17.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νίκος Κακλαμάνος στο Basketa: «Ήρθα σε μία ομάδα που συνέχεια μεγαλώνει»

Ο Νίκος Κακλαμάνος ήταν ο ήρωας της τελευταίας στιγμής για την Καρδίτσα, με το λέι απ του να δίνει την νίκη με τον Κόροιβο στην πρεμιέρα της Α2, και μίλησε στο Basketa.gr για το νικητήριο καλάθι, που έσωσε την παρτίδα για το σύνολο του Γιάννη Τζήμα, το οποίο νωρίτερα κέρδιζε ακόμη και με διαφορά 15 πόντων, την πίεση για επιτυχημένη πρεμιέρα και τους λόγους που μετακινήθηκε στην πόλη της Θεσσαλίας, βλέποντας... κάτι σπουδαίο στον ορίζοντα.

Ένα καλάθι χρειαζόταν η Καρδίτσα, για να καταβάλει τον Κόροιβο και να ξεκινήσει με το δεξί στην νέα Α2. Και μαζί, έψαχνε και το μεγάλο πρωταγωνιστή της. Τον βρήκε στο πρόσωπο ενός παίκτη, που σε τέτοιες στιγμές δε... συνηθίζει να απογοητεύει. Ο Νίκος Κακλαμάνος πήρε την μπάλα στην κορυφή και λίγο μετά το σκριν, για να φτάσει μέχρι το τέλος, να σκοράρει και... να σηκώσει στον αέρα ένα ολόκληρο γήπεδο, με το «ροζ φύλλο» να ανήκει στο σύνολο του Γιάννη Τζήμα. Ο έμπειρος γκαρντ, είχε σημειώσει 11 πόντους στα τελευταία 2.5 λεπτά και ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη με αυτό το μεγάλο καλάθι, που ξεκινά τη σεζόν με τους καλύτερους «οιωνούς» για την ομάδα του.

Ο ίδιος μίλησε στο Basketa.gr για την πρώτη πολύ σπουδαία στιγμή της σεζόν, εξηγώντας το πώς έφτασε μέχρι το λέι απ. Παράλληλα, αναφέρεται στην εναλλαγή συναισθημάτων από τον παράδεισο του +15... στην κόλαση της ήττας και την επιστροφή στην αγαλλίαση της νίκης, καθώς και στο πώς διάλεξε να μετακινηθεί από την Καστοριά στην Καρδίτσα, εκφράζοντας τη σιγουριά, ότι με τον καιρό ο σύλλογος της Θεσσαλίας δημιουργεί κάτι, που θα γράψει τη δική του ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ.

Νίκο, τι είναι αυτό που νιώσατε βλέποντας τον Κόροιβο να γυρίζει ακόμη και από το -15, με αποτέλεσμα να βρεθείτε εσείς στη δύσκολη θέση στα τελευταία δευτερόλεπτα;

Είχαμε παίξει και πριν από κάποιες μέρες για το Κύπελλο με τον Κόροιβο και είχα το προαίσθημα, ότι θα γινόταν ντέρμπι. Μόλις τελείωσε η τρίτη περίοδος στο +12, το είπα και στους συμπαίκτες μου στη μικρή διακοπή πριν από την τέταρτη. Το ματς, λοιπόν, όντως γύρισε με την ενέργεια του Κοροίβου και τα δικά μας λάθη, αλλά αν έβλεπες το ματς, θα καταλάβαινες την αυταπάρνησή μας στο παρκέ, από τις… βουτιές που κάναμε, μέχρι το ότι εκτελούσαμε με λεπτομέρεια όσα σχεδίαζε στο πινακάκι του ο κόουτς. Έχοντας και την τύχη στο τέλος, όλα κατέληξαν επιτυχώς για εμάς σε αυτό το ματς, που θέλαμε να πάρουμε έστω και με έναν πόντο. Παίζαμε στην πρεμιέρα μπροστά στο κοινό μας, με πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή μας και απέναντι σε μια ομάδα με εμπειρία από την Α1, έχοντας στην πλάτη μας μερικούς τραυματισμούς τον τελευταίο καιρό, αλλά κερδίσαμε τα πάντα.

Το γεγονός, ότι αποτελούσε την πρεμιέρα και ήταν ένα ματς στην έδρα σας, ήταν δηλαδή αυτό που σας έφερε τόση πίεση;

Κοίταξε, το σημαντικό ήταν η νίκη, παρότι δεν παίξαμε καλά. Υπήρχε, όντως, το άγχος που αναφέρεις, μιας και πολλά παιδιά δεν έχουν παίξει μπροστά σε τέτοιο κόσμο, ενώ όσοι είμαστε πιο έμπειροι, μαζί με τον κόουτς, το προσέξαμε και προσπαθήσαμε να συνδράμουμε με το δικό μας τρόπο. Το καλάθι, βέβαια, ευτυχώς μπήκε στο τέλος.

Η φάση αυτή προήλθε από οδηγία του προπονητή σας, ή ήταν δική σου απόφαση βλέποντας τον χρόνο να τελειώνει;

Ήταν επίθεση μετά από τάιμ άουτ και ο κόουτς ζήτησε όντως να βρω στην κορυφή, να πάρω το pick και να κάνω το drive ή να βρω τον ελεύθερο παίκτη που θα προέκυπτε. Ήταν, λοιπόν, σύστημα του προπονητή μας κι εγώ βρήκα το διάδρομο για να σκοράρω, σε μια φάση πανομοιότυπη με αρκετές προηγούμενες στα τελευταία, όπου μαζί με εμάς σκόραρε και ο Κόροιβος διαρκώς. Όλα έγιναν, πάντως, όπως έπρεπε στο σωστό χρόνο και ήταν μια καθαρά ομαδική φάση. Δεν είναι ότι σκόραρα εγώ, αλλά δούλεψαν πέντε αθλητές, για να βγει η φάση.

Ποιο είναι, όμως, το συναίσθημα, όταν είσαι ο ήρωας της ημέρας;

Ήρωας μπορεί να είσαι για τους δημοσιογράφους, αλλά αν δεν υπήρχαν και οι συμπαίκτες, μου δε θα υπήρχε και αυτή η φάση. Με επέλεξε ο προπονητής μου, με εμπιστεύτηκαν οι συμπαίκτες μου και πάντα, ειδικά όταν συμβαίνει αυτό, έχω τη σιγουριά για να κάνω το σωστό σε τέτοιες φάσεις.

Η ομάδα, λοιπόν, ξεκίνησε επιτυχημένα την νέα σεζόν. Ποιες είναι, όμως, οι επιδιώξεις της μετά την περσινή απευθείας παραμονή;

Αυτό που έχω πει και επαναλαμβάνω συνέχεια, είναι ότι αυτό που με έκανε να έρθω στην Καρδίτσα, ήταν το ότι είδα μια ομάδα που διαρκώς μεγαλώνει αγωνιστικά και οργανωτικά. Πέρα από την φιλία που έχω με τον Χρήστο Δεληγιάννη, βλέπω μια καλή διοίκηση να υπάρχει, μια εξαιρετική οργάνωση σε τεχνικό και ιατρικό επιτελείο, ένα γήπεδο καινούργιο να ετοιμάζεται, οπότε υπάρχουν όλα τα εχέγγυα. Αναφορικά με τους στόχους, θέλουμε σίγουρα να πετύχουμε πιο γρήγορα την παραμονή μας και το θετικό με εμάς, νομίζω ότι είναι η απουσία της απόλυτης προσήλωσης σε ένα μεγάλο στόχο, όπως ο πρωταθλητισμός ή τα playoffs. Θα πάρουμε ό,τι μας αναλογεί, με ένα μείγμα έμπειρων και νεαρών παιδιών, σε μια περιοχή που φαίνεται πως «διψάει» για αθλητισμό. Γίνεται, πραγματικά, μία πολύ καλή προσπάθεια στην Καρδίτσα.

Η ομάδα ετοιμάζεται για νέο γήπεδο, όπως είπες, και το καλοκαίρι είδαμε τον Γιάννη Μπουρούση να εμφανίζεται αρκετές φορές, είτε με το γήπεδο είτε με την ομάδα του, στο φιλικό που παίξατε μαζί της. Θεωρείς, ότι με αυτό τον τρόπο προσδίδεται αίγλη για το σύλλογο;

Είναι η απόδειξη, ότι καλό γίνεται σε αυτή την ομάδα. Αν είναι το γήπεδο, ο Μπουρούσης, ή ο κόσμος που έρχεται, που φέρνουν αίγλη στο σύλλογο, το σίγουρο είναι πως υπάρχει η αίσθηση, που δείχνει πως κάποια στιγμή η ομάδα θα φλερτάρει με τη μεγάλη κατηγορία. Όχι τώρα απαραίτητα, αλλά νομίζω πως δε θα αργήσει να έχει όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις να πετύχει και αυτό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ