22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κόντρα στο άγνωστο για την πρώτη νίκη η Εθνική Γυναικών

Tο… γρίφο της Ισλανδίας, μιας άγνωστης ομάδας, θα προσπαθήσει να λύσει η Εθνική Ελλάδας Γυναικών στο «Τάσος Καμπούρης» στην προσπάθειά της να σημειώσει την πρώτη νίκη της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021.

Μετά την ήττα στο Τσέλιε από τη Σλοβενία το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επέστρεψε στη χώρα μας και την Κυριακή (17/11, 17.00, ERTplay1) στο κλειστό της Κανήθου θα επιχειρήσει να… σπάσει το ρόδι στη φετινή διοργάνωση. Από ήττα στην πρεμιέρα προέρχεται και ο αντίπαλος, στο Ρέικιαβικ από τη Βουλγαρία, γεγονός όμως που δεν αποπροσανατολίζει παίκτριες και τεχνική ηγεσία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Βασίλης Μασλαρινός, έχει ήδη επιστήσει την προσοχή, ζητώντας από τις Ελληνίδες διεθνείς να μην υποτιμήσουν τις Ισλανδές.

Το θετικό αποτέλεσμα είναι μονόδρομος για τη «γαλανόλευκη», που θέλει να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο αυτόν τον κύκλο των υποχρεώσεών της για τον Α’ Όμιλο των προκριματικών. Στο πλευρό της αναμένεται να έχει και τον… έκτο παίκτη της, ο κόσμος της Χαλκίδας άλλωστε έχει «αγκαλιάσει» την ομάδα. Εκτός αποστολής έμεινε η Βίκυ Καραμπάτσα, με την ελληνική δωδεκάδα να αποτελείται από τις εξής παίκτριες: Κατερίνα Σωτηρίου, Άρτεμις Σπανού, Άννα Σπυριδοπούλου, Αγγελική Νικολοπούλου, Τζάκι Γέμελος, Πηνελόπη Παυλοπούλου, Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου, Διονυσία Αλεξανδρή, Ιωάννα Δίελα, Βασιλική Λούκα, Ιωάννα Χατζηλεοντή και Έλενα Μποσγανά. Τα εισιτήρια του αγώνα Ελλάδα-Ισλανδία κοστίζουν πέντε ευρώ και τα εκδοτήρια στο «Τάσος Καμπούρης» θα ανοίξουν δύο ώρες πριν από το τζάμπολ (17/11, 15.00).

Το μέλος του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής Γυναικών, Θάνος Νίκλας, αναλύοντας την Ισλανδία ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς είναι να βάλουμε τις αρχές και την ταυτότητά μας σε αυτό που θέλουμε να παίζουμε σαν ομάδα μέσα στο γήπεδο. Στη Σλοβενία κάναμε καλή προσπάθεια, αλλά κάναμε και λάθη όσον αφορά στην τακτική μας. Τώρα, έχουμε ένα νέο παιχνίδι μπροστά μας, αυτό με την Ισλανδία. Πρόκειται για μια άγνωστη ομάδα για εμάς, καθώς οι αθλήτριές της δεν αγωνίζονται σε συλλόγους της Ευρώπης. Παρ’ όλα αυτά, το στιλ παιχνιδιού και ο τρόπος που αγωνίζονται, δίνοντας το 100% και χωρίς να παρατούν καμιά φάση, πηγαίνοντας πολύ στα επιθετικά ριμπάουντ κι έχοντας στην ουσία και άναρχο αλλά και οργανωμένο παιχνίδι, τις καθιστούν αρκετά επικίνδυνες. Θα πρέπει η ομάδα μας να είναι συγκεντρωμένη και σοβαρή στο πλάνο της για να μπορέσει να κερδίσει εύκολα. Οι παίκτριες της Ισλανδίας προσπαθούν να τρέξουν το γήπεδο και κινούνται πάρα πολύ στο ένας εναντίον ενός. Επίσης, κυνηγούν κάθε ευκαιρία στο γήπεδο για να σκοράρουν μέσα από επιθετικό ριμπάουντ, από συνεργασίες, από ελεύθερο παιχνίδι είτε από τρανζίσιον επιθετικό. Είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε, γιατί δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε καμιά στιγμή στην άμυνά μας και μέσα από την τακτική μας θα προσπαθήσουμε  να σταματήσουμε την αντίπαλο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ