23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μεγαλεία στη Γαλλία!

Με τον Βινς Χάντερ να κάνει... όργια κάτω από τα δύο καλάθια, τον Λαρεντζάκη να κάνει παιχνίδι και έξι συνολικά παίκτες να σκοράρουν διψήφιο αριθμό πόντων, η ΑΕΚ έκανε ένα καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο... καταπίνοντας την Ντιζόν στη Βουργουνδία (90-80) και πετυχαίνοντας την τρίτη νίκη της στο φετινό Basketball Champions League.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλά και για τουλάχιστον ένα πεντάλεπτο είχε τον πλήρη έλεγχο. Ο Σαντ Ρος έκλεβε μπάλες στην άμυνα και έβαζε τρίποντα στην επίθεση, ο Λαρεντζάκης οργάνωνε και εκτελούσε και η Ένωση στο 6' ήταν μπροστά με 15-11, όμως από εκεί και μετά το σκηνικό άλλαξε. Η Ντιζόν πίεσε περισσότερο στη δική της άμυνα, εξώθησε τους παίκτες της Ένωσης σε απανωτά λάθη και στα τελευταία 3,5 λεπτά της πρώτης περιόδου σκόραρε 13 πόντους παίρνοντας προβάδισμα με 24-22.

Και στη δεύτερη περίοδο εκμεταλλεύτηκε ένα τρίλεπτο μπλακ άουτ της ελληνικής ομάδας για να κάνει ένα σερί 12-4 και να προηγηθεί με 36-24 στο 13'. Ο Εμεγκάνο έκανε μεγάλη ζημιά στην άμυνα της ΑΕΚ, την ώρα που ο Λούκα Μπάνκι με συνεχείς αλλαγές προσπαθούσε να βρει το σχήμα εκείνο που θα του επέτρεπε την ανατροπή. 

Το πρόβλημα, όμως, της ΑΕΚ ήταν διπλό. Αφενός έκανε πολλά λάθη και αφετέρου ήταν πολύ άστοχη από την περιφέρεια, απ' όπου ειδικά ο Σάκοτα τα... έσπασε (1/7 τρίποντα στο πρώτο μέρος), έτσι δεν στάθηκε δυνατό να αξιοποιηθούν τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που κερδήθηκαν (9 στο πρώτο μέρος). Ο Ξανθόπουλος έλειπε κι ο Μωραΐτης δεν μπόρεσε να παίξει καλύτερα από τον μέτριο Ράταν Μέις, ενώ και κάτω από τα καλάθια ο Ουέαρ έκανε σημαντική ζημιά σε αυτό το διάστημα.

Η Ντιζόν διατήρησε την υπέρ της διαφορά σε διψήφια τιμή ως το 17', η ΑΕΚ μείωσε πρόσκαιρα στους 6 (41-35) με κάρφωμα του Χάντερ, ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν την τελευταία λέξη και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 46-38.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου το παιχνίδι γύρισε... τούμπα. Η ΑΕΚ αποφάσισε ξανά να παίξει άμυνα και πήρε ξανά την κατάσταση στα χέρια της με τρόπο εντυπωσιακό. Ο Χάντερ "οργίαζε" μέσα στις δύο ρακέτες, ο Λαρεντζάκης μοίραζε πάσες αφειδώς, ο Ματσιούλις έκανε σπουδαία δουλειά στα ριμπάουντ σκοράροντας κιόλας, έβαλε κι ο Ράταν Μέις το χεράκι του και στο 26΄η Ένωση είχε ολοκληρώσει ένα τρομερό σερί 25-5 και περνώντας μπροστά με 53-41! 

Οι αλλαγές του Μπάνκι, που έβγαλε σταδιακά τους πρωταγωνιστές αυτού του σερί για να τους δώσει ανάσες, επέτρεψαν στον Ουέαρ να βρει χώρο στη ρακέτα και στη Ντιζόν να μειώσει στις αρχές της τελευταίες περιόδου 70-65 και να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Σε εκείνο το σημείο ο Μπάνκι επανέφερε στον αγώνα τον Χάντερ, ο Ουέαρ σίγησε, οι Σάκοτα και Γκρίφιν πέτυχαν δύο απανωτά τρίποντα και η τάξη αποκαταστάθηκε.

Η ΑΕΚ ξέφυγε ξανά με 81-67 στο 34' και ο Σαντ Ρος με τρίποντο έδωσε τέλος στην ύστατη προσπάθεια που έκανε η Ντιζόν να επιστρέψει. Έκανε το 86-74 ενώ απέμεναν 3,5 λεπτά για τη λήξη του αγώνα και έκτοτε η Ένωση δεν κινδύνεψε ξανά, έφτασε δε στη σπουδαία εκτός έδρας νίκη πετυχαίνοντας 54 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ: Ο Βινς Χάντερ έκανε το τέλειο παιχνίδι. Μακράν το καλύτερό του με τη φανέλα της ΑΕΚ και πιθανότατα το καλύτερο όλης της καριέρας του. Σε 31 λεπτά συμμετοχής σκόραρε 25 πόντους χωρίς να χάσει ούτε ένα σουτ εντός παιδιάς (12/12, αστόχησε μόνο σε μία βολή!), μάζεψε 11 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 9 επιθετικά, έκανε 4 κλεψίματα, μοίρασε μία ασίστ κι έκανε μόλις ένα λάθος! Ήταν τρομερός και η ΑΕΚ του οφείλει ξεκάθαρα αυτή τη νίκη.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η κυριαρχία της ΑΕΚ στα ριμπάουντ ήταν... τρομακτική. Μάζεψε περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ (20) απ' όσα συνολικά μάζεψε η Ντιζόν (19) κι αυτό τα λέει όλα. Συνολικά η Ένωση μάζεψε 42 ριμπάουντ. Πώς να χάσει; 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ