19.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μένει σπίτι και σκέφτεται Φάιναλ Φορ ο Σφαιρόπουλος

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε, από το Τελ Αβίβ, για το πώς περνάει την καθημερινότητά του εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και τη διακοπή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας εντός κι εκτός Ισραήλ, αλλά και τα σχέδιά του για τη Μακάμπι.

Ο 53χρονος τεχνικός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Mega «Mega Sports Weekend», αναφέροντας αρχικά: «Είμαστε καλά, στο σπίτι. Μένουμε σπίτι και περνάμε καλά, όσο μπορούμε. Ασχολούμαι με το μπάσκετ. Προσπαθώ να κάνω έναν απολογισμό το πρωί, τι μπορούμε να διορθώσουμε όταν επανέλθουμε. Προσπαθώ να ενημερώνομαι, διαβάζω, βλέπω βίντεο. Τις υπόλοιπες ώρες είμαι με την οικογένεια. Μας λείπουν αυτές οι στιγμές, λόγω ταξιδιών και αγώνων. Το απολαμβάνουμε. Αφιερώνουμε χρόνο στη μεταξύ μας σχέση. Ταινίες, επιτραπέζια, τάβλι με το γιο μου. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περάσουν ευχάριστα οι ώρες».

Σε ερώτηση για το πώς είναι η κατάσταση στη χώρα, με τον ιό COVID-19 να εξαπλώνεται ραγδαία σε ολόκληρο τον κόσμο, εξήγησε: «Τα πράγματα είναι όπως στην Ελλάδα. Έχουμε περισσότερα κρούσματα εδώ, αλλά λιγότερους νεκρούς. Κάνουν πολλά τεστ εδώ, θέλουν να είναι ακριβείς σε όλα. Είναι επιφυλακτικός ο κόσμος, στην αρχή το είχαν πάρει λίγο αψήφιστα. Όταν είδαν τα κρούσματα έκατσαν σπίτι. Επιτρέπονται οι βόλτες μέχρι 100μ. από το σπίτι. Ο κόσμος προσέχει, δεν βγαίνει πολύ έξω. Εμείς μένουμε μόνο σπίτι».

Αναφέρθηκε και στην επιτυχημένη φετινή σεζόν της «ομάδας του λαού», της οποίας είναι προπονητής από το 2018, προσθέτοντας: «Πρώτο μέλημά μας ήταν να μπούμε στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Αυτό είχε να συμβεί πέντε χρόνια. Το καταφέραμε εφτά αγωνιστικές πριν τελειώσει η κανονική περίοδος. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει, όμως. Εάν γίνουν τα πλέι οφ θα παλέψουμε για το Φάιναλ Φορ. Η Μακάμπι είναι μια καινούρια ομάδα, έχει παίκτες με μέλλον. Εμείς "χτίζουμε" μια ομάδα, δεν προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι έγινε το 2014, που η Μακάμπι έχασε όλους τους παίκτες μετά την κατάκτηση του τροπαίου».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ