18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μεγάλο διπλό με σούπερ Μποχωρίδη !

Με τρομερό Λευτέρη Μποχωρίδη ο Αρης πέτυχε μεγάλη νίκη στην Πολωνία (80-72) επί της Ζιελόνα Γκόρα και έμεινε ζωντανός στην υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λίγκ.

Οι Κίτρινοι του Παναγιώτη Γιαννάκη αφυπνίστηκαν την κατάλληλη στιγμή και πήραν μεγάλο διπλό αλλά το σημαντικότερο είναι ότι εξαργύρωσαν άμεσα (σε ένα παιχνίδι που αν έχαναν  ουσιαστικά αποχαιρετούσαν το ευρωπαϊκό όνειρο) την ενσωμάτωση στην ομάδα του Λευτέρη Μποχωρίδη που αποκτήθηκε μετά το φινάλε της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό.

Ο Μποχωρίδης είναι φανερό ότι "διψάει" να παίξει μπάσκετ και υπό προυποθέσεις μπορεί να εξελιχθεί στον ηγέτη του Αρη και να του αλλάξει επίπεδο.

Το "Πράσινο Βουνό" όπως είναι η ονομασία της Ζιελόνα Γκόρα στα ελληνικά, φάνταζε πολύ ψηλό για τον Αρη πριν το παιχνίδι κυρίως λόγω της άσχημης ψυχολογίας που έχει η ομάδα από τα μαζεμένα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα. 

Ομως την κατάλληλη στιγμή η ομάδα της Θεσσαλονίκης όρθωσε το ανάστημά της, συσπειρώθηκε και έφτασε στη σημαντική επιτυχία.  Από τις αρχές της δεύτερης περιόδου ο Αρης είχε φτάσει ήδη σε διψήφια διαφορά το προβάδισμά του (22-12).

Το βασικό για την ομάδα του "Δράκου"  είναι ότι αυτή τη φορά διατήρησε μέχρι το τέλος του αγώνα το προβάδισμα και κυρίως δεν έχασε το καθαρό μυαλό που χρειαζόταν για να διαχειριστεί το συγκεκριμένο παιχνίδι-τελικό. 

Εξαιρετική παρουσία και από τον Μπέλ με καθοριστική βοήθεια όπως το τρίποντο στο 13ο λεπτό με το οποίο έκανε το 27-18 αλλά και με το νέο καλάθι στο 17' για το 33-25 την ώρα που οι Πολωνοί λίγο πριν είχαν μειώσει στους τέσσερις πόντους (25-29) και πίεζαν. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 38-32 κυρίως γιατί είχαν χάσει κάποια αμυντικά ριμπάουντ που θα τους επέτρεπαν να είναι λίγο πιο άνετοι με διψήφια διαφορά.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ο Αρης ξέφυγε με οκτώ πόντους με τον Μποχωρίδη να έχει και εκεί πολύ μεγάλη συμμετοχή, ενώ λίγο αργότερα με καλάθι του Βασιλόπουλου αύξησαν τη διαφορά στο +11 (77-66) τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς.

Ο άνθρωπος του αγώνα: Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν εκπληκτικός με 22 πόντους και στατιστική για όσκαρ:  4/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 5/5 βολές, ενώ μάζεψε 3 ριμπάουντ, μοίρασε 9 ασίστ, έκλεψε 2 μπάλες, και είχε και ένα κόψιμο κάνοντας...31 στο  σύστημα αξιολόγησης !

Με τη γλώσσα των αριθμών: Οι Πολωνοί τα "έσπασαν" από την περιφέρεια (6/26 τρίποντα) και ο Αρης τους υποχρέωσε σε 16 λάθη την ίδια ώρα που αυτός είχε 21 ασίστ. 

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 32-38, 51-56, 72-80

 

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ