16.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μανώλης Καλαντζής στο Basketa: «Πάμε για το βήμα παραπάνω»

Ο Μανώλης Καλαντζής ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας για τον Τρίτωνα, «σκοτώνοντας» τον Χαρίλαο Τρικούπη με τρίποντο στην εκπνοή, και μίλησε στο Basketa.gr για την νέα επιτυχία της ομάδας του, την παραμονή του στα Σεπόλια και τους στόχους του ιδίου και των συμπαικτών του, προχωρώντας στην νέα Β' Εθνική.

Οι «σειρήνες» ήταν πολλές το περασμένο καλοκαίρι για τον Μανώλη Καλαντζή, που μπορεί να μη βρήκε μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην περασμένη Β' Εθνική με την φανέλα του Τρίτωνα, αλλά το ταλέντο του έχει διακριθεί. Ο νεαρός γκαρντ, όμως, διάλεξε να παραμείνει στο σύλλογο των Σεπολίων, με τον οποίο οδεύει προς την τέταρτη σεζόν του. Και αυτή ξεκινά με τον πλέον ιδανικό τρόπο, με την ομάδα να περνά ήδη δύο φάσεις στο Κύπελλο Ελλάδας, καταβάλλοντας τον Χαρίλαο Τρικούπη με δικό του τρίποντο στη λήξη της αναμέτρησης. Οι «οιωνοί», λοιπόν, είναι αρκετά καλοί για τον Τρίτωνα, που την προηγούμενη χρονιά είχε καταταγεί τέταρτος, σε ένα δικό του... πρωτάθλημα, αφού μπροστά του είχε Ιωνικό Νικαίας, Διαγόρα Δρυοπιδέων και Ιπποκράτη Κω.

Ο Μανώλης Καλαντζής μίλησε στο Basketa.gr, για το σουτ που τον έκανε να γίνει πρόσωπο της ημέρας, καθώς και το πώς η ομάδα του κατάφερε να βάλει «στοπ» στους συμμετέχοντες στην Α2 αντιπάλους τους, έχοντας μπροστά πια το «εμπόδιο» του Απόλλωνα Πατρών. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πώς πείστηκε να μείνει στον Τρίτωνα, υπό τις οδηγίες του Μιχάλη Μιχελάκου, ενώ έδωσε το «στίγμα» για μια ακόμη καλύτερη σεζόν στην νέα Β' Εθνική, υποσχόμενος κάτι σημαντικό.

Μανώλη, το παιχνίδι σας με τον Τρικούπη ήταν ένα από τα πιο αμφίρροπα της αγωνιστικής. Τι πιστεύεις πως ήταν αυτό, που σας έκανε να φανείτε ανταγωνιστικοί και τελικά να κερδίσετε μια ομάδα της Α2;

Έχουμε φτιάξει κατά τη γνώμη μου ένα αρκετά ανταγωνιστικό σύνολο. Γενικά, την κατηγορία της Α2, τη γνωρίζουν αρκετοί από τους συμπαίκτες μου, πράγμα το οποίο σε συνάρτηση με τη σκληρή δουλειά μέσα στο γηπεδο έφερε και το επιθυμητό αποτελεσμα.

Μετράτε ήδη δύο νίκες και βρίσκετε μπροστά σας τον Απόλλωνα Πατρών. Μέχρι πού θεωρείς ότι μπορείτε να φτάσετε σε αυτό το θεσμό;

Κάθε παιχνίδι το εξετάζουμε ξεχωριστά και με το ίδιο ενδιαφέρον. Τα υπόλοιπα κρίνονται μέσα στο γηπεδο.

Το ματς κρίθηκε με το δικό σου μεγάλο τρίποντο στο μηδέν. Τι σημαίνει να είσαι ο ήρωας της ημέρας για την ομάδα σου;

Θα ακουστεί ως φράση «κλισέ», αλλά δεν το θεωρώ ηρωικό. Ήρθε η μπάλα σε εμένα, ήμουν μόνος και σούταρα, για να βάλω τελικά αυτό το καλάθι.

Βλέπουμε να έχεις ενισχυμένο ρόλο στον Τρίτωνα φέτος. Ποια ήταν η κουβέντα σου με τον κόουτς Μιχελάκο, που σε εμπιστεύτηκε μάλιστα να είσαι ένας από τους πέντε της τελευταίας επίθεσης;

Χρόνο με το χρόνο αλλάζουνε και οι απαιτήσεις. Όλοι κρινόμαστε με γνώμονα την εικόνα μας μέσα στο γηπεδο. Εκείνη τη στιγμή ο κόουτς αποφάσισε να παίξουμε αυτοί οι πέντε και αυτό έγινε.

Υπήρξαν αρκετές ομάδες, που σε προσέγγισαν αυτό το καλοκαίρι, αλλά προτίμησες τον Τρίτωνα. Ποιοι ήταν οι λόγοι;

Η αμοιβαία ικανοποίηση μεταξύ μας σε όλα τα επίπεδα ήταν και ο λόγος.

Ο Τρίτων πέρυσι έκανε μια εξαιρετική πορεία στη Β’ Εθνική κι έφτασε τέταρτος, σε μια θέση σπουδαία αν αναλογιστεί κανείς πως ο Ιωνικός και ο Διαγόρας τελικά δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν, ενώ και ο Ιπποκράτης φαινόταν ένα σκαλί πιο πάνω. Τι πιστεύεις πως μπορεί να πετύχει η ομάδα αυτή τη σεζόν;

Δε θέλω να αναφερθώ στην περσινή χρονιά μιας και ανήκει στο παρελθόν. Ήταν μια καλή πορεία. Όπως πάντα στόχος είναι το ροζ φύλλο κάθε Κυριακή.

Ζεις την πορεία του Τρίτωνα τα τελευταία χρόνια στις εθνικές κατηγορίες, που είναι συνέχεια ανοδική. Μέχρι πού πιστεύεις πως μπορεί να φτάσει και τι είναι αυτό που πρέπει να κάνει για ένα «βήμα» παραπάνω;

Η αλήθεια είναι πως κάθε χρόνο γίνεται η καλύτερη δυνατή προσπάθεια, τόσο από την πλευρα των παικτών όσο και από τη μεριά της διοίκησης η ομάδα να κάνει το βήμα παραπάνω. Μέσα από τη δουλειά στο γηπέδο και τη συλλογική προσπάθεια όλα είναι επιτεύξιμα.

Από τη στιγμή που μπαίνεις στην τέταρτη σεζόν σου στην ομάδα, μήπως βλέπεις τον εαυτό σου ως μια από τις σταθερές της για μια αντίστοιχη συνέχεια της στο μέλλον;

Σίγουρα το ότι συνεχίζουμε τέταρτη χρονιά μαζί από μόνο του, δείχνει πως και οι δύο πλευρές είναι ικανοποιημένες. Όσο αυτό, λοιπόν, συνεχίζει να ισχύει δε βλέπω το λογο για κάτι διαφορετικό.

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ