23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Λερναία… αρκούδα! (vids)

Με τους Γιώργο Πρίντεζη και Βασίλη Σπανούλη να κάνουν ό,τι περνούσε από το χέρι τους ο Ολυμπιακός πάλεψε στη Μόσχα, αλλά η ΤΣΣΚΑ είχε πολύ περισσότερες λύσεις και νίκησε φυσιολογικά με 89-81. Η ήττα αυτή δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για τον Ολυμπιακό, πέραν του ότι ήταν η δεύτερη συνεχόμενη και δυσκολεύει την προσπάθειά του να βγει δεύτερος στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας. Αντίθετα η ΤΣΣΚΑ με τη νίκη της αυτή εξασφάλισε την πρώτη θέση.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγώνα με διάθεση να παίξουν ελεύθερο και γρήγορο μπάσκετ, δεδομένου ότι η βαθμολογική σημασία του αγώνα ήταν περιορισμένη και το διακύβευμα για αμφότερες μικρό. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα, παίζοντας στο πρώτο πεντάλεπτο το τέλειο επιθετικό μπάσκετ, με τον Σπανούλη να κρατά την μπαγκέτα, να ενορχηστρώνει και να εκτελεί και τον Πρίντεζη να είναι η βασική επιθετική αιχμή μέσα στη ρακέτα. Στην άμυνα οι "ερυθρόλευκοι" είχαν κάποια κενά, παρ' όλα αυτά στο 5΄προηγήθηκαν με 18-11. Και μετά άρχισαν τα σερί.

Πρώτα αυτό της ΤΣΣΚΑ, η οποία μέσα σε τρία λεπτά έκανε ένα 10-0 με πρωταγωνιστές τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ και τον Ντε Κολό, που δεν άρχισε στο βασικό σχήμα, αλλά μόλις μπήκε άλλαξε όλο το ρυθμό, και προηγήθηκε με 21-10. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα με ένα δικό του 8-0 και τον Μιλουτίνοφ να καρφώνει τρεις φορές την μπάλα στη διάρκεια αυτού του σερί, που έφερε την ελληνική ομάδα μπροστά στο σκορ με 26-21 λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση η απάντηση της ΤΣΣΚΑ ήταν καταιγιστική.

Αυτή τη φορά το σερί που έτρεξε στο επόμενο τρίλεπτο ήταν 15-0 και στο 13' το σκορ είχε γίνει 36-26 υπέρ της. Ο Νάντο Ντε Κολό ήταν ασταμάτητος κάνοντας ό,τι ήθελε στη διάρκεια αυτού του σερί, ενώ κρίσιμη συμβολή είχε και ο Αντόνοφ, που ήρθε από τον πάγκο και έβαλε 5 πόντους μαζεμένους. Γενικά σε αυτό το τρίλεπτο φάνηκε η διαφορά που είχε η ΤΣΣΚΑ στο βάθος του πάγκου της, καθώς ο Ολυμπιακός παίζοντας χωρίς τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ, δεν είχε λύσεις για να αντιπαρατάξει (έλειπαν και οι Παπανικολάου, Μάντζαρης, που είχαν μείνει στην Αθήνα) και κινδύνεψε να γίνει από πολύ νωρίς έρμαιο των διαθέσεων του αντιπάλου του. 

Γι' αυτό ο Σφαιρόπουλος επανέφερε στην πεντάδα τον Σπανούλη, νωρίτερα ίσως απ' όσο υπολόγιζε, ωστόσο ήταν αναγκαίο να το κάνει για να συγκρατήσει την ορμή της ΤΣΣΚΑ, η οποία κυριαρχούσε και μέσα στις ρακέτες, με τον Χάινς αρχικά και τον Χάντερ στη συνέχεια να κάνουν καλή δουλειά και στο σκοράρισμα και στη συλλογή των ριμπάουντ. Με τον αρχηγό μέσα ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι, ωστόσο όσο ο Ντε Κολό ήταν στο παρκέ η ΤΣΣΚΑ διατηρούσε το προβάδισμά της σε διψήφια τιμή. Όταν ο Ιτούδης τον απέσυρε κι αυτόν, κρατώντας στον πάγκο και τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο Ολυμπιακός κατάφερε να καλύψει τη διαφορά. Στο τελευταίο πεντάλεπτο η ΤΣΣΚΑ κόλλησε επιθετικά σκοράροντας μόλις 4 πόντους, ο Σπανούλης συνέχισε την πολύ καλή δουλειά του σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, ακόμα και στην άμυνα, και οι "ερυθρόλευκοι" μείωσαν 44-40. Με αυτό το σκορ έληξε το ημίχρονο και θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερο για τον Ολυμπιακό αν οι παίκτες του δεν έχαναν τις 5 από τις 12 βολές που εκτέλεσαν.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός μείωσε στον πόντο (45-44), καθώς ο Σπανούλης συνέχιζε το βιολί του, όμως το κακό ήταν πως από την άλλη πλευρά το δικό του βιολί συνέχιζε να παίζει κι ο Νάντο Ντε Κολό. Με χέρι "καυτό" πήγε μόνος του το σκορ στο 50-44 και μετά μπήκε στην εξίσωση και ο Κόρι Χίγκινς, που απαντούσε σε όλες τις προσπάθειες του Ολυμπιακού να πλησιάσει ξανά και με 6 δικούς του συνεχόμενους πόντους έκανε το σκορ 56-49 στο 25'. Ο Ολυμπιακός ωστόσο δεν το έβαλε κάτω. Ο Πρίντεζης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με δικές του προσπάθειες, απέναντι μάλιστα και στο χαμηλό σχήμα του Ιτούδη, που με τον Κλάιμπερν πάνω του προσπάθησε να τον σταματήσει ανεπιτυχώς, κράτησε σε επαφή με το σκορ τον Ολυμπιακό και του επέτρεψε να μειώσει στον πόντο με τον Στρέλνιεκς στο 28' (61-60). Όμως η ΤΣΣΚΑ μπόρεσε να ξεφύγει ξανά και με τρίποντο του Βοροντσέβιτς στο τέλος της τρίτης περιόδου προηγήθηκε με 69-62.

Το σερί της ρωσικής ομάδας ξεκίνησε και στην αρχή της τελευταίας περιόδου. Ο Ντε Κολό ήταν και πάλι παρών, εκμεταλλεύτηκε το ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε σε αυτό το διάστημα με τη δεύτερη πεντάδα (χωρίς Σπανούλη, Πρίντεζη) και πριν να το καταλάβει κανείς το σκορ είχε γίνει 75-62, καθώς η ΤΣΣΚΑ έτρεξε μέσα σε δύο λεπτά ένα σερί 12-0. Ο Ολυμπιακός με μια δυο καλές άμυνες και τον Μπράουν να δίνει ορισμένες επιθετικές λύσεις προσπάθησε να μειώσει (75-68), αλλά ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ είχε πάρει τη σκυτάλη από τον Ντε Κολό και ήταν αυτός που κράτησε ανέπαφη τη διαφορά ασφαλείας για τη ρωσική ομάδα στο 35' (81-68). O Σφαιρόπουλος επανέφερε Σπανούλη και Πρίντεζη, ο τελευταίος συνέχιζε να δίνει επιθετικές λύσεις και ο Ολυμπιακός δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια, όμως κάθε φορά που επιχειρούσε να πλησιάσει η ΤΣΣΚΑ είχε απαντήσεις. Στην τελευταία περίοδο την βοήθησε επιθετικά και ο Κλάιμπερν, έτσι το προβάδισμά της, αν και δεν διευρύνθηκε, δεν χάθηκε κιόλας ποτέ, με αποτέλεσμα στο τέλος να πάρει τη νίκη.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ: Στη διάρκεια του αγώνα η ΤΣΣΚΑ βρήκε επιθετικές λύσεις από διάφορους παίκτες της, πράγμα που έκανε σχεδόν αδύνατη την αντιμετώπισή της από την άμυνα του Ολυμπιακού. Κορυφαίος όλων ήταν για μια ακόμα φορά ο Νάντο Ντε Κολό, που τελείωσε τον αγώνα με 25 πόντους, έχοντας χάσει μόνο ένα δίποντο και μία βολή.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ολυμπιακός εκτέλεσε 29 βολές (12/29) έναντι μόλις 12 (9/12) της ΤΣΣΚΑ, ωστόσο με ποσοστό 51.5% στα σουτ εντός παιδιάς έναντι 42,5% του Ολυμπιακού, η ρωσική ομάδα κάλυψε αυτό το χάντικαπ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ