13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέα ήττα και παράπονα από τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε και από την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ με 86-83 και όπως φάνηκε, ούτε το τέλος της συνεργασίας με τον Τσάβι Πασκουάλ δεν ήταν ισχυρό ηλεκτροσόκ για να αλλάξει η εικόνα.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν πλέον ρεκόρ 6-8, την ώρα που οι πρωταθλητές Ιταλίας έβαλαν τέλος στο σερί των πέντε σερί ηττών τους και πλέον έφτασαν στο 7-7. 

Παράλληλα οι «πράσινοι» έχουν τρομακτικά παράπονα από τους διαιτητές οι οποίοι στα τελευταία λεπτά έδωσαν πολλά ανάποδα σφυρίγματα και εξαφάνισαν δώδεκα δευτερόλεπτα από το χρονόμετρο, ενώ στο τέλος δεν έδωσαν τρία φάουλ που έκαναν οι «πράσινοι» για να σταματήσουν το χρόνο.

Με διάθεση να ξεφύγει από νωρίς μπήκε στο παρκέ ο Παναθηναϊκός και προηγήθηκε με 11-6 στο 5’ και 17-10 δύο λεπτά αργότερα. Παρ’ όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την κάκιστη άμυνα της ελληνικής ομάδας και με καλάθι του Αρτούρας Γκουντάιτις στην εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτου κατάφεραν να πλησιάσουν στους δύο πόντους (23-21).

Η εικόνα στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν αποκαρδιωτική για τους «πράσινους» σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ομάδα παρέπαιε στην επίθεση και στην άμυνα δεχόταν εύκολους πόντους, με αποτέλεσμα οι Λομβαρδοί όχι απλά να προσπεράσουν, αλλά να ξεφύγουν κιόλας με 33-23 με σερί 12-0. Αντίδραση δεν υπήρχε και ο Γιώργος Βόβορας ξόδεψε και τα δύο τάιμ άουτ. Μετά το 39-27 το «τριφύλλι» έδειξε σημάδια ζωής και μείωσε 40-44, αλλά ένα τρίποντο του Νέντοβιτς ξανά σε «νεκρό» χρόνο διαμόρφωσε το 40-47 που ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε πολύ άσχημα για τον Παναθηναϊκό και στο 27’ οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν για πρώτη φορά με διαφορά 13 πόντων (56-43) χάρη σε τρίποντα του Κέρτις Τζέρελς. Μάλιστα στο ίδιο λεπτό ο Μάικ Τζέιμς με τρεις βολές ανέβασε τη διαφορά στους 15 πόντους (61-46) και η ελληνική ομάδα βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο. Ένα σερί 6-0 μάζεψε κάπως τη διαφορά (52-61) και στο 30’ ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 56-64.

Στο 32’, ένα επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι του Μήτογλου έφερε τη διαφορά στους πέντε πόντους (62-67) και ο κόσμος προσπαθούσε να «σπρώξει» την ομάδα στην ανατροπή. Ένα κλέψιμο κι ένα καλάθι του Τζέιμς Γκιστ έφερε τον Παναθηναϊκό ακόμα πιο κοντά (68-71) στο 34’ και ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ. Παρ’ όλα αυτά οι πρωταθλητές Ιταλίας διατήρησαν το προβάδισμα που είχαν πάρει και με δύσκολο τρίποντο του Μάικ Τζέιμς στο 37’ έβαλαν... ταφόπλακα στα όνειρα του Παναθηναϊκού για νίκη. Οι διαιτητές έβαλαν το χεράκι τους «εξαφανίζοντας» δώδεκα δευτερόλεπτα από το χρονόμετρο ενώ στο τέλος δεν έδιναν φάουλ υπέρ των γηπεδούχων και παράλληλα δεν σφύριξαν ούτε αυτά που έγιναν στην άμυνα από τους παίκτες του Βόβορα για να σταματήσουν το χρόνο. Οι «πράσινοι» αντέδρασαν και πλησίασαν 83-84 με 6'' για το φινάλε, στη συνέχεια οι διαιτητές έκλεισαν τα μάτια σε φάουλ που έγιναν για να σταματήσει ο χρόνος, οι ρέφερι δεν τα σφύριξαν κι έδωσαν υπέρ του Νέντοβιτς στα 0,6'' για το τέλος. Ο Σέρβος έβαλε τις δύο βολές, ο Πιανιτζιάνι νευρίασε που δεν έχασε τη δεύτερη αλλά ο Γκιστ δεν πρόλαβε να σουτάρει και ο αγώνας τελείωσε με 86-83.

Ο ΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΨΗΛΟΣ: Ο Νικ Καλάθης θέλησε να πάρει τον Παναθηναϊκό στις πλάτες του και το έκανε με 24 πόντους και έντεκα ασίστ, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος, ενώ για τους Ιταλούς, ο Αρτούρας Γκουντάιτις με 20 πόντους και οκτώ ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Αρμάνι Μιλάνο ήταν καλύτερη στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες και σε γενικές γραμμές θα είχε νικήσει δίκαια, αν η τριάδα των διαιτητών δεν έβαζε το... χέρι της για να χαρίσει στους Ιταλούς το ροζ φύλλο αγώνα. 

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ