ΠΑΟΚ και Αρης να μη διεκδικούν πλέον το πρωτάθλημα και η Θεσσαλονίκη να μην είναι πια η Μητρόπολη του μπάσκετ, όμως πάντα ένα παιχνίδι μεταξύ τους δημιουργεί συγκινήσεις και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

Ετσι και τώρα πρόσφεραν ένα εξαιρετικό θρίλερ που παρά τις διακυμάνσεις υπέρ της μιας ή της άλλης ομάδας, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού (τόσο του τηλεοπτικού όσο και των φίλων του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στις εξέδρες του κλειστού της Πυλαίας).

Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο (31-31) με τον Λάκι Τζόουνς να ισοφαρίζει για τον ΠΑΟΚ στην εκπνοή. Ο Αρης υπερτερούσε λίγο στα ριμπάουντ (21 - 17) αλλά είχε περισσότερα λάθη (7 έναντι 3) ενώ ο ΠΑΟΚ είχε δύο ασίστ παραπάνω (9-7) αλλά σούταρε με 44% στα δίποντα (8/18) έναντι του 58% του Αρη (7/12).

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος, πίεσε από την αρχή στην άμυνα και με ηγέτη τον Λάκι Τζόουνς, μπόρεσε να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο. Κάτι που επιδίωκε από την αρχή, αλλά το άγχος για τη νίκη "έπνιγε" τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Οταν το έκανε ξέφυγε με 15 πόντους (54-39) στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου δείχνοντας ότι θα φτάσει εύκολα στη νίκη σε ένα ντέρμπι με τον Αιώνιο αντίπαλο. 

Ομως ο Αρης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ηταν η σειρά του να παίξει άμυνα (με το χαμηλό σχήμα του Παναγιώτη Γιαννάκη), να κλέψει μπάλες, να πάρει τα ριμπάουντ και να τρέξει με δικό του ηγέτη τον Γιάννη Αθηναίου.  Με δικό του τρίποντο οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν ένα εκπληκτικό σερί στο τρίτο δεκάλεπτο (14-0) μειώνοντας στον πόντο (54-53) και έχοντας κρατήσει χωρίς σκορ τον ΠΑΟΚ για εξίμιση λεπτά   !

Εκεί που η μπάλα έκαιγε ο Χρυσικόπουλος πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο (57-53) και στη συνέχεια ένα ακόμα δίποντο και "καθάρισε" το παιχνίδι.

Ο άνθρωπος του αγώνα: Ο Λάκι Τζόουνς με 20 πόντους και 4 ριμπάουντ ξύπνησε τον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και έδωσε το έναυσμα για τη νίκη με τον Λίνο Χρυσικόπουλο να βάζει το κερασάκι στην τούρτα.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Οι 14 πόντοι που πέτυχαν και οι 14 ασίστ που μοίρασαν έδωσαν το κάτι παραπάνω στους γηπεδούχους. Ο λόγος για Κόνιαρη ( 6π., 8 ασιστ) και Τσόχλα (8π., 6 ασίστ).

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ