16.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Με υπογραφή Θανάση και Λέκα (pics)

O Παναθηναϊκός έδειχνε να βρίσκεται εκτός ρυθμού, αλλά δύο παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και ο Λούκας Λεκαβίτσιους άλλαξαν τελείως την εικόνα και οδήγησαν τους "πράσινους" στη νίκη με 93-80 για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο ΟΑΚΑ, δίνοντας μια ιδιαίτερα σημαντική νίκη στο "τριφύλλι".

Με το δικό τους διαφορετικό πλάνο μπήκαν οι δύο ομάδες στο παρκέ. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί όλα τα mis match που του έδωσε το παιχνίδι (όπως το ποστάρισμα του Λοτζέσκι στον Σπανούλη) και φυσικά την παρουσία του Νικ Καλάθη, ο οποίος μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, αλλά τα γρήγορα δύο φάουλ του, έδειξαν πως θα μπορούσαν να αλλάξουν τις ισορροπίες. Ο Ολυμπιακός αναζήτησε το μακρινό σουτ και για καλή του τύχη, ο Γιάνις Τίμας κυρίως παρουσιάστηκε ιδιαίτερα εύστοχος και δεν ήταν ο μόνος.

Οι «πράσινοι» πήραν πρώτοι ένα προβάδισμα (8-4, 2’28’’), έφτασαν στο +5 (17-12, 6’30’’) με τους Τόμας και Λάνγκφορντ και το 21-16 με τον Καλάθη (8’17’’). Η αντίδραση ήρθε με ένα 9-0 ως το 21-25 (10’50’’) με τον Τουπάν αυτή τη φορά σε πρώτο πλάνο. Ο Λούκας Λεκαβίτσιους μπήκε για να δώσει χρόνο ξεκούρασης στον Καλάθη, αλλά δημιούργησε προβλήματα στον Ολυμπιακό που κατάφερε όμως να σταθεί όρθιος και από το 29-29 (14’27’’) να φτάσει στο 35-44 (18’). Κι αυτό με τους «πράσινους» να βλέπουν τον Λάνγκφορντ να χρεώνεται με τρίτο φάουλ και τεχνική ποινή για διαμαρτυρία λίγο πριν από τα μισά της δεύτερης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο +8 (43-51, 22') με τον Τίμα να ευστοχεί και πάλι από τα 6μ75, αλλά κακές επιλογές στην επίθεση και οι Λάσμε - Τόμας - Λοτζέσκι από την άλλη έριξαν τη διαφορά πολύ γρήγορα (49-51, 23'15''). Και ένα κλέψιμο του Καλάθη που κατέληξε σε κάρφωμα του Αντετοκούνμπο έφερε τον αγώνα στα ίσια (54-54, 25') με τον κόσμο να μπαίνει ακόμη πιο δυναμικά στην εξίσωση.

Αυτό που είχε αλλάξει ήταν πως ο Καλάθης βρήκε χώρο να δημιουργήσει και όλα άλλαξαν για την εικόνα του Παναθηναϊκού που βρέθηκε στο 59-55 (26'). Σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχε 1 ασίστ και στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περίοδου έξι! Και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πήρε δύο γκολ φάουλ από τον Σπανούλη για το 62-55 (27'28'') και με ένα απίστευτο κάρφωμα οδήγησε και στο +10 (67-57, 28'10'').

Οι "πράσινοι" είχαν το μομέντουμ, αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε σε λιγότερο από δύο λεπτά να "μαζέψει" τη διαφορά και να διαμορφώσει το 67-64 (30'20'') με τον Πρίντεζη. Παπαπέτρου και Καλάθης έγραψαν το 72-65 (32'30'') με τον Πασκουάλ να βάζει ταυτόχρονα με τον Νικ και τον Λεκαβίτσιους. Ο οποίος θύμισε κάτι από το πρώτο του παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και έγινε παράγοντας επιθετικά για τον Παναθηναϊκό με ένα ακόμη τρίποντο (81-72, 35'40'' ).

Ο Μπλατ επέλεξε χαμηλό σχήμα με το Πρίντεζη στο πέντε στα τελευταία λεπτά, ενώ ο Σπανούλης χρεώθηκε με πέμπτο φάουλ με την επιστροφή του στο παρκέ και με τρία λεπτά να απομένουν. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει λύσεις, δεν είχε το καθαρό μυαλό για να το κάνει και τελικά γνώρισε την ήττα με τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί στο τελευταίο κομμάτι και να φτάνει στο τελικό 93-80.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δικαιούται τον τίτλο. Η παρουσία του, οι ενέργειές του άλλαξαν την εικόνα του παιχνιδιού με την πλάστιγγα να γέρνει προς την πλευρά του Παναθηναϊκού. Στα συν και ο Λούκας Λεκαβίτσιους, ο οποίος έκανε ίσως το καλύτερό του παιχνίδι με το "τριφύλλι".

ΤΑ «ΖΕΥΓΑΡΙΑ»: Ο Παναθηναϊκός επέλεξε να πάει με τον Καλάθη στον Σπανούλη, τον Λοτζέσκι στον Παπανικολάου, τον Παπαπέτρου στον Τίμα, τον Τόμας στον Πρίντεζη και τον Λάσμε στον Μιλουτίνοφ. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Παπανικολάου στον Καλάθη, τον Σπανούλη στον Λοτζέσκι, τον Μιλουτίνοφ στον Λάσμε, τον Πρίντεζη στον Παπαπέτρου, τον Τίμα στον Τόμας και τον Σπανούλη στον Λοτζέσκι.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Στα μισά του αγώνα ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 2 ασίστ (από μία Παππάς και Καλάθης), την ώρα που ο Ολυμπιακός μέτρησε 13!

Διαιτητές: Πέρεθ, Πατέρνικο, Ζαμοϊσκι

Δεκάλεπτα: 21-23, 41-48, 67-62, 93-80

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ