21.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Με την πλάτη στον τοίχο (vids)

Παρά την τραγική αστοχία της, η ΑΕΚ επέστρεψε δύο φορές από διψήφιες διαφορές σε βάρος της, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε στο Μπαϊρόιτ. Έχασε με 80-73 και με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου στο Champions League βρίσκεται πλέον στριμωγμένη στα σκοινιά. Ιδιαίτερα δε μετά τη νίκη της Εστουντιάντες, την οποία θα αντιμετωπίσει την άλλη εβδομάδα στη Μαδρίτη, σε ένα παιχνίδι, που αποκτά πλέον χαρακτήρα τελικού. Αν χάσει ξανά, τότε οι ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση, ελαχιστοποιούνται.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν εφιαλτικό για την ΑΕΚ, καθώς έπεσε πάνω στον Γκέιμπ Γιορκ, το χέρι του οποίου ήταν... ζεματιστό. Μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά ο Αμερικανός πέτυχε 15 πόντους με 4/5 τρίποντα κόβοντας τα πόδια των παικτών της Ένωσης και χαρίζοντας γρήγορα γρήγορα στην Μπαϊρόι μια διαφορά 13 πόντων (20-7). Η ΑΕΚ αναγκάστηκε να κυνηγά από πολύ νωρίς και παρόλο που στο δεύτερο μισό της πρώτης περιόδου η Μπαϊρόιτ πέτυχε όλους κι όλους 5 πόντους, καθώς ο Ξανθόπουλος με την άμυνά του ανάγκασε τον Γιορκ να σιγήσει και να γίνει αλλαγή για να ξεκουραστεί, εντούτοις δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί. Φανερά επηρεασμένη από την εξέλιξη που είχε ως εκείνη την ώρα ο αγώνας (είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μαυροειδής έχασε τρία συνεχόμενα λέι απ!) και με το βάρος της πίεσης για το αποτέλεσμα να γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, η Ένωση όχι μόνο δεν μείωσε τη διαφορά, αλλά βρέθηκε να χάνει με 25-11 στο 10' παρόλο που ο Μάνι Χάρις ήταν συνδεδεμένος με το αντίπαλο καλάθι. Ήταν όμως ο μόνος.

Στη δεύτερη περίοδο η ΑΕΚ βελτίωσε κάπως την επιθετική παρουσία της, καθώς ο Μαυροειδής, αλλά κυρίως ο Σάκοτα έδωσαν χείρα βοηθείας στον Χάρις, όμως το μεγάλο πρόβλημα ήταν αμυντικό. Η Μπαϊρόιτ έβαλε σταδιακά τη δεύτερη πεντάδα της στον αγώνα, αλλά δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει, καθώς ο Κοξ και Αμάιζε είχαν τις λύσεις, έτσι στο 13' προηγήθηκε με 34-18 και στο 17' με 41-25. Αυτή η διαφορά των 16 πόντων ήταν και η μεγαλύτερη στο πρώτο μέρος. Η ΑΕΚ βελτίωσε κάπως την παρουσία της στο τελευταίο τρίλεπτο του ημιχρόνου και ειδικά όταν ο Μανωλόπουλος αποφάσισε να παίξει με τους Τζέιμς και Σάκοτα στις θέσεις των ψηλών, κατάφερε έτσι να αποσυρθεί στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα μεταξύ των δύο ημιχρόνων χάνοντας με μονοψήφια διαφορά (35-44).

Και ήταν επίτευγμα αυτό αν αναλογιστεί κανείς ότι ο βασικός πόιντ γκαρντ, Μάικ Γκριν, ήταν ωσεί παρών, οι ψηλοί και πάλι μπήκαν στο... σημάδι από τους αντιπάλους στην άμυνα, ενώ στην επίθεση η Ένωση είχε το απογοητευτικό 2/14 τρίποντα.

Στο 22' η ΑΕΚ ολοκλήρωσε ένα σερί 14-3, με το οποίο μείωσε 44-40 και μπήκε ξανά στο παιχνίδι κυρίως χάρη στον επιθετικό οίστρο του Χάρις, αλλά και στην άμυνα, η οποία είχε εμφανώς βελτιωθεί. Βασικό ρόλο σε αυτό έπαιξε ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ο οποίος με την πίεση που άσκησε στον Γιορκ τον έβγαλε ουσιαστικά εκτός αγώνα στερώντας από την Μπαϊρόιτ το πιο μεγάλο επιθετικό όπλο της. Κάπως έτσι και με τον Τζέιμς να δίνει κι αυτός επιθετικές λύσεις, η Ένωση ισοφάρισε 48-48 στο 25' και στο 27' πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 53-50 χάρη σε γκολ φάουλ του Γκριν, που έβαλε σε εκείνο το χρονικό σημείο τους πρώτους πόντους του στον αγώνα. Δεν μπόρεσε όμως να διατηρήσει αυτό το προβάδισμα, καθώς συνέχιζε να τα... σπάει από την περιφέρεια, αντίθετα η Μπαϊρόιτ βρήκε δύο τρίποντα από τους Ντόρεθ και Αμάιζε και προηγήθηκε στο τέλος της τρίτης περιόδου με 60-55.

Στην τελευταία περίοδο η ΑΕΚ κόλλησε ξανά στην επίθεση, καθώς η αστοχία της από την περιφέρεια ήταν πια παροιμιώδης. Κι αντί να ηρεμήσουν λίγο οι παίκτες και να βάλουν την μπάλα μέσα στη ρακέτα, συνέχιζαν να πετούν το ένα... τούβλο μετά το άλλο, με αποτέλεσμα στα πρώτα 4 λεπτά η Ένωση να σκοράρει μόνο ένα καλάθι. Αντίθετα η Μπαϊρόιτ με τον Αμάιζε να κάνει μεγάλη ζημιά είχε τις λύσεις και στο 34' προηγήθηκε ξανά με διψήφια διαφορά (68-57).

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα όταν ο Ντόρεθ με τρίποντο έκανε το 71-59 στο 35', αλλά κάπου εκεί ο Μανωλόπουλος χρησιμοποίησε πάλι το κοντό σχήμα με Τζέιμς, Σάκοτα και ο τελευταίος αίφνης συνδέθηκε με το καλάθι. Πέτυχε δύο σερί τρίποντα, με τα οποία η ΑΕΚ μείωσε αρχικά 74-69 και στη συνέχεια χάρη στην καλή άμυνά της και ένα κλέψιμο του Χάρις, που οδήγησε σε εύκολο λέι απ έκανε το 75-73, καθώς ο αγώνας έμπαινε στο τελευταίο λεπτό του. Όμως η αντίδραση της Μπαϊρόιτ μετά το τάιμ άουτ που πήρε ο προπονητής της ήταν υποδειγματική. Ο Λίνχαρτ έβαλε τρίποντο και "σκότωσε" την ΑΕΚ, καθώς το 78-73 έμοιαζε πια αδύνατο να ανατραπεί με 35'' να απομένουν για τη λήξη. Κάτι που αποδείχθηκε και στην πράξη, όταν αμέσως μετά ο Λαρεντζάκης έχασε την επίθεση τελειώνοντας το παιχνίδι. Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε ούτε στη Γερμανία και πλέον η προσπάθειά της στο Champions League δυσκολεύει πολύ.

Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ: Η Μπαϊρόιτ είναι καλή ομάδα, αλλά είχε και ρέντα. Διότι ο παίκτης που της έδωσε τη νίκη ήταν μέχρι εκείνο το σημείο άποντος, έχοντας χάσει τρία δίποντα και μια βολή! Όμως την κρίσιμη ώρα ο Λίνχαρτ σημάδεψε σωστά και με το τρίποντό του 35'' πριν από τη λήξη ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι. Μεγάλα σουτ πάντως έβαλαν στη διάρκεια του αγώνα και οι Αμάιζε και Ντόρεθ, που επίσης αξίζουν τον τίτλο του διακριθέντα. Από την ΑΕΚ οι Χάρις και Σάκοτα ήταν με διαφορά οι καλύτεροι. Μαζί με τον Ξανθόπουλο αμυντικά.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΑΕΚ σούταρε 4/27 τρίποντα! Οπότε είναι κατόρθωμά της το ότι έχασε τόσο δύσκολα από την Μπαϊρόιτ, η οποία στον αντίποδα είχε 12/22! Όποιος κι αν σούταρε από τη γερμανική ομάδα, έβαζε, με αποκορύφωμα τον Λίνχαρτ στο τέλος...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ