23.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μεγάλη η χάρη του! (pics)

Τι κι αν είχε απέναντί του τον... γνωστό φετινό Ντόντσιτς; Ο Ολυμπιακός (9-2) κέρδισε 92-83 την Ρεάλ (5-6) στην παράταση και δεν άφησε μόνη της την ΤΣΣΚΑ στην κορυφή της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας. Σε ένα παιχνίδι που δεν έθελξε καμιά από τις δύο ομάδες οι Πειραιώτες κατάφεραν να υποτάξουν την "Βασίλισσα" με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Πρίντεζη.

Ο Ολυμπιακός σημάδεψε με το καλημέρα τον Μιλουτίνοφ που δεν ολοκλήρωσε το γκολ-φάουλ που κέρδισε. Ντόντσιτς και Τέιλορ έβαλαν μπροστά την Ρεάλ αλλά και πάλι ο Σέρβος έδωσε την λύση με σουτ από το ύψος της βολής για το 4-4. Η «ερυθρόλευκη» άμυνα είχε κλειδώσει τους Ισπανούς, κλέβοντας 3 φορές την μπάλα στα πρώτα πέντε λεπτά και σταδιακά άνοιξαν την διαφορά για το 18-8 στο 10'.

Οι Ισπανοί ήταν ιδιαίτερα άστοχοι στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, μετρώντας 5/21 σουτ και προσπαθούσαν σταδιακά να βρουν τον ρυθμό τους με τον Κάρολ να τελειώνει με λέι απ στον αιφνιδιασμό. Ο Ολυμπιακός από την μεριά του διατηρούσε την διαφορά κοντά στους 10 πόντους, φθείροντας και με φάουλ τους Μαδριλένους. Αν και τα τρίποντα δεν έμπαιναν (2/11) οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν χάρις σε γκολ φάουλ των Τόμπσον και Στρέλνιεκς για το 27-15 στο 15’. Το μαρκάρισμα στον Ντόντσιτς ήταν αποτελεσματικό και η Ρεάλ έμοιαζε μπλοκαρισμένη στο ΣΕΦ. Στο 17’ ο Σλοβένος πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με 5 συνεχόμενους πόντους μείωσε σε 29-22. Με τρίποντο του Κάρολ στο 1’’ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 34-30 για το ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Ρεάλ να πλησιάζει στον πόντο, 36-35, μετα από καλάθι του Ταβάρες αλλά ο Ολυμπιακός διατήρησε την ψυχραιμία του. Στο 25’ το σκορ ήταν 43-39, η «βασίλισσα» επιχειρούσε την επιστροφή με το… παιδί-θαύμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, που ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα με 16 πόντους. Για τους γηπεδούχους ο Μιλουτίνοφ ήταν στους 12, έχοντας και 7 ριμπάουντ. Ο ΜακΛιν διαμόρφωσε το 52-40 στα δυό λεπτά για την λήξη της περιόδου την ώρα που η κερκίδα έδινε την απαραίτητη ώθηση στους Πειραιώτες. Ο Αμερικανός σέντερ ταλαιπωρούσε την ισπανική άμυνα, έφτασε τους 10 πόντους πριν ο Ντόντσιτς κάνει το 56-47 στο 30’.

Το παιχνίδι… ζεστάθηκε όταν σε φάουλ του Φέρναντεθ στον Στρέλνιεκς, ο Ισπανός αντέδρασε και οι διαιτητές τον χρέωσαν με τεχνική ποινή. Ο Λετονός γκαρντ είπε… ευχαριστώ για το δώρο και με 4 βολές έκανε το 60-47. Ο ΜακΛιν συνέχισε τον χαβά του, ο Ουίλτζερ πρόσθεσε το όνομά του στην λίστα των σκόρερ και η Ρεάλ εξαρτιόταν αποκλειστικά από τις εμπνεύσεις του Ντόντσιτς.

Ο Ολυμπιακός χτύπησε στην ρακέτα της Ρεάλ που έπαιζε με σέντερ τον Τόμπκινς και είχε μαζέψει από νωρίς τα 5 ομαδικά φάουλ.  64-57 στο 35’ και οι Πειραιώτες διαχειρίζονταν ιδανικά την κατάσταση, παρά τις εκλάμψεις των Ισπανών. 

Το τρίποντο του Ρούντι για το 68-67 δεν τρόμαξε τον Ολυμπιακό και την κρίσιμη στιγμή ο Πρίντεζης πέτυχε 4 σερί πόντους για την απαραίτητη «ανάσα». Το παιχνίδι όμως έγινε… ροντέο στο τέλος. Ντόντσιτς και Κάρολ πάγωσαν το ΣΕΦ, ισοφαρίζοντας 72-72. Ο Πρίντεζης αστόχησε και στις δύο βολές μετά το φάουλ του Ρέγες και... παράταση.

Το ντέρμπι συνεχιζόταν για τα καλά αλλά ο Πρίντεζης είχε διαφορετική γνώμη απαντώντας στο προσπέρασμα της Ρεάλ. Με τρίποντο έκανε το 82-79 εν μέσω αποθέωσης και 2'19'' στο ρολόι. Το ρεσιτάλ του διεθνούς φόργουορντ συνεχίστηκε για το 84-79, ύστερα από όμορφη κίνηση στην ρακέτα. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με τον Παπανικολάου να ευστοχεί στο buzzer-beater για το τελικό 92-83.

Τα δεκάλεπτα: 18-8, 34-30, 56-47, 72-72 (κ.α.), 92-83

Ο Άγιος...: Γιώργος Πρίντεζης που κράτησε τον Ολυμπιακό στα δύσκολα και με μεγάλα καλάθια σφράγισε την μεγάλη επιτυχία, τελειώνοντας με 21 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και ένα κλέψιμο.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Photo credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ