15.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπερτομέου: “Ανοικτοί σε συζήτηση με τη FIBA”

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε ο Τζόρντι Μπερτομέου στο Μιλάνο, όπου βρέθηκε για να τιμήσει τον μεγάλο Ντίνο Μενεγκίν για την προσφορά του στο μπάσκετ. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας δεν έβγαλε κάποια είδηση, εκτός ίσως από το ότι η επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωλίγκας θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου στην Αθήνα κι εκεί θα ληφθούν ορισμένες σημαντικές αποφάσεις. 

Είχε ενδιαφέρον πάντως η αναφορά του στη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον γενικό γραμματέα της FIBA και το παράθυρο που άφησε ανοικτό για συνάντηση μεταξύ τους στο προσεχές μέλλον: 

"Συνάντησα το Ανδρέα Ζαγκλή στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του τουρνουά στη μνήμη του κ. Παύλου Γιαννακόπουλου και συζητήσαμε για την πιθανότητα να κάνουμε ένα μίτινγκ στη διάρκεια της φετινής σεζόν. Προερχόταν όμως από το Παγκόσμιο Κύπελλο, που ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό γι' αυτόν. Είμαστε διαθέσιμοι, όποτε ο Ανδρέας θεωρεί ότι είναι η κατάλληλη στιγμή. Είμαστε ανοικτοί σε οποιαδήποτε συζήτηση, όπως πάντα, κι εγώ προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν τόσο πολλά πράγματα να κουβεντιάσουμε και να κάνουμε μαζί. Καθένας έχει το μοντέλο του. H FIBA έχει το μοντέλο της και εκτιμά ότι το καλεντάρι της έχει δουλέψει σωστά. Κι εμείς έχουμε το μοντέλο μας, για το οποίο επίσης έχουμε πει ότι λειτουργεί καλά. Οπότε, αυτά είναι καλά νέα για το μπάσκετ. Υπάρχουν πολλά πράγματα να συζητήσουμε κι αυτή μπορεί να είναι μια σπουδαία ευκαιρία για το μπάσκετ".

Είχε ενδιαφέρον, επίσης, η αιτία που κατά τον Τζόρντι Μπερτομέου απαξιώθηκε η σχέση της Ευρωλίγκας με τα εθνικά πρωταθλήματα: "Τα στάνταρντ της Ευρωλίγκας συνεχώς ανεβαίνουν, αλλά δεν βλέπουμε παρόμοιες πολιτικές από τα εθνικά πρωταθλήματα. Οι ομάδες που παίζουν στην Ευρωλίγκα, διότι κέρδισαν αυτό το δικαίωμα, έχουν δυσκολία να παρακολουθήσουν τις ομάδες που παίζουν μόνο στα εθνικά πρωταθλήματα, επειδή αυτές οι τελευταίες δεν είναι έτοιμες, δεν έχουν την υποδομή. Εμείς είμαστε κάθε χρόνο όλο και πιο απαιτητικοί με τα κλαμπ και δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσουμε ποτέ, διότι έτσι έχουμε συμφωνήσει με τα κλαμπ. Ο τόμος με τους κανονισμούς μας γίνεται κάθε σεζόν όλο και πιο ογκώδης κι αυτό είναι σημάδι της προόδου μας. Αν δεν εργάζεσαι για την πρόοδο, το χάσμα θα μεγαλώνει κάθε χρόνο. Γι' αυτό το λόγο, πιστεύουμε ότι το Eurocup είναι η τέλεια διοργάνωση για να αναπτύξουμε τα projects των ομάδων. Είναι μια πολύ καλή διοργάνωση, αλλά όχι τόσο απαιτητική όσο η Ευρωλίγκα".

Κατά τα λοιπά ο Τζόρντι Μπερτομέου επανέλαβε τα γνωστά, ότι στόχος είναι μια Ευρωλίγκα με 16 εγγυημένα συμβόλαια, οικονομική σταθερότητα, κανόνες οικονομικού fair play κλπ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ